web statistics

Yapı Kredi Play Card Başvurusu Yapmadan Önce…


Yapı Kredi, gençlere özel yeni Play Card isimli yeni bir kredi kartı çıkardı. Aslında bu yeni bir ürün sayılmaz. Bizim de daha önce incelemesini yaptığımız ve olumlu görüşlere yer verdiğimiz World Play Club programı, aynı uçuş mili kazandıran World Travel Club’ın Adios Kart olması gibi, World adı altından ve klüp mantığından sıyrılarak yeni bir kredi kartı formatına dönüştü.

Her ne kadar isminde artık World geçmese de Play Card, World’un tüm özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Zaten diğer sağladığı avantajlar da, World Play Club’tan farklı değil. Örneğin Ağustos sonuna kadar sürecek kampanyada D&R, Hotiç, KFC, Mavi Jeans, Pizza Hut, Vatan Bilgisayar ve YKM’de daha önce olduğu gibi yüzde 25 World puan kazanılacak. Worldpuan ile alınacak Turkcell Worldkontör uygulamasıyla yüzde 25’e varan indirimli konuşma imkanı mevcut. İndirimli konser bileti uygulaması da halen devam ediyor. Kısacası gençler için ekstra indirim konseptinde bir değişiklik yok.

play cardAcil nakit ihtiyaçlarında nakit çekim ücreti ve ilk iki gün nakit çekim faizi ödemeden ATM’den 100 TL nakit çekme imkanı sağlayan Play Harçlık, Concierge, Asistans, Alışveriş sigortası gibi hizmetler de aynen devam ediyor.

İlk yıl üyelik aidatı isteyemen Yapı Kredi, World Play Club programında olduğu gibi birinci yıl sonunda 40 TL üyelik ücreti talep ediyor. Öğrenci belgesi ibraz edenlerde ise bu ücret 10 TL. Bu ücretlere temassız kart özelliği kullanım ücreti de dahil. YKB ayrıca öğrencilere hesap işletim ücreti, hesap ekstresi ve havale ücretleri gibi maliyetleri yansıtmıyor.

Faiz oranlarına baktığımızda Merkez Bankası’nın belirlediği azami faiz oranlarının kullanıldığını, ancak öğrenci belgesi ibraz edildiğinde yine ufak bir indirim sözkonusu olduğunu görüyoruz. Alışveriş ve nakit çekim faizi yüzde 3.49’ken, öğrencilere yüzde 3.29 olarak uygulanıyor.

Genel olarak baktığımızda Play Card, sağladığı avantajlarla gençlik segmentinde kendine sağlam bir yer edinmişe benziyor. Her ne kadar Play Club’ın özelliklerine yeni bir şey eklenmemiş olsa da, en azından rakipleri gibi gençleri unutup, duraksama dönemine girmemiş. Alışverişlerde sağlanan indirim ve taksit avantajlarının yanısıra, kültürel etkinliklerde hatırı sayılır indirimler sağlayabilirse, yaz döneminde oldukça başarılı bir çıkış yakayabilir.

Marka yönetimi açısından değerlendirdiğimizde; Adios kart çıkana kadar tek bir World markası altında farklı segmentlere klüp programları sunmak suretiyle ürünlerini çeşitlendiren Yapı Kredi’nin, kredi kartları marka stratejisinde büyük değişikliklere gittiğini görmemek imkansız. Öte yandan böyle bir değişikliğe giderken, Adios’tan sonra markalaştırılması en mantıklı program olan ve geçtiğimiz nisan Ayında Visa Europe üye ödülleri 2009 kapsamında “en iyi yeni ürün vaadi” dalında birinciliğe layık görülen Play Club programından devam etmeleri çok mantıklı.

World Card aynı zamanda diğer bankalar tarafından da kullanılan bir kredi kartı markası ve sistemi. Yapı Kredi hariç World Card sistemine dahil olan hiç bir banka, orjinal World Card markası altında yer alan programları hayata geçirmiş değiller. Yapı Kredi, World’un ağını diğer bankalar ile genişletirken; pazarda innovatif yaklaşımlarının mevyelerini toplamaya, gerçekten ayrıcalıklar sağlayan programları ayrı kredi kartı markaları olarak tüketicilere sunarak devam etmeye karar vermiş.

Ülkemizde birçok banka, kredi kartları ile ilgili farklı hizmet çeşitliliklerini farklı markalar altında sunmayı tercih ederken, bu stratejiden farklı davranan Yapı Kredi artık bu stratejisini anlatmaya ve öğretmeye çalışmaktan yorulmuş da olabilir.

“Yapı Kredi Play Card Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine 9 yorum

  1. peki play kart ile worldcard'a peşin fiyatına 12 taksit uygulayan firmalardan alışveriş yaparken peşin fiyatına 12 taskit uygulamasından yaralanabilecek miyiz?klasik worldcard alışveriş kampanyaları play kart için de geçerli mi?

  2. Adsız // 14 Aralık 2009 17:07
    World Play kart öncelikle Yapı kredi world'ün tüm özelliklerinin yanı sıra ek olarak playclub özelliği bulunur. Bu sebebple Yapı Kredi kaynaklı tüm world kampanyalarından faydalanabilirsiniz.

    • play kart başvurusu yaptım kefil gerekiyor mu diye sordum hayır dediler bir hafta yada 10 gün içinde gelicekti güya on gün sonra gittim kefil gerekiyo demez mi bana bide onun formuyla bilmemnesi ile uğraştım 10 gün sonra gittim kartınızla ilgili bilgi görünmüyo dedi yok öyle yok böyle ilk başvurudan bir ay sonra reddedildi bilgisi geldi oda benim sürekli sormamla yoksa umurlarında bile deil.SAKIN BAŞKA ÖĞRENCİ KARTI YOKMUŞ GİBİ BU SALAK BANKANIN PLAY KARTINA BAŞVURMAYIN GİDİN FİNANSBANK GO KART ALIN YADA İŞ’TE ÜNİVERSİTELİ KARTI ALIN EN UYGUNLARI.

  3. @Adsız // 07 Mart 2010 01:16
    Eğer kart için başvurduğunuzda gelir beyan etmediyseniz ve öğrenciyseniz ailenizden onay istenecektir.

  4. İstanbul üniversitesi hukuk fakültesinde okuyorum geçen sene okulun kapısında turkcell 20 tl hediye verdiği için kartı aldım ancak ne aktif ettim ne de şifre aldım kullanımım yok şimdi ekstre geldi 10 tl üyelik ücreti demekte bu bedeli ödemek istemiyorum ne yapmalıyım kartı aldığımda hiç bir ücretin yansıtılmayacağı tarafıma beyan edildi ivedilikle cvp bekliyorum

    saygılar

    • Kartı ve hediyesi 20 TL’yi almışsınız kartı kapatsanız bile 10 TL’yi iade etmeyebilirler. O sebeple 10 TL kardayken aidatı ödeyip bir sonraki aidatı öncesi aralık ayına kadar kapatmanızı öneririz. Bankalar kimseye boş yere 20 TL vermez. Siz şanslısınız hala kardasınız.

      Ödeme yapmazsanız 10 TL yüzünden adınıza yaratılacak kayıt bankalarla olacak gelecekteki ilişkilerinizi olumsuz etkiler. Yeni kredi kredi kartı başvurularınıza onay alırken sorun yaşayabilirsiniz.

  5. şimdi ben karta başvuru yaptım bekliyorum ama anlamadığım bişey var benim her alışverişimde artı 1 lira mı ödicem bankaya ne saçma iş?

Yorumlar kapalı.