web statistics

Uçak Bileti ve Uçuş Mili Kazandıran Kredi Kartları – Shop&Miles, Wings, Miles&More, Pegasus Kart


Güncel : Uçak Bileti ve Uçuş Mili Kazandıran Kredi Kartlarında Son Durum – Ocak 2012

Kredi kartı harcamalarıyla biriken puanlar ile uçak bileti alma, özellikle sık seyahat eden tüketicilerin kredi kartı tercihlerinde öne çıkan bir özellik. Yaz sezonuna girdiğimiz bu dönemlerde, birçok tüketici tatil programlarında bu imkanı kullanma yolunu seçiyorlar.

Peki cüzdanınızda taşıdığınız hangi kartlar bu özelliği taşıyor bunu biliyor musunuz? Bilmiyorsanız bu konuda bir fikriniz olması ve biliyorsanız dahi kullandığınız kredi kartından daha avantajlı bir başka kredi kartı olup olmadığını bulmanıza yardımcı olması açısından bu konu üzerine ufak bir inceleme yapmak istiyoruz.

Garanti Shop&Miles

Shop&Miles, Türk Hava Yolları ve Garanti Bankası’nın ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış bir kart. Türkiye’de bir ilk olması açısından çok önemli. Garanti Bankası Shop&Miles kredi kartı ile yapılan harcamalarda biriken alışveriş milleri, hesap kesim tarihinden sonra THY tarafından sunulan mil programı Miles&Smiles kartına transfer ediliyor.

Yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda Türk Hava Yolları’nı tercih eden tüketiciler bu şekilde biriktirdikleri uçuş millerine alış veriş millerine kavuşmuş da oluyorlar. Türk Hava Yolları yakın zamanda “Star Alliance” adı altında yer alan 20’ye yakın hava yolu tarafından oluşturulan birliğe üye olduğu için bu hava yolları ile gerçekleştirilen uçuşlara kazanılan miller de Mile&Smiles puanlarına ekleniyor.

Shop&Miles kredi kartı sahipleri otomatik olarak bir adet THY Miles&Smiles hesabına da sahip oluyorlar. Daha önceden bir THY Miles & Smiles hesabına sahip olunması durumunda, Shop&Miles kredi kartı almadan önce bunu belirtilmesi gelecekte puanların sorunsuz olarak birikmesini sağlayabilmek için önemli.

shop and milesPuan sistemine gelince yurt içinde yapılan tüm alışverişlerde her 1 YTL’ye karşılık 1,5 mil , yurt dışında ise her 1 dolarlık alışverişe karşılık 2,25 mil kazanılıyor. Ayrıca Shop&Miles program ortağı daha çok üst gelir grubuna hitap eden firmalarda gerçekleştirilen harcamalarda da ekstra bir mil kazanımı söz konusu. Öte yandan Shop%Miles program ortağı firma sayısı, Garanti Bankası’nın diğer bir ürünü olan Bonus’u kullanan firmalar kadar çok değil. Bu da Bonus Kart ile yapılan harcamalar kadar puan kazanmayı mümkün kılmıyor. Ayrıca Miles&Smiles programı kuralları gereği biriken miller, iki sene boyunca kullanılmaması durumunda siliniyor. Ek kart olması durumunda biriken puanlar da, asıl kartın bağlı bulunduğu Miles&Smiles kartına transfer edildiğinden, ailecek yapılan harcamalarda kullanılması durumunda yüklü bir puan birikimine imkan veriyor.

Shop and Miles kredi kartı sahipleri ayrıca Atatürk Havalimanı dış hatlar ve iç hatlar terminallerinde hizmet vermekte olan VIP Lounge Zone’dan kredi kartlarını ibraz etmek suretiyle, yanlarındaki 1 misafir ve 6 yaş altı çocukları ile birlikte ücretsiz faydalanabiliyorlar.

Denizbank Miles & More

miles and moreGaranti Bankası ve THY işbirliğinin ardından birkaç sene sonra Luftansa ve Denizbank benzer bir işbirliğine gittiler. Miles & More uçuş programı Luftansa tarafından 90’lı yılların başlarında başladı ve dünyanın birçok ülkesinde bir çok farklı havayolunun da katılımı ile devam etmekte. Belki de dünyanın en kapsamlı mil programı olarak değerlendirilebilir.

Denizbank Miles & More kredi kartı da Shop&Miles kredi kartı ile aynı prensipte çalışıyor. Ancak Shop&Miles’ın aksine klasik kart olarak sunulmuyor. Sadece Gold ve Platinum kart hizmetleri var. Kartınızı ilk çıkardığınızda hesabınıza otomatik olarak 3.000 mil hediyesi var. Shop&Miles’ın aksine kredi kartınızı kapattırmadığınız müddetçe biriken millerinizin silinmeyeceğini taahhüt ediyorlar.

Harcama karşılığı kazanılan miller açısından değerlendirildiğinde 1 YTL’lik her harcama ve nakit çekimde 1 mil kazanımı söz konusu. Ayrıca program üyesi kurumlar da otel zincirleri ve otomobil kiralama servisleri ile sınırlı. Shop&Miles burada avantajlı gibi gözükse dahi Shop and Miles ile yapılan nakit çekimde bir mil kazanımı olup olmadığı hakkında herhangi bir detaya ulaşamadık. Miles & More kredi kartı sahipleri THY uçuşlarından da mil toplayabiliyor. Biriktirdikleri milleri THY uçuşlarında kullanabilme imkanına sahipler ancak bunun şartları hakkında detaylı bilgi için 0212 315 34 46 numaralı telefondan Miles & More müşteri hattını aramak gerekiyor. Hava yolları mil programları tüketici finansmanın direk konusu olmadığı için bu konuda detay arzu eden okuyucularımızı ilgili telefon numarasından bilgi almalarını tavsiye ediyoruz.

Bu ürün daha önce de bahsettiğimiz gibi üst segment kredi kartı müşterilerine hitap ediyor. Özellikle yurt dışına (kıta avrupası ve okyanus aşırı uçuşları tercih eden ve yoğun olarak kullanan) çıkan tüketiciler için avantajlı mil biriktirme imkanı taşıyor ancak kredi kartı hizmetleri açısından bakıldığında Denizbank’ın bu konuda Garanti’yi yakalaması için hala uzun bir yolu var gibi gözüküyor.

HSBC Pegasus Kart

pegasus kartGelelim iç hatların gözde havayollarından Pegasus Havayolları ve HSBC işbirliği ile ortaya çıkan Pegasus Kart uygulamasına.

Pegasus Kart kullanımında iki ayrı puan uygulaması mevcut. Bunlardan ilki NakitPuan uygulaması. Her 100 YTL’Lik tek çekim harcamalar için %5 yani 5 YTL, 100 YTL’lik taksitli alışverişlerde ise 1 YTL nakit puan kazanılıyor. Bu puanlar ile diğer üye işyerinde alışveriş yapma imkanına sahip olmakla beraber diğer Advantage kredi kartları gibi Tatil Puan olarak kullanmak mümkün değil.

Pegasus Kredi kartına özel Uçuş Puanlar ise ayrı bir şekilde birikiyor. Pegasus kredi kartı ile Pegasus havayollarından alınan uçak bileti için % 1.5 ( yani 100 YTL’lik bir uçak bileti için 1,5 YTL karşılığı) UçuşPuan kazanılıyor. Uçuş gerçekleştiğinde ise 1,5 YTL karşılığı bir UçuşPuan daha kazanılıyor. Pegasus kartın 2 ay ve daha eski ve son üç ayda en az bir kere kullanılmış olması durumunda Atatük Havalimanı Advantage Lounge’dan bir ziyaretçi ile ücretsiz olarak faydalanma imkanı var. İlk bakışta mevcut özellikleriyle bu karta sahip olmak pek de mantıklı gelmemekle beraber Pegasus Havayolları’nın kredi kartı sektöründe de yer alan diğer rakipleriyle karşılaştırıldığında daha ucuz olduğu düşünüldüğünde bazı avantajlar sözkonusu olabilir. Bütün yaz güneye haftasonları kaçamak yapan ve bunu yaparken Pegasus Havayolları’nı avantajlı fiyatlarından dolayı tercih eden tüketiciler, yaz sonuna doğru puanları ile bedava uçma imkanına sahip olabilirler.

HCSBS Advantage kart sahipleri birikmiş NakitPuanlarını (Pegasus Kart hariç) dörtle çarparak Advantage TatilPuan’a çevirme imkanına sahipler. Çevrilen Advantage TatilPuanlar ile yurtiçi ve yurtdışında bedava uçak/otobüs yolculukları yapabiliyor, seçkin otellerde konaklayabiliyorlar. Advantage TatilPuanların istenilen hizmeti alabilmek için yeterli olmaması durumunda, fark tutarını (hizmet bedelinin en az %50’sini Advantage TatilPuan ile karşılamak kaydı ile) kredi kartı ile ödeyebilir veya AvansPuan kullanabiliyorlar. Üstelik herhangi bir havayolu sınırlaması olmadan (charter seferleri hariç).

Akbank Wings

Akbank Wings CardKredi kartı alışverişleri ile biriken puanlar ile uçak bileti almaya imkan veren bir başka kredi kartı uygulaması ise Akbank Wings kredi kartı. Aslına bakarsanız bu ürünün hikayesi biraz ilginçtir. THY, Garanti ile yaptığı anlaşmanın yenilemesi geldiğinde yeni bir ihale açtı. İhaleyi Akbank hakikaten avantajlı bir fiyat vererek kazandı ancak Garanti burda kapalı kapılar ardında kendince haklı sebepler öne sürerek (ilk anlaşma süresince Garanti Bankası tarafından yapılan yatırımlar gibi) Akbank’ın verdiği fiyatın çok altında olmasa da daha düşük bir fiyata anlaşmayı yeniledi. İşte bu olay Türkiye’nin en kolay uçuran kartı Wings’in doğuşuna sebep oldu.

Wings kredi kartı ile yapılan her 1 YTL’lik alışverişte 1 Mil Puan ve alışveriş yapılan işyerinin anlaşmalı Wings üye işyeri olması durumunda üye işyerinin anlaşmasına bağlı olarak değişen ekstra Mil Puan kazanma imkanı da mevcut.

Wings aynı zamanda Axess’e özgü ChipPara uygulamasını Wings kredi kartı müşterilerinin hizmetine sunduğu için tüketicilere (Wings kredi kartı kullanıcılarına) ChipParalarını Telefon Bankacılığı’ndan MilPuan’a çevirme imkanı da sunuyor. ChipPara kullanmak istemeyen Wings kart sahiplerinin talimat vererek ChipParalarını otomatik olarak Mil Puan’a çevirme imkanı da var.

Wings kredi kartı, Akbank Call Center’ından (444 25 25) ve www.wingscard.com.tr‘de bulunan Online Bilet seçeneğinden satın alınan biletlerde seçilen rotaya göre ekstra mil kazanma imkanı da sağlıyor.

Wings, Ayrıca Atlas Jet Havayolları ile yaptığı anlaşma kapsamında Wings kart sahiplerine Atlas Jet Loyalty programı olan Jetmil’e üye olmaları durumunda Mil Puan ve Jetmil puanlarını bir arada kullanma imkanı da tanıyor.

Wings’in Axess’in destek hizmetleri ile beraber sunduğu hizmetlere göz attığımızda, gerçekten bu kart ile alışverilerinin gerçekleştirmek suretiyle mil toplayan müşterilerine bu milleri harcarken de kendilerini iyi ve ürünü kullanma ayrıcalığını hissettiren hizmetler olduğunu görüyoruz.

Wings transfer hizmetleri kapsamında müşteriler Havalimanı Shuttle ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de Axess Shuttle konforuyla havalimanı transfer hizmetlerini kullanabiliyor, istenilen saatte istenilen adresten alınıp, istenilen adrese bırakılıyorlar. Ücretli bir hizmet olmasına rağmen ne zaman evden çıkmanız gerekiyorsa 30 YTL’ye Anadolu yakasından Atatürk havalimanına Axess logolu bir adet shuttle ile ulaşma ayrıcalığını yaşıyosunuz. Oturduğunuz semt havaalanına uzaksa taksiden daha ucuza gelebiliyor.

Yine gece dışarı çıkarken araç almak istemiyor ancak özel araç konforundan da feragat etmemek istemeniz durumunda, belli bir ücret karşılığı aracınızı sizin yerinize kullanacak bir şöför sağlıyor. Eminiz alkol nedeniyle ehliyetini daha önce kaybetmiş olanlar böyle bir hizmeti kullanmak isteyeceklerdir.

VIP Transfer hizmetinde ise hem özel şöför hem özel araç tahsis ediliyor. Özellikle havaalanı transfer hizmeti için tasarlanmış bu hizmetten İstanbul, Ankara, Bodrum, Marmaris, Dalaman, İzmir ve Antalya’da faydalanabilirsiniz. Fiyat detayları için buraya bakabilirsiniz.

Wings’in sağladığı diğer avantajlar arasında Atatürk Havalimanı iç ve dış hatlar ile Esenboğa Havalimanı iç hatlarda bulunan Wings Primeclass Lounge‘ı 1 misafirle birlikte ücretsiz kullanım imkanı var. Mil Puanlar ile alınan biletlerde alan vergisi ödememe ayrıcalığı (bu özellik Shop and Miles kullacılarının sahip olmadığı bir ayrıcalık olması nedeniyle çok önemli) var. Wings’de ayrıca sezon farkı veya kontenjan sınırı yok. Akbank ayrıca üst segment müşterileri için aynı ürünün biraz daha ayrıcalıklı özelliklerine sahip olan Wings Black sunuyor.

Finansbank Cardfinans

Tabi söz konusu kredi kartı harcamalarından kazanılan puanlar ile uçak bileti almak olunca bu konuda bir zamanlar rekabetin içinde olan Cardfinans‘tan bahsetmemek olmaz. Ocak 2008 itibariyle Para Puanlar ile uçak bileti alımında Para Puanlar yurt içi kullanımda 1,5 kat ; yurt dışı kullanımda ise 2 kat olduğu iddia edilse de bilet almaya kalkıldığında katsayının 1 olarak alındığı görüldü. Öte yandan eski ayrıcalıklı katsayı programı, Finansbank tarafından yeni çıkarılan Clubfinans Platinum kredi kartı sahipleri için mevcut. Hatta bu ürün sahiplerine Lounge hizmetleri ve neredeyse wings wings transfer hizmetlerinin tamamına denk gelen transfer hizmetleri sunulmak ile beraber bu hizmetlerin kredi kartı portfoyü içinde sadece küçük bir grup müşteriyi hedeflemesi açısından cazipliğini kaybetmektedir. Biraz sert olacak belki ama yukarıda bahsi geçen ürünler ile rekabet etmekten çok uzakta.

Uçak bileti ve uçuş mili kazandıran diğer kartlar

Bu yazımızı yayınladıktan sonra piyasa çıkan uçuş mili kazandıran kredi kartlarını ayrı makalelerde inceledik :

İş Bankası’nın Maximiles Kartı

Yapı Kredi Adios Kart

Finansbank Cardfinans On-Air Kart

Hangi Kartı Seçmeliyim ?

Sonuç olarak bize göre, Wings, kredi kartı harcamaları ile kazanılan puanlardan uçak bileti almak söz konusu olduğunda, sunduğu katma değerli hizmetleri hesaba katmasak bile (ki bu servisler ve ayrıcalıkların bazıları sunum, pratiklik, imaj açısından değerlendirildiğinde gerçekten taktire şayan) en iddialı rakibine (Shop and Miles) açık ara fark atıyor. Akbank kesinlikle sözünün arkasında durmuş ve Türkiye’nin en kolay uçuran kredi kartını tüketicilere sunmuş durumda.

“Uçak Bileti ve Uçuş Mili Kazandıran Kredi Kartları – Shop&Miles, Wings, Miles&More, Pegasus Kart” üzerine 36 yorum

  1. Wings ve Shop&Miles’i karsilastirirken, Wings her 1 YTL’ye 1 mil veriyor, Shop&Miles ise 1 YTL’ye 1,5 mil veriyor. Nasil Wings’in daha iyi oldugu sonucuna vardiniz?

  2. Iki konu var. Shop n miles avantajlı kazanım gibi gelsede wings kart ile kazanılan chip paralar mil puana katsayı ile çevriliyor yanlış hatırlamıyorsam 4 kat. Mil puan kazanımı ayrıca mümkün. Miller wings kart da birikip silinmiyor thy ise kullanılmayan millerı siliyor. Thy biletlerini wings ile akbank cc üzerinden bilet alırsan avantajlı mil puan kazanımı ayrıca miles and miles kartın olması durumunda onada yazdırabiliyorsun. Ve son olarak uçak bileti almak konusunda tek şirket ile sınırlı değilsin.

  3. pegasus kartla ilgili benim fark ettiğim uygulama, ilk yıl kart bedeli alınmayacağı yönünde, yani ilk yıldan sonra kart bedeli adı altında ücret alınacak ! buna dikkat edeniniz oldu mu acaba ?

  4. Tabiiii Wings kartıda herkese vermiyorlar en az aylık gelirin 3000 ytl olması gerekior

  5. shop and miles da vergi olayını anlayamadım ben biz mi ödüyoruz .. eğer biz ödüyorsak kesinlikle wings tartısılmaz

  6. İşte
    wings ve shop and milesta her 2 senelik periyodlarda milleriniz siliniyor. O yüzden az harcayıp çok uçmak burda ana felsefe olmalı.

    bilgilendirici bir hesap:
    (thy de 1ytl=1,5mil. akbankta 1ytl=1mil wings hem mil hem de chippara topluyor. 1 chippara isterseniz 25 mil olarak çevriliyor)

    1 kişi olarak avrupaya uçalım
    ist avrupa= 1 kişi wings 35000mil
    ist avrupa= 1 kişi shop and miles 20.000mil ya da 45.000mil(yer garantili)

    2 kişi giderseniz wingste 70.000,
    s&m ile 35000mille(yer garantili uçuşla 71.000 mil, refakatçi bileti daha az mil götürüyor o yüzden 90.000 olmadı…)

    Bu uçuş için wingsle yaklaşık 70.000 ytl harcamanız gerekiyor.(wingste her zaman yeriniz garanti ve sadece milleri kullanarak uçuyoruz.Millerin yanında normal axess gibi avantajlı birikmeyen chipparalara dokunursakta 60.000-65.000 civari bir harcama yapmamız gerekicekti)

    Shop and miles programında ise yer garantili 2 kişi uçmak için 47.000ytl harcama yapmanız yeterli.
    ++Shop and miles ta belli bir yıllık harcamanın üzerine çıkarsanız sizden kart ücreti alınmıyor.Wingste bu yok malesef.
    ++Alogarantiden başvurursanız çıkaracağınız ekkartlardan sonsuza kadar kart ücreti alınmıyor garantisi var(2008 sonuna kadar bu kampanya devam edecekmiş.)
    ++Wings'te Thy ye bağımlı değilsiniz, thynin ağının çok geniş olması da aslında bu dezavantajın biraz önüne geçiyor.

    hava alanındaki lounge hizmetleri kafa kafaya,2side çok kaliteli.. garantinin "zone" ps3, bilardo gibi ekstrası var ve daha şık ferah bir mekan.
    ++Vergiler bu konuda hassas bir husus, havaalanı vergileri ne kadar? geçen gün arkadaşım shop and miles milleriyle amerikaya bilet aldı ve 500 ytl vergi verdi. Acaba bu vergiyi Wingsle alsaydı verecekmiydi? yoksa daha mı düşük olacaktı? eğer ben biletimi wingsle elimi cebime atmadan alıyorsam ibre biraz daha wingse döner demektir, öbür türlü wingsle 1 uçarken s&m ile 2 kere uçuyorsunuz… o vergileri tam soruşturup ona göre almanızı tavsiye ederim.

    advantage kartla bonuslar ucak bileti alırken ve tatil organizasyonlarında 4le çarpılıyor. tatil köyü yada paket seyahatte de işe yarıyor o da çok ilginç bir seçenek.(fakat ordada özgürlüğünüz belirli rotalarla sınırlıdır…)

  7. çok başarılı bir içerik ayruca bu yazıya ilave yapmak istiyorum. çünkü pek asıl hesap detaylarına girilmemiş sonuç yine aynısı çıkar mı bu sizin tercihiniz…

    ***wings ve shop and milesta her 2 senelik periyodlarda milleriniz siliniyor. O yüzden az harcayıp çok uçmak burda ana felsefe olmalı. (burda her gun ucan insanları devre dışı bırakarak hesaplıyoruz, onlar zaten bu yazıyı değerlendirmeden wings alacaktır..)

    bilgilendirici bir hesap:
    (thy de 1ytl=1,5mil. akbankta 1ytl=1mil wings hem mil hem de chippara topluyor. 1 chippara isterseniz 25 mil olarak çevriliyor)

    1 kişi olarak avrupaya uçalım
    ist avrupa= 1 kişi wings 35.000mil
    ist avrupa= 1 kişi shop and miles 20.000mil ya da 45.000mil(yer garantili)

    2 kişi giderseniz wingste 70.000,
    s&m ile 35000mille(yer garantili uçuşla 71.000 mil, refakatçi bileti daha az mil götürüyor o yüzden 90.000 olmadı…)

    Bu uçuş için wingsle yaklaşık 70.000 ytl harcamanız gerekiyor.(wingste her zaman yeriniz garanti ve sadece milleri kullanarak uçuyoruz.Millerin yanında normal axess gibi çokta avantajlı birikemeyen chipparalara dokunursakta 60.000-65.000 civari bir harcama yapmamız gerekicekti.)

    Shop and miles programında ise yer garantili 2 kişi uçmak için 47.000ytl harcama yapmanız yeterli.
    ++Shop and miles ta belli bir yıllık harcamanın üzerine çıkarsanız sizden kart ücreti alınmıyor.(9,600ytl minimum limit.)Wingste bu yok malesef.
    ++Alogaranti8den başvurursanız çıkaracağınız ekkartlardan(platin ve goldda bu kampanya yok) sonsuza kadar kart ücreti alınmıyor garantisi var(2008 sonuna kadar bu kampanya devam edecekmiş.)
    ++Wings'te Thy ye bağımlı değilsiniz, thynin ağının çok geniş olması da aslında bu dezavantajın biraz önüne geçiyor.

    hava alanındaki lounge hizmetleri kafa kafaya,2side çok kaliteli.. garantinin "zone" ps3, bilardo gibi ekstrası var ve daha şık ferah bir mekan.
    ++Vergiler bu konuda hassas bir husus, havaalanı vergileri ne kadar? geçen gün arkadaşım shop and miles milleriyle amerikaya bilet aldı ve 500 ytl vergi verdi. Acaba bu vergiyi Wingsle alsaydı verecekmiydi? yoksa daha mı düşük olacaktı? eğer ben biletimi wingsle elimi cebime atmadan alıyorsam ibre biraz daha wingse döner demektir, öbür türlü wingsle 1 uçarken s&m ile 2 kere uçuyorsunuz… o vergileri tam soruşturup ona göre almanızı tavsiye ederim.
    sonuçta azar azar harcayıp milleri yavaş toplarkende, mağdur olmayın…

    bu arada hsbc advantage kartla bonuslar ucak bileti alırken ve tatil organizasyonlarında 4le çarpılıyor. tatil köyü yada paket seyahatte de işe yarıyor o da çok ilginç bir seçenek.(fakat ordada özgürlüğünüz belirli rotalarla sınırlıdır…)

  8. shop&miles sadece kısın avantajlı düsük sezonda ve bu arada samsun da thy büro kapattı yani kart sahibi dısında millerle bilet alacaksanız 20 km yol gidip havaalanından almak zorundasınız.ama wings de kim olursa olsun oturdugunuz yerden 5 dakika içinde hallediyorsunuz tartısmasız wings bence

  9. benim uçak bileti için kullandığım bu puan işlerinın en başarılı uygulayıcısı WORLD hakkında bir değerlendirme yapabilirseniz. sanırım daha sağlıklı bir karşılaştırma yapma imkanı olacaktır.

  10. kesinlikle wings en kolay ucuran kart.
    son bir yıldır uc kez bangkoka gittim.sadece bes dakikalık telefon trafiği ile bes kurus ekstra odemeden biletiniz elinizde.
    shop and miles ile bilet almak ise işkence adeta.kontenjan olacak biletleme sırasında cebinizden ekstra da para cıkacak vergiler harclar falan.bence yapılması gereken bilet alırken mil degerlerinin yuksek tutup ekstradan nakit almasınlar..

  11. Ben yıllardır Shop&Miles kullanıyorum. Önceleri 1 YTL'ye 2 mil veriliyordu. Sonra 1.5 yaptılar. Bugün internet şubesinden baktım. 1 YTL'ye 1 mil olmuş. Hiç haber vermeden, sezdirmeden azaltıyorlar. Vergiler olmadığına göre artık Wings daha iyi gibi. Bir de Ankara İç Hatlar Terminalinde sadece Wings'in Lounge hizmeti var. Ben sadece bunun için bile Wings tercih edilir diyorum.

  12. artık Wings Wings Wings… Shop&miles cıvıttı.. 1ytl=1mil e indirdi olayı, bir de vergi alınıyorki bilet alırken, o yüzden artık wings daha cazip..

  13. ya su acıkki wings daha ii ama anlamadim nokta garantide bırıktırdıgını mıllerle ornegın 15000 mılle yurt ıcı gıdıs donus bıletı alabılıosunuz…wıngs 18000 mıl dıyor ama tek yonmu gıdıs donusmu bellı degıl…gıdıs donusse acık ara onde ama degılse garantıı cok daha ıı o zaman ustelık ucus mıllerıylede bırlestırılebılıyoruz.bılgısı olan varsa paylasabılırmıı?????

  14. Ben sürekli ödül mil kullanımını takip ediyorum THY'nin miles&miles sitesinden ve sezona göre mil değerleri değişiyor. Özellikle yılın ilk iki ayı talep edilen mil değerleri düşüyor ama sonra döneme göre artıyor. Garanti uçuş hattından bilet satışı yapılırsa fark varmı bilmiyorum. S&M'da harcamalar bazı yerlerde 1.5 mil kazandırırken bazı yerlerde 1e kadar düşüyor ve genelde 1 mil kazanıyorsunuz. Ben şahsen Wingsle S&M'i karşılaştırırken bu 1.5 mil durumuna ve daha az millerle uçma meselesine aldandım; birde Garanti Bankasından genel itibariyle memnun olduğum için S&M'a kaydım. Wings'de durum nedir bilmem ama S&M'da Turkcell faturalı hatlara ödenen ücretler de mil olarak yazılıyor ama bu kampanya ne zamana kadar geçerli bilmiyorum, yani 200 YTL fatura ödediyseniz (hangi kartla yada nakit ödediğiniz önemli değil)200 mil kazanıyorsunuz, bu ödemeyi S&M kartınızla yaptıysanız, bir 200 milde ayrıca kazanıyorsunuz. Ben şahsen S&M millerimi uzak yolculuklarda parayla bilet alıp business class'a yükseltme amaçlı kullanmayı planlıyorum, uzun mesafede hem ekonomi sınıfında hem de business'da uçma imkanı olanlar aradaki farkın nasılda fazla olduğunu bilirler ki bu durumda vergi ödeme meselesi nasıl olur bilmiyorum, bilen varsa lütfen bilgilendirsin.
    Ama hepsinden güzeli HSBC'nin advantage kartının tatil puan özelliği. Topladığınız puanlar 2008 sonuna kadar tatil puana çevirdiğiniz zaman, puanlarınız 4 ile çarpılıyor, 2008 sonrasında 3 ile çarpılacak. Bunun da ötesinde avans puan da veriyorlar, yani kartınızda 200 YTL'lik para puan birikti bu 800 YTL'lik tatil puana demektir ama sizin daha fazlasına ihtiyacınız var kartınızın cinsine göre 300e kadar avans puan almanız mümkün buda ekstradan 1200 YTL demek (300 platinium kart için geçerli), bu puanları da 1 yıl içinde toplamanız gerekiyor yoksa toplamadığınız kadar tatil puanların karşılığı olan normal para hesabanıza borç olarak aktarılıyor ve bu miktar üzerinden %10 ceza ödüyorsunuz (örnek 100 avans puan kazandınız 400YTL lik harcama yaptınız 50 puan toplayabildiniz 220 YTL lik ekstre borcunuz oldu). Şunu da söylemek gerekir Wings'de avans mil kullandırıyor. Kurban bayramında HSBC'nin bu seçeneğinden yararlandım ve şu an HSBC'ye bir yıl içinde toplamam gereken 50 Para puan borcum var. Şimdi şöyle bir durum söz konusu, HSBC ile bir çok yerde puan toplayamıyorsunuz yani, Wİngs'i bilmem ama, S&M ile bakkal Mehmet amcadan bile alışveriş yapsanız her 1YTL'ye 1 mil illakim kazanıyorsunuz. Şöyle de bir ayrıntı bilgi vereyim, bilindiği üzere kerdi kartlarının kampanyaları oluyor özellikle benzin istasyonlarında geçerli mesela 3 kere belli marka benzinciden 100 YTL'lik yakıt al 5 para puan kazan cinsinden ama genelde bu para puanlar 1 2 ay içinde yükleniyor ve 15 20 gün içinde kullanılmazlarsa yanıyorlar, benim böyle farklı kartlardan çok puanlarım yandı ama puan borcunuz varsa HSBC'den kaszanılan bu kampanya puanlar aktive oldukları anda direk borcunuzdan mahsup ediliyorlar böylece hem bu kampanya puanları yanmıyor hemde puan borçlarınızı ödemek nispeten kolaylaşıyor.
    Bilet almak istediğinizde telefonla HSBC'yi arayıp tatil puan olarak kullanacağınızı söyleyince ETS Tura aktarılıyorsunuz telefonda, onlar ufak bir komisyon alıyorlar ama bu komisyonda size 4te1 tatil puanı olarak yansıyor yani komisyon 20 YTL ise 5 YTL tatil puanınız gidiyor.
    Başka ülkeleri ve kültürleri bilinçli bir şekilde gördükçe ve inceleme imkanımız oldukça ülkemize de daha faydalı oluruz. Hepinize iyi yolculuklar, bedava uçuşlar.

  15. Ben Garanti Bankası Shop&Miles kartını alırken 1 TL'lik alışverişe 1,5 mil kazandırdığını ilan etmişti.Bugünlerde hesap ekstrelerini incelerken 1 TL'ye 1 mile düşürdüklerini farkettim. Müşterisini bilgilendirmeden biraz 'hırsızlama' gibi gözüken bu uygulama Garanti Bankası S&M programına güvenimi sarstı.Bankacılıkta en öne çıkan kavram 'Güven' değil mi? Wings bizi yanıltır mı acaba?

  16. @Adsız // 02 Şubat 2009 Pazartesi 10:34
    Shop and miles internet sitesinde hala 1 TL’lik alışverişe 1.5 mil kazandırdığı yazıyor. Ancak bu oran işlemin hangi postan geçirildiği, üye işyerinin anlaşmasının ne olduğu ve alışverişin taksitli olup olmadığına göre azalabiliyor.
    Unutmamak lazım bankaların puan uygulamalarında değişiklik yapmaya her zaman hakkı vardır. Çeşitli nedenlerden Wings de böyle bir değişikliğe gidebilir.

  17. Shop And Miles İLe ilgili hırsızlama şeklinde 1 lira harcamaya 1,5 milpuan verilmesinin 1 Milpuana düşürülmesinden bahsedilmiş. 1 Ocak 2009 Tarihinden İtibaren Akbank Wings Kart Artık Kredi Kartı Sahiplerinden Başkasının Adına Uçak Bİleti Düzenlenmesinin önüne geçti. Sadece Kart Sahibinin Aynı Soyadı İLe Uçak bileti kesilebilir diye bir kural yayınladı. Bu Durumda Sadece Kendinize Uçak Bileti ALmıyorsanız eğer, Akrabalarınızın da Bu Bedava biletlerden yararlanmasını istiyorsanız şu anda Wings Kartın hiç bir anlamı kalmadı Hiç Düşünmeden Shop And Miles Kredi KArtını Tercih Etmenizi Tavsiye Ederim.

  18. Sevgili arkadaşlar,
    Tüm yazılanları okudum. Worldcard tüm kartların önünde. Her ne kadar Koç Grubuna geçtikten sonra kullanıcılar aleyhine çok değişiklik olsa da şu an en avantajlı kat worlr.
    Bir kere biraz araştırma yaparak 1 TL ye 10 puan dahi alabilrisiniz. 10 kat puan veren az ama 6 kat 4 kat ve 2 kat çok rahat uşaşabileceğiniz katsayılar.
    Yüksek sezonda 40-45 bin (ortalama 25 bin TL harcama karşılığı ama başarabilirseniz 7-8 bin TL ye bile düşebilir) düşük sezonda 30-35 bin (ortalama 15-20 bin TL harcama) worldpuana bir kişilik gidiş dönüş avrupa bileti alabilirisiniz. Bu biletlerle uçyuğunuzda havayolundan da ayrıca uçuş mili kazanırsınız.
    Ama eskiden bu oranlar çok daha iyi idi. Değişikler yapınca çok bozuldum çok araştırdım ama yüksek puan kazandırabilme özelliği nedeniyle şu an rakibi yok

