web statistics

Temmuz Ayı Geliyor, Bankaların Hesap İşletim Ücretlerine Dikkat


Temmuz ayında tüketiciler için en öne çıkan konu hiç şüphesiz motorlu taşıtlar vergisi. Bu araç sahiplerinin takip ettiği bir konu, ancak bir başka konu var ki, bununla ilgili olarak tüketicileri önceden uyarmakta fayda görüyoruz. Ocak ve Temmuz ayları bir çok banka tarafından hesap işletim ücreti tahsilatı için tercih edilen bir dönem. Hesap işletim ücretlerinin tutarı motorlu taşıtlar vergisi kadar yüksek olmasa da, bu uygulamanın bankalarla hesap ilişkisi bulunan hemen her tüketicinin canını yakacak kadar yüksek ve haksız olduğunu düşünüyoruz.

Hesap işletim ücreti tahsilat programları, temmuzun ilk iş günü itibariyle çalışacaklar ve hesapta para bulduğu anda çekebildiklerini çekecekler. Bu konuyla ilgili olarak daha önce bizim ve bir okurumuzun kişisel deneyimlerine dayanarak sizlerle paylaştığımız ve sosyal medyada da oldukça ilgi gören makalelerimiz ilginizi çekebilir.

hesap isletim ucretiTesti kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur derler, bu nedenle biz de bankaların hesap işletim ücreti tahsilatından rahatsız olanlar ve bunun haksız bir uygulama olduğunu düşünenleri önceden uyarmak istedik.  Temmuz ayına girmek üzere olduğumuz şu günlerde gelmeden kullanmadığınız hesapları kapatmanız yerinde olacaktır. İlla söz konusu bankayla çalışmak konusunda ısrarlıysanız da, hesabı boş tutup temmuz ayı içerisinde bu hesabı kapatıp yeni bir hesap açarsanız bir dönem daha idare edebilirsiniz.

Bir ufak hatırlatma, “benim otomatik ödeme talimatım var, benden hesap işletim ücreti kesemezler” diye düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Konuyla ilgili Garanti Bankası’na özel bu yazımıza mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

“Temmuz Ayı Geliyor, Bankaların Hesap İşletim Ücretlerine Dikkat” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.