web statistics

Türkiye’de en beğendimiz 6 banka !


1. İş Bankası

Ve işte listemizin ilk sırasında yer alan banka… İş Bankası Türkiye’nin en köklü bankaları arasında sayılıyor. Bankacılık hizmetleri söz konusu olduğunda müşterilerine masraf yansıtmaktan asla kaçınmaz, ancak bu politika daha en başından beri hiç değişmediği için hizmetlerine aşina olanlar tarafından yadsınan bir durum değil.

Alternatif dağıtım kanalları açısından ilkleri yaşatan bir bankadır. İlk internet şubesini açanlar arasında yer alır. Bir İş Bankası markası olan Bankamatik günümüzde birçok vatandaşımız tarafından “ATM” cihazlarını tanımlamak için kullanır. Bankamatikler üzerinden müşterilerine hisse senedi alma imkanı tanıyan ilk banka olarak İMKB’ye katkısı olduğu bile söylenebilir.

Tüketici finansmanı ürünleri açısından sade ve ihtiyaca yönelik ürünler sunar. Bankanın mevcut müşterilerine maliyetler konusunda çapraz satışla indirimli faiz oranı veya dosya masrafı sunması dikkat çeker. Bankacılık hizmetleri dışında OGS ve KGS gibi ürünleri de sunar. Bunları kredi kartı ürünleriyle ilişkilendirerek aktivasyonu temin edecek çözümlerle müşterilerinin karşısına çıkar.

En ucuz krediyi sunan banka diye adı hiç çıkmamıştır. Hesap işletim ücreti uygulamalarında da da basit kuralları vardır. Kendi ölçeğinde bankalarla rekabetçi, sürdürülebilir maliyetlerde ürünler sunar. Büyük kitlelerin bankasıdır, dolayısıyla süreçlerine hakim olmanız durumunda uzun yıllar sorunsuz çalışabilirsiniz. Ama modern bankalara kıyasla ortalamanın üstünde bürokrasisi vardır. Şubeye düzenli olarak gitmeniz gerekebilir. Alışmanız biraz zaman alır ama alıştığınızda da sürprizlerden arınmış bir bankacılık hizmeti alırsınız.

Kredi kartı program özellikleri açısından diğer banka programlarından eksiği yoktur. Program özelliklerinde kart sahibini şımartacak çok özellik bulunmasa da, puan kazanımları ve diğer özelliklerde çok sık değişiklik yapmadığı için istikrarlı bir banka izlenimi uyandırır.

İştirakleriyle beraber müşterilerine yatırım amaçlı çok geniş bir ürün yelpazesi sunar. Yatırım fonları, borsa yatırım fonları, varantlar, banka bonoları bir kaç bunlara birkaç örnek.

Personel bakımından da diğer bankalara göre daha az değişim vardır. İş bankasında hizmet aldığınız bir personelin başka bankaya geçmesi çok sık rastlanan bir durum değildir.

» Peki ya en çok kaçındığımız banka ? Öğrenmek için tıklayın