web statistics

World Play Club Başvurusu Yapmadan Önce…


Güncelleme (07.07.2009) : Play Club, Play Card oldu

Bu haftasonu World Play Club sponsorluğunda gerçekleştirilen Masstival isimli müzik festivaline katıldık. Türkiye’den ve dünyadan ünlü sanatçıların ve grupların katıldığı bu festivalden hem müziğe doymuş bir şekilde, hem de World Card ile ilgili olumlu düşüncülerle ayrıldık.

Festivalin bir günlük ücreti 100 YTL’ydi. Ancak biletinizi World Card’ınız ile alırsanız sadece 75 YTL ödüyordunuz. Biz de toplam 5 kişi, arkadaşımızın World kartıyla biletimizi konser başlamadan bir saat önce yüzde %25 indirimli olarak aldık. Öncelikle World Card’ı müşterilerine böyle bir ayrıcalık yaşattığı için kutlamak gerekiyor. Özellikle gençler arasında marka değerini yükseltmek açısından böyle bir festivale %25 indirimli bilet sağlamak bizce çok doğru bir yaklaşım. Heleki çoğunluğu daha kendi parasını kazanmaya başlamamış üniversite öğrencilerinin oluşturduğunu düşünürsek, bu indirim daha anlamlı geliyor.

Festival alanına geldikten sonra heryerin World Card ve World Play Club afişleriyle donatılmış olduğunu gördük. Konserlerdeki sanatçılar bir yana World Play Club da ben burdayım diye bağıyordu adeta. Konser alanının hemen yanında da World Platinum sahipleri için özel bir bölüm ayrılmıştı.

World Play Club, Yapı Kredi World Card’ın gençlere özel kurulmuş bir klübü. Bu klübe üye olmak için öncelikle bir World Play Club Kredi Kartı sahibi olmanız gerekiyor. Bunun yanında eğer 26 yaşın altındaysanız ve öğrenciyseniz, öğrenci belgeniz ve kimlik belgenizle birlikte en yakın Yapı Kredi Şubesi’ne giderek bir World Pay Club Banka Kartı da alabiliyorsunuz. World Play Club’a üye olduktan sonra ise sizi bazı özel avantajlar bekliyor :

Öncelikle World Play Club üyesi olarak kartınızla yaptığınız alışverişlerde avantajlı Worldpuan kazanma şansınız var. Örneğin şu anda sürmekte olan Worldpuan kampanyasında gnçtrkcll üyesiyseniz D&R, YKM, Mango gibi mağazalardan yapacağınız alışverişte %25 Worldpuan kazanabiliyorsunuz. +4 taksit avantajı da yine bu kampanya dahilinde.Bunun yanında bizim katılmış olduğumuz bu gibi etkinliklere yine World Play Club üyeleri indirimli olarak katılabiliyorlar. Örneğin 13 Temmuz günü yapılacak olan Massive Attack konserinin biletleri tüm Worldcard sahiplerine %25 indirimli olacak.

world play clubTurkcell ile yapılan işbirliği ile Worldpuanlar ile kontör satın alıp %25 daha ucuza konuşma imkanı verilmiş. Ayrıca şu an geçerli olan gnçtrkcll üyelerine özel kontör/dakika kazandıran kampanyalar da yıl boyunca sürecek gibi gözüküyor.

World Play Club üyeliğiyle beraber Türkiye’de ve dünyada 100.000’den fazla markada indirim sağlayan ve gençler için düzenlenen birçok proje, eğitim ve festivale katılık sağlayan Euro 26 Avrupa Gençlik İndirim Kartı ücretsiz olarak veriliyor.

Worldharçlık hizmetiyle Yapı Kredi ATM’lerinden nakit çekim ücreti ve ilk 2 gün için nakit çekim faizi ödemeden toplam 100 YTL’ye kadar nakit çekebiliyorsunuz. Ayrıca klüp üyeliği ile teknik, ev ve sağlık sorunlarıyla ilgili destek veren Worldçözüm Asistans Hizmeti, World Card ile yapılan alışverişle 60 günlük alışveriş sigortası ve sosyal etkinliklere bilet gönderimi, parti organizasyonları, eğitim seminer dil kursu bilgi hattı gibi hizmetler veren Worldconcierge hizmetleri de gençlerin ilgisini çekebilecek özellikler.

World Play Club Genç Program için uygulanan alışveriş faiz oranı %4.39, gelirini belgeleyemeyen öğrenciler için geçerli alışveriş faiz oranı %4.19. Faiz hesaplama yöntemi diğer kredi kartlarıyla aynı. Yani borcunuzun tamamını ödemeniz durumunda faiz işlemezken, son ödeme tarihine kadar dönem borcunun tamamının ödenmemesi halinde ise kalan borcunuza hesap kesim tarihinden itibaren günlük bakiyeniz üzerinden faiz hesaplanıyor.

World Play Club Genç Program sahibi asıl kart hamillerinden 40 YTL yıllık üyelik ücreti ve her bir ek kart için 15 YTL yıllık üyelik ücreti alınıyor. World Play Club Genç Program’a öğrenci belgesi ile başvuran ancak gelirini belgeleyemeyen kart hamillerinden 10 YTL yıllık üyelik ücreti alınıyor.

Genel olarak baktığımızda Yapı Kredi faiz oranları ve kart ücretleri konusunda büyük bir avantaj sağlamıyor gibi gözüküyor. Ancak bunu gençlere kendilerini ayrıcalıklı hissettiren kampanyalar, sosyal aktivitelerde indirimler, önemli isimleri ağırlayan festival ve konserlere ev sahipliği yaparak telafi ediyor. Yenilediği dinamik web sitesiyle ve beş senedir Akbank’ın gençlik platformu exi26 sponsorluğunda gerçekleşen Rock&Coke festivalinin bu seneki yokluğunda önemli organizasyonlara ev sahipliği yaparak gençlik segmentinde bir adım öne geçiyor.