  19. aslında kamyanyalar güzele benziyor fakat harcamalar çok fazla olması gerekiyor. THY yurtiçi malatya-istanbul uçuşlar için 5750 mil gerekiyor. Bu demek oluyor ki , 70 liralık 1 bileti miller ile alabilmek için 6milyarlık 1 harcama. Ki bunların kart ücreti , 1-2 gün geç yatırınca faiz ücretleri ile paralarını çıkarırlar…

  20. aynı zamanda wings sadece istanbul çıkışlı.yani örneğin diğer kartlarda biletinizi londra ist. antep –antep ist.londra kestirebilirsiniz. ama wingsde bütün biletler istanbul çıkışlı

  21. Bir arkadaşım Garanti bankasının 1 TL lik harcamaya 1,5 katı mil verdğini ilan edip sadece 1 mil verdiğinden bahsetmiş.
    Garanti Bankası'nın yurt dışı harcamalar için shop and miles karta 2,5 katı mil verdiğine de inanmayın. Ben bu kartı uzun süredir yurt dışında kullanıyorum. sadece 1 katı mil veriyor.
    Buda bizim Garanti bankasının uygulamalarına karşı güvensizliğimizin artmasına neden oluyor. Kartı bu şartlarda alıyorsunuz. Banka keyfince uygulama değiştiriyor. Müşteri olarak kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Ne yazık ki.

  22. istanbul dışında ikamet edenler için shop&miles daha avantajlı gibi geldi bana. ben antalyadan yurtdışı uçmak için;
    wings
    20000mil(ant-ist)
    +35000mil(ist-kiev)
    =55000mil harcamam gerekecek.
    buda 55bin liralık alışveriş demek.
    shop&miles ise
    20000mil(ant-ist-kiev) yer garantisiz
    30000mil yer garantili.
    kalan 25bin mil ilede bi uçuş daha alabilirsiniz.
    ama çıkış istanbul olunca durum değişiyor

  23. eger ucus avrupa olunca ve biraz uzun süre kalınacaksa sacede s&m kart en iyisidir.

  24. Maximiles kullanıyorum. 100 TL için 1 mil. Ayrıca maxipuanlarıda 1 e 1 mile çevirip kullanabiliyorsunuz. Bilet fiyatı = maximil. Son zamanlarda hava yolu şirketleri önceden alınan biletlerde cazip fiyatlar sunuyor. yurt içi uçuşu için her yere gidiş dönüş 118 TL gibi. Bunun için 118 maximil yani 11800 TL harcama yapmak gerekir maxi puanlarıda kullanırsanız yaklaşık 9000-10000 TL gibi bir harcama ile yurt içi gidiş dönüş bileti alabilirsiniz. Bu durumda diğer kartlardan çok daha avantajlı oluyor. Aynı durum yurtdışı içinde geçerli (yurtdışı biletleri için maximil X 1,5). Kampanyalı biletlerde maximiles çok daha avantajlı. Ancak normal bilet alımlarında bence wings avantajlı.

  25. 1 liralık harcamaya 1 mil ilk defa kullanacağım için anlamadım arkadaşlar şöyle sorayım.
    muğla-ist arası 900 mil dönüşüde katarsak 1800 mil. 1800 tl lik alışverişe gidiş dönüş bileti alabilecekmiyiz yani eğer öyle olsa thy batar. o zaman neden 1 liraya 1 mil deniyor ve nasıl hesaplanıyor ?

  26. @ blueparadise

    Seyahat edilmesi planlanan mesafenin mil cinsinden tutari bilet fiyatı üzerinden bire bir aynı değildir. Yurt içi uçuşlarda bileti önceden alırsanız yaklaşık 15000-20000 mil civarında tutar. Bu da 15000 liralik bir harcama anlamina gelir. Mil Puan hesaplari ilgili bankanın ve mil programi yapan bankaya gore degisir. THY Mil sisteminin nasil hesaplandiğini burada anlatmamiz mümkün degil malesef.

  27. Wings kard ı ticari olarak kullanıyordum.Yıllık 75 bin mil kullanabilirsin sınırlaması getirdiler.Adios aldım hiç birikmiyor.Wings ticari verelim dediler o daha beter 1 mil kazanmak için 10 tl lik harcama yapmam gerekiyormuş.Ticari kullananlar var mı benim gibi.

  28. Wings 1 Nisan 2011 e kadar en iyisi idi ancak artık 1,5 tl 1 mil oldu ve mil ile bilet alımı nerdeyse 2 katına çıktı. tamamen bütün