web statistics

1 milyon doları nasıl biriktirdim?


Emekliliğim için her bir kuruşu biriktirdim ve bunu yaparken bir kaç şey öğrendim:

– Tutarlı bir aylık bütçe yapın ve buna göre yaşayın. Arkadaşımın düğünü gibi bir sonraki ay harcamam gereken ek bir gider varsa, onu bütçemdeki diğer kalemlerden düştüm. Yaşam standardımı yükseltmek için kredi kartıyla borçlanmak benim için asla bir seçenek olmadı.

– Eğer ucuzluktan bir şey satın aldıysanız, kar ettiğiniz tutarı bir birikim hesabına koyun. Diyelim bir bluzu 10 dolar daha ucuza satın aldım. Bu parayı hemen gidip birikim hesabına yatırdım. Ve ayrıca hiçbir şeyi kampanyaya veya indirime girmeden satın almadım; kıyafet, ayakkabı, yiyecek, araba, mobilya; kesinlikle hiçbir şeyi ! Hala da marketlerdeki 2 al 1 öde kampanlarını kollarım.

– Sosyal hayatınızda da tutumlu olun. Pahalı restoranlarda yemek yemek yerine evde toplanıp yemek yapmayı tercih eden arkadaşlarımla takıldım. Beraber alışverişe gittiğimizde bile her zaman indirimleri bekledik. İndirimsiz fiyattan asla bir şey satın almadım ve hatta zaman zaman aramızda giysi değiş tokuşu yaptık. Bu her zaman maliyetsiz bir şekilde modaya uygun bir giysi dolabım olmasını sağladı.

Dönüp baktığımız zaman bana nasıl tasarruf edileceğini gösteren anneme teşekkür etmeliyim. Örneğin bizim asla kendi arabamız olmadı. Anne,m ben ve yeğenlerim için alışveriş yapacağı zaman, ucuz bodrum katı mağazalara giderdi. Genellike 10 centlik şortlar, 5 centlik pijamalar ve zararına satılan kıyafetler giyerdim.

Tatilleri de hep yakın yerlerde yaptım. Açıkcası bunun eksikliğini de hissetmedim. Bir yere ailecek gittiğimiz sürece, nereye gittiğimizin bir önemi yoktu. Bir odada genellikle 4 ve çoğu zaman daha fazla kişi kalıyorduk. Eğer daha uzağa yolculuk yaptıysak, masrafları azaltmak için ebeveynlerimizle kalıyorduk.

Jeannette Bajalia kitapSanırım kurumsal iş dünyasında emeklilik için para biriktirmek konusunda öğrendiğim en temel şey, bir şeylere bağlı kalmak. Ne kadar zorlayıcı olursa olsun erken yaşta kariyerime odaklanmam gerektiğini öğrendim. Pek çok farklı işte çalışmanın emekli maaşınıza hiç bir katkısı olmuyor. Ben sadece hedeflerime odaklandım ve bu da bana parayı getirdi.

Jeannette Bajalia sigorta sektöründen ayrıldı ve 2012’de sağ tarafta kapağını gördüğünüz “Wi$e Up, Women! A Guide To Total Fiscal and Physical Well Being” isimli bir kitap yazdı. Kitabında kendisi gibi kadınlara karşılabilecekleri maddi zorluklar, uzun süreli tıbbı masraflar gibi konularda tavsilere yer verdi.

[button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2013/12/1-milyon-dolari-nasil-biriktirdim.html” size=”large” target=”self”]1. sayfaya dönmek için tıklayın[/button] [button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2013/12/1-milyon-dolari-nasil-biriktirdim.html/2″ size=”large” target=”self”]2[/button] [button link=”https://www.tuketicifinansman.net/2013/12/1-milyon-dolari-nasil-biriktirdim.html/3″ size=”large” background=”black” target=”self”]3[/button]