web statistics

2023 Ağustos EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesine hangi kredi kartı kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Şubat ayındaki depremlerin ardından ortaya çıkan finansman ihtiyacını karşılamak ve Hazine nakit rezervini artırmak için “Milli Dayanışma Paketi” olarak adlandırılan torba yasa ile bu yıl deprem bölgesinde yaşayanlar hariç tüm araç sahipleri sadece 2023 yılına mahsus olarak ek bir Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyecek. Söz konusu ek MTV ödemesinin ilk taksiti Ağustos sonuna kadar yatırılacak (ikinci taksit ödemesi Kasım ayında olacak). Bankaların hemen hepsi geçtiğimiz hafta ek MTV ile ilgili güncellemeleri tamamlayarak internet ve mobil şubelere yansıttılar.

Ağustos ayı Motorlu Taşıt Vergisi kredi kartına taksitle ödeme kampanyalara ait detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Yapı Kredi Worldcard sahipleri 01– 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemlerine ücretsiz 3 taksit, gib.gov.tr’den World Pay QR kod ile yapılan 100 TL ve üzeri ödemelerde ise ücretsiz olarak 4 taksite bölünebilir.

Kampanyaya Yapı Kredi bireysel kredi kartları ile gib.gov.tr’den yapılacak işlemler dahildir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme kampanyasından tüm Worldcard’lar, tüm Adios kredi kartları, Crystal kredi kartları, Taksitçi kredi kartları, Play Kart, Albaraka ve Anadolubank, sahipleri faydalanabilir.

World Mobil ile World Pay kullanarak MTV vergisini 4 taksitte ödeyebilmek için yapılması gerekenleri buradan öğrenebilirsiniz. Unutmayın MTV yi 4 taksitte ödeyebilmek için telefonunuzda World Mobil uygulamasının yüklü olması gerekiyor. World Mobil’i yüklemek için buraya tıklayın.

Opet Worldcard sahipleri ise MTV ödemelerini yaptıktan sonra bu kartlara özel yapılan yönlendirmeleri takip ederek ek bir taksit daha kazanabiliyorlar.

Garanti BBVA, (Bonus, Shop & Fly Miles & Smiles vb) kartlarına MTV ödeme işlemlerine ücretsiz 3 taksit imkanını Garanti Pay ile yapılan ödemelerde sunuyor. sunuyor. Diğer kanallardan yapılan ödemelerde 2 taksit imkanı olacak gibi gözüküyor. Kampanya 1 – 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında geçerli.

Kampanyadan Garanti BBVA Bonus’lar, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Shop&Fly, Miles&Smiles Garanti BBVA kredi kartları, American Express Card, Bonus American Express, Bonus Business, Dragon Bonus Business, Bonus Business American Express, Shop&Fly Business, Shop&Fly Business American Express, Miles&Smiles Business, Miles&Smiles Business American Express, Filo Card, EASY, American Express Business kart sahipleri yararlanabilir.

TEB Bonus Card sahipleri de CepteTEB mobil ve internet bankacılığı üzerinden yapılan ödemelerde 3 taksitle geri ödeme imkanı sunarken TEB ATM ve GİB.gov.tr üzerinden yapılan ödemelerde 2 taksit imkanı sunuyor.

Bu da vergi ödemelerinden Garanti BBVA yerine Bonus sisteminde yer alan diğer banka kredi kartlarının daha cazip teklifler sunduğunu gösteriyor.

İş Bankası Maximum Kart sahipleri 7 Ağustos – 5 Eylül 2023 tarihleri arasında İşCep ve İnternet Şubesi kanallarından gerçekleştirecekleri 300 TL ve üzeri Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde 2 veya 3 aya varan taksit ayrıcalığından yararlanabilir.

maximum mtv taksit

Ağustos Ek Motorlu taşıt vergisini Maximum mobil ile taksitlendirmek yapılması gerekenleri buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Halkbank, Paraf Card sahiplerine ücretsiz 3 taksit imkanı sunuyor. Paraf Card Ücretsiz 3 taksit kurgusuna göre Paraf kredi kartı sahiplerinin 1 – 31 Ağustos 2023 tarihleri arasında Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi, Dialog ya da gib.gov.tr’den yapacakları MTV ödemeleri dahil 150 ve 20.000 TL aralığındaki gerçekleştirecekleri işlemler ücretsiz, faizsiz olarak 3 taksite bölünebilecek.

Ücretsiz sonradan taksitlendirme işlemi standart bir işlem olup taksitlendirme istemeyen kart sahipleri Dialog’u arayıp taksitlendirmeyi iptal edebilirler.

Kampanya kapsamında ödemesini yapan Paraf Card sahiplerine lastix.com’da toplamda 4.000 TL ve üzeri 4 lastik alımlarına anında 1.000 TL indirim sunulacaktır. 1.000 TL indirimden faydalanmak için 4 adet lastik alınması, 4.000 TL ve üzeri işlem gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Ziraat Bankası Bankart sahipleri bu kampanya döneminde MTV özelinde bir kampanya olmasa da Faizsiz Sonradan Taksitlendirme kampanyasını kullanarak 250-10.000 TL aralığındaki işlemlerini azami 4 aya kadar faizsiz olarak taksitlendirilebiliyorlar.

Sonradan taksitlendirme işlemi Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şubesi veya Müşteri İletişim Merkezi (0850 258 00 00) aracılığı ile gerçekleştirilebilecektir.

Sonradan taksitlendirme talebi alınan bir işlemin ilgili hesap döneminde dönem içi işlemlere girmesi halinde taksitlendirme süreci tamamlanabilmektedir. Yani taksitlendirme işlemini işlem dönem hareketlerine yansıdıktan sonra ama hesap ekstresi kesilmeden önce yapmalısınız. Ya da işlemi hesap kesim tarihinden sonra gerçekleştirmeniz gerekiyor.

QNB Finansbank Cardfinans sahipleri, 1-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde 3 taksit fırsatından yararlanacak. Ödemelerinizi QNB Mobil, İnternet Şubesi, Motorlu Taşıtlar Vergi Ödeme Sayfası, Çağrı Merkezi, şube kanallarımızdan veya www.gib.gov.tr’den yapabilirsiniz.

İlgili dönem içerisinde tüm tek çekim ödemeler 3 taksite bölünecek olup, tek çekim ödeme opsiyonu bulunmayacaktır.

QNB Finansbank Enpara’dan MTV ödemelerinde kredi kartına 5 taksit imkanı devam ediyor ama resmi bir açıklama da yok. Enpara kredi kartı sahipleri ise gib.gov.tr üzerinden yapacakları peşin ödemeleri Enpara internet şubesi veya Enpara mobil bankacılık uygulaması üzerinden güncel dönem işlemlerinden aylık 6000 TL’ye kadar ücretsiz taksit kampanyasından yararlanarak taksitlendirilebiliyorlar. Eğer tek motorlu taşıt vergisi (MTV) ödeyeceğim derseniz banka size ödemenizi 6000 TL’yi aşmamak kaydı ile 5 aya kadar ücretsiz faizsiz taksitle geri ödeme imkanı sunuyor. Eğer QNB Finansbank Müşterisiyseniz Enpara.com da kolayca hesap açarak Enpara.com kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz.