web statistics

Gençler ve Öğrenciler İçin Kredi Kartları ve Diğer Bankacılık Ürünleri


Türkiye’deki genç nüfusu potansiyelini göz önünde bulunudurunca tüketici finansman hizmetlerini sunan şirketlerin 18 – 25 yaş aralığında bulunan gençleri hedefleyen aktivitelerde bulunmasına şaşırmamak gerekiyor.

Geleceğin tüketicilerini şimdiden bankacılık ve finansman hizmetleri ile tanıştırıp bir marka sadakati yaratmayı amaçlayan kampanyalar yoğunlaşmaya başladı.

Akbank, Exi26 ile segmente ilk giren bankaların başında. Exi26 programı kapsamında 18-26 yaş aralığında geleceğin tüketicilerine internet, ATM, call center ağırlıklı bankacılık ürünleri sunuyor. Bu grup için avantajlı fiyatlar sunuyor. Bunun yanısıra Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu olan RockNCoke festivalinin son 5 senede ana sponsorlarından birisi. Ayrıca Axess Exi26 ile bu paketin içine bir de kredi kartı hizmetlerini eklemiş durumda. Axess Exi26 ile genç segment müşterilerine Axess’in tüm özelliklerinden ve Exi26’ya özel destek hizmetlerinden faydalanarak tiyatro, maç, seyahat bileti, kitap, CD, DVD gibi ürünleri kurye ücreti ile alma imkanı sunuyor. Exi26 ağırlıklı olarak bir web portalı ile destekleniyor ve burda bankacılık ürünlerinin tamamı hakkında tanıtım, blog, video ve diğer içerik hizmetlerinin yanısıra genç segment tarafından takip edilen aktiviteler ilgili yoğun içerik bulunuyor. Axess Exi26 ile ilgili olarak avantajlı görsel seçenekleri sunmasından dolayı Mastercard tercih edilmiş. Axess Exi26 faiz oranı %4.54.

Öğrenciler için tasarlanan kredi kartlarının tümünde olduğu gibi bu konuda başvuru yapabilmek için başvuru sırasında bir garantörün imzası gerekiyor. Genelde başvuru sahibini bakmakla yükümlü olan kişilerin (ebeveynler gibi) rızası ve kefilliği gerekmekte. Axess Exi26 başvuruları sadece şu an için kampüslerde yapılan pazarlama kart satış aktivitelerin dışında sadece akbank şubelerinden gerçekleştirilebiliyor.

yapi kredi play cardGüncelleme(07.07.2009) : World Play Club, Play Card oldu.

Yapı Kredi ise aynı segmente Playclub programı ile girmiş durumda. Playclub hizmetleri, yine bu marka için özel tasarlanmış bir web sitesi ve üniversite öğrencileri için tasarlanmış kredi kartı ile destekleniyor. Kredi kartı fonksiyonlarının arasında World puanlar ile daha avantajlı fiyatlara kontür ve konuşma süresi alma avantajı, Yapı Kredi ATM’lerinden ilk iki gün için nakit çekim ücret ve faiz muhafiyeti ile 100 YTL’ye kadar nakit çekim imkanı mevcut. Kart sahipleri ayrıca kartın arkasında yer alan Euro26 logosu ile Avrupa’da Euro26 sistemine üye tüm işyerlerinde özel indirim imkanlarından ve Worldcard tarafında sunulan bütün destek, concierge ve alışveriş sigortası gibi hizmetlerden faydalanabiliyorlar. Ürünün hedef kitlesi iş hayatına yeni atılmış sinema, müzik, seyahat, gezme ve eğlenceye yönelik bir müşteri profili gibi gözüküyor. Play Club kredi kartı faiz oranı %3.49.

İşbankası Genç Bankacılık başlığı altında İşte Universiteli Maximum Kredi kartı, İlk İmza Hesabı adı altında özel fiyatlama avantajları olan ürünler sunmakta. İşbankası bu segment müşterilerine internet ve ATM üzerinden gerçekleştirecekleri işlemlerden ücret almıyor ve bu segment müşterilerine üye işylerinde özel indirim ve taksit imkanı sağlıyor.

HSBC ise bu segmenttee Campus Card adına özel tasarımlı bir kredi kartı sunmakta. Özel faiz oranları ve üye işyerlerinde avantajlı (ilave taksit veya indirim imkanı) ile alışveriş olanakları sağlıyor. Açıköğretim öğrencilerine verilmiyor. Online başvuru imkanı var ancak ebeveynin onay için aranması gerekiyor.

Garanti Bankası ise Unibank markası altında üniversite öğrencilerine hitap eden beş farklı tasarım alternatifi olan şeffaf Mastercard kredi kartı ve vadesiz YTL hesabı imkanı sunuyor. Başvuru formu için şubelere başvurmak gerekiyor. Başvuru sırasında başvuru sahibinin ve garantörün kimlik fotokopisinin de başvuruya eklenmesi gerekiyor. Unibank kredi Kartı faiz oranı %3.95.

Finansbank daha önce Cardfinans University ile bu segmente hizmet sunuyordu. Bu üründe avantajlı faiz oranı ve parapuan kazanım oranının yanısıra destek hizmetleri ile destekleniyor ve mezun olunduğunda haber verilmesi durumunda kart iptal edilip yeni kart ile beraber 30,000 parapuan hediye ediliyordu. Yakın zamanda ise Cardfinans Go markası altında yeni bir segment çalışmasına başladılar. Cardfinans Go, Cardfinans University avantajlarına ilave olarak kredi kartı borcunun 200 YTL’ye kadar olan kısmı için faiz muhafiyeti var. Ancak bunun için kredi kartı ekstresinde bulunan asgari ödeme tutarının tamamının yatırılması gerekiyor. Aylık kredi kartı harcamalarını 200 YTL civarında tutulması durumunda gerçekten avantajlı bir yan ürün olarak kullanmak mümkün. Cardfinans Go kredi kartı faiz oranı %4.50.

Güncelleme 16.10.2008 : Fortis de 18+ Plus Worldcard ile rekabete katıldı. Ürünün ayrıntılı incelemesi için tıklayın.

“Gençler ve Öğrenciler İçin Kredi Kartları ve Diğer Bankacılık Ürünleri” üzerine 18 yorum

  1. geleceğin müşterileri olduğumuzu bilen bankalar hep işimize gelen kampanya ve özelliklerle bize ulaşıyorlar. ama gerçekten de işimize yarıyo çoğu yerde. festivallerde,alışverişlerde diğer etkinliklerde olsun işime yarıyo benim kartım mesela. GOcard kullanıyorum. şimdilik memnunum

  2. ya ben 9 8 1990 doğumluyum ve kredi kartı borcunu ödeyebilicek durumumda var saf qibi her an her dk alısveris yapmycak kafamda.Yapıkredi ve finans banka hesap actırdım kartları qeldi.Yapıkredi sitesinden bize ulasın bölümünden kredi kartı alabilirmiyim diyorum öqrenciysen alabilirsiniz diyor play club olarak.1 sene hazırlık ve 1sne lise 2de sınıf tekrarı yapmak zorunda kaldım ve bu sene lise bitiyor ama sen lise öqrencisisn veremeyiz diyor.E kardesim üniversiteli parayı nerden bulcak oda öqrenci deqilmi.Oda okumuyor mu?smdi öss yi kazanıp üniversite öqrencisi belqemi qötürsem vericekdin simdi neden vermiyosun?go kart icin netten basvuru yaptım dün bakalım ne zaman arayacaklar.Kesin oda vermiycek eminim.Lise son öqrencisiyiz ya bizim kredi kartı kullanma beynimiz yok!

  3. @Ziyaretci //27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:03 Piyasada bulunan gençlere ve öğrenciler için tasarlanmış kredi kartlarının hemen hepsi aslında Universite öğrencileri için tasarlanmış kredi kartlarıdır. Hatta bir çok banka kredi politikalarında sadece belli üniversitelerin öğrencilerinin kredi kartı başvurularını onay vermektedirler.

    MAlesef yaşınız tutsa dahi lise öğrencisi olmanız kredi kartı sahibi olmanız için en büyük engel. Kredi politikaları açısından bakıldığında kendi hayatınızı kazanabilecek duruma gelmeniz için önünüzde uzun yıllar bulunuyor. Kredi veya kredi kartı verirken dikkat edilen en büyük kriter başvuru sahibinin bu borcu ödüyebilecek bir geliri yada diğer bir değişle mali yapısının mevcut olup olmadığıdır.
    Kredi kartı almak konusunda kararlıysanız ve ailenizde bu konuda sizi destekliyorsa ebeveynlerinizden birinin kredi kartından bir ek kart başvurusu yapmanız daha mantıklı olacaktır.
    Ayrıca Bonus kontürlü adında Garanti bankasının bir ürünü mevcut. Tam olarak kredi kartından ziyade bir çeşit banka kartlı harçlık hesabı olsa dahi kredi kartı kullanımına hazırlık olması açısından oldukça yardımcı olacak bir ürün.
    Sorun kredi kartı kullanma beynine sahip olmak asla değil. Nice yetişkin bilinçsiz kredi kartı kullanımı nedeniyle büyük borç altına girmiş olduğunu hatta ailelerin bu nedenle zarar gördüğünü düşünürseniz kredi kartı kullanmak için çok da acele etmenizin hele hele kredi kartınız olmadığı için üzülemenizin veya üzülmenizin yersiz olduğunu düşünüyoruz.
    Unutmayın hayatınız boyunca bazı şeylere ulaştıkça bu kurumların bir çoğu çok kısa bir süre sonra size kredi kartı veya kredi vermek için yarışıyor olacaklar.

  4. dediğiniz gibi gelende üniversite öğrencilerinin yararına oluyo 🙂 o bahsettikleri gocard harç için 200 lira veriyomuş mesela şimdi öğrencilere. faizsiz hemde. taksitle…

  5. @yaramaz//01 Eylül 2008 Pazartesi 13:35
    Kredi kartından nakit avans çekilmesi özellikle universite öğrencileri için tavsiye ettiğimiz bir kredi kartı kullanım şekli değildir. Daha sonra sorun yaşamamanız için kredi kartınızdan nakit avans çekmeden önce Cardfinans Go’ya ait bahsettiğiniz kampanyanın detaylarını iyice öğrenmenizi tavsiye ederiz. 200 YTL’lik borç muhafiyetinde dikkat edilmesi gereken bazı detaylar içermektedir.

  6. ıyı gunler hsbc campus kart basvurusunda aıle teyıtı olması gerktıgı yazıyor sıtenızde fakat ben basvuru yaptım bankadan bole bısey ıstemedıler.kart basvurum kabul edılmezmı.şimdeden teşkkurler

  7. @Ziyaretci//10 Eylül 2008 Çarşamba 12:14
    Kabul edilmez dememiz mümkün değil. Bazı durumlarda bankalar gerekli teyidi telefonla da alabiliyorlar. Banka ile irtibata geçip başvuru durumunuzu takip etmeniz faydalı olacaktır.

  8. merhabalar… öğrnemek istediğim şey….

    benm bir bankadan normal kart olarak ek kartım var…. ben kendim için öğrenci kartı alamazmıyım…

    bir banka sadece 1 kişinin 1 kartı olur dedi…ve başvuru yapamadım.

  9. @yakup//20 Şubat 2009 Cuma 20:25
    Bahsettiğiniz açıklma Bankanın kredi politikaları ilgili olabilir ancak, Akbank’ın aynı kişiye birden fazla marka (axess,wings,fish) gibi kartlardan verdiğini düşünürsek pek gerçekçi değil. Internet üzerinden başvurmanız yardımcı olabilir.

  10. öyle dediler aynen..bende World’e gittim bugün ve PlayClup’a başvurdum…ne yapalım 1 kişiyi kaybettiler =)

  11. tamam sizde söylediğinzde haklısınız bizde wings’de var axess de ama görevli axsess varsa olmaz dedi..

  12. Ben liseden mezun oldum ve suan OSS sonuclarini bekliyorum. Merak ettigim su ki… Eger aile disinda birini kefil gosterirsem, yani duzenli geliri olan ve kredi karti sahibi birini. O zaman basvurum kabul edilir mi? Yoksa illa aileden biri ya da universite ogrenci kimligi mi gerekmekte?

  13. @ Adsız // 11 Ağustos 2009 Salı 18:14

    Aileniz dışından birini kefil gösterebiliyorsunuz, ancak kimlik fotokopisi götürmeniz gerekiyor. Öğrenci belgesini iste genelde tüm bankalar istiyor.

  14. garanti bankası bana istemediğim halde extragenç kart göndermiş ben evde yokken kardeşim kartı imza atıp almış kuryeden ben bu kartı kullanmak istemiyorum acaba hiç şifresini açtırmasam evde dolaba koysam hiç kullanmasam senelik aidat keserlermi benden veya ne yapmalıyım bir yol gösterirmisiniz

    • Garanti Bankasi kredi kartlarinda uyelik aidati yapilan ilk islemle ayni ekstreye yansir. Karti kullanmazsaniz bir ucret soz konusu olmaz. Ote yandan gonderilen bir kredi karti degil de banka kartiysa o durumda hesap isletim ucreti ve ekstre ucretleri soz konusu olur. Hesaba kredili mevduat tanimli degilse o da kullanmadiginiz surece sorun teskil etmeyecektir.

  15. 18 yaşındayım ve lise son öğrencisiyim şimdi ben ek kart dışında hiç bir bankadan hesap açtırıp kredi kartı alamazmıyım.

    • Kredi kartı alabilmeniz için gelir beyan etmeniz gerekmektedir.

  16. iyi günler. ünivesite öğrencisiym akbank exi 26 başvurdum .. ailevi bütün bilgierimi verdim ne zaman gelir bilgi vereblrmisinz ?

Yorumlar kapalı.