web statistics

Adios Kart Başvurusu Yapmadan Önce…


Eylül ayındaki Shop and Miles ihalesinin sonuçlanması hakkında yayınladığımız yazımızda, Yapı Kredi‘nin bu alanda varlık gösteren diğer bankalar ile rekabet edecek ürün geliştirmeyi planladığından bahsetmiştik. Tahminlerimiz doğru çıktı ve sahiplerine harcadıkça mil kazandıran kredi kartları rekabetine, Yapı Kredi Bankası da Adios Kart ile dahil oldu.

Yapı Kredi Adios Kart ile sektörde rekabet ettiği bankaların kartların kartlarında olduğu gibi sadece avantajlı uçuş mili kazandırma özelliğinin altını çizmiyor; bu ürüne sahip olacak müşterilerine genelde turizm ve seyahat ihtiyaçları ile ilgili avantajlı hizmetler sunacağını da vurguluyor. Adios Kart bu özelliğiyle aslında HSBC’nin Advantage çatısı altında devam ettirdiği ancak tanıtımını çok sınırlı tuttuğu tatil puan uygulaması ile büyük benzerlik gösteriyor.

Her ne kadar zevkler ve renkler tartışılmaz dense de bizce Adios böyle bir ürün için biraz gayriciddi bir isim tercihi olmuş. Uçuş mili ve uçak bileti almak için kredi kartı kullanamayı tercih eden müşteriler genellikle nasıl kart kullanacağını bilen, bilinçli tüketicilerdir. Kredi kartları sektöründe World gibi bir markayı markayı yaratıp yöneten profesyonellerin, gidiyos geliyos diyerek sempatizm kaygısı güdeceklerine, bu hedef kitleyi gözeterek daha oturaklı bir isim seçmelerini beklerdik. Herneyse, bizim uzmanlığımız marka yönetiminde değil umarız bu ismi tercih etmelerinin mantıklı bir neden vardır.

Uçak bileti ve tüm seyahat harcamalarında avantajlı Worldpuan kullanımı

Kredi kartında işin püf noktası puan kullanmaktan ziyade, istediğiniz birşeye bedava sahip olabilmek için yeteri kadar birikim yapabilmek. Bu konuda bankaların son zamanlarda çok cömert davrandıklarını söylememiz malesef mümkün değil. Özellikle üye işyerlerinin ciddi bir bölümünün varolma mücadelesi verdikleri, kredi kartı hizmeti sunan kurumların maliyetleri kontrol altına almaya çalıştıkları şu günlerde; harcadıkça kazanılan puanlar arasında çok önemli farklar kalmadığını görebilirsiniz. Adios Kart nispeten yeni bir kart olmasına rağmen, geçmişte World Travel Club üzerinde sağladıkları avantajlı hizmetler biraz revize edilerek sunulmuş. Buna göre biriken Worldpuanlar ile Adios ürün yelpazesine dahil bir hizmet almak istemeniz durumunda, Worldpuanların çarpılacağı katsayıların alt ve üst sınırları aşağıdaki şekilde belirtilmiş:

adios kart sayilari

Avantajlar uçak bileti ile sınırlı değil

Bazı bankalar kredi kartı ürünlerini havayolları şirketlerinin mil programları ile birleştirirken (Denizbank, Garanti), bazıları kendi mil skalalarını tasarlayarak bu skalalar üzerinden otobüs veya uçak bileti alımına imkan veriyor.

Aynı alanda rekabet eden üçüncü bir grup ise, kredi kartlarında biriktirilen puanları, anlaşmalı seyahat acentaları vasıtasıyla belli bir katsayı ile çarparak veya katsayı olmadan kullanma imkanı sunuyor. Böylelikle ilgili seyehat acentası avantajlı bir üye işyeri gibi çalışarak hizmet ettiği bütün alanlarda yurtiçi, yurtdışı otobüs-uçak biletleri, otel konaklamaları, yurtdışı gemi (cruise) seyahatleri, diğer paket turlar, araç kiralama hizmetlerinden yararlanma esnekliği sağlayarak kapsama alanını oldukça genişletiyor.

Yapı Kredi bu üçüncü gruptaki uygulamayı Travelclub ile zaten kullanmaya başlamıştı. Şimdi ise aynı uygulama Adios Kart olarak karşımıza çıkıyor. Bu üçüncü yöntemin önemli özelliklerinden biri, bilet fiyatlarındaki sezonsal dalgalanmalar ile sizin bilet almak için kullandığınız puanların da etkilenmesi. Ancak seyahat tarihlerinizi önceden biliyorsanız, biletleri önceden alarak daha az puana daha avantajlı bilet alımı yapma şansınız da bunun iyi tarafı .

Avanspuan kullanımı, uçak biletinde alan vergisi ödenmemesi, uçuşlardan Worldpuan kazanımı gibi özellikler, Yapı Kredi’nin bu alanda rekabet etmek için sunduğu avantajların başında geliyor. Önemli bir özellikmiş gibi lanse edilen Tek Yöne Bilet Fırsatı ise zaten bilet kesmeye yetkili turizm acentaları ile çalışan bütün kartların bir özelliği. Ancak Adios Kart’ı incelediğimizde bunların arasında daha bir öne çıkan ve müşteri memnuniyeti açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bazı özellikler olduğunu görüyoruz :

Kazandığınız puanları 1. dereceden akrabalarınızın kartlarına ait Worldpuanlar birleştirerek daha hızlı seyahat edebiliyorsunuz. Refakatçi bileti uygulamasıyla da; bedeli ödenmiş bir bilet ile uçarken, dilediğiniz bir kişi, ücretsiz bilete oranla çok daha az Worldpuan karşılığı düzenlenmiş bir biletle sizinle birlikte seyahat edebiliyor. Böylece istediğiniz kişinin sizinle ücretsiz uçuş yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Adios kart müşterileri ayrıca dış hatlar terminalinde World Lounge hizmeti, İstanbul Atatürk Havalimanı olmasa da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Vale Parking hizmetinde yüzde 50 indirim imkanı, sigorta teminatı dahil olmak üzere oldukça geniş destek hizmetlerinden faydalanabiliyor.

Adios kart bu destek hizmetlerinin dışında Yapı Kredi Worldcard’ın bütün özelliklerine sahip ve eski Travel Club kadar olmasa da avantajlı bir ürün. Ancak unutmamanız gereken bir şey var, Yapı Kredi bankası çok ayrıcalıklı bir müşteri değilseniz sizden kart ücretini mutlaka alır. Dolayısıyla kartızın verildiği ilk yılı izleyen her yıl 55 TL kart ücreti vermeyi göze almalısınız. Bununla beraber program ücreti diye bir ücretten bahsediliyor, ancak bu ucretin ne kadar olduğuna dair bir bilgiye rastlayamadık.

Sonuç olarak Yapı Kredi Worldcard sahibiyseniz, çok avantajlı seyahat etmenize imkan verecek bir kredi kartı programına geçme şansınız var. Ama Lounge kullanmak benim için bilet almaktan daha önemli diyorsanız, o zaman yurtiçi terminalde Lounge avantajı olmaması nedeniyle biraz canınız sıkılabilir. Babanızın kullanmadığı World puanlar ile uçmanıza imkan vermeleri ise bizce çok cazip. Adios Kart başvurusu yapmak istiyorsanız başvuru formlarını Yapı Kredi Şubeleri’nden alabilir, 444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı’nı arayarak adresinize form gönderilmesini isteyebilirsiniz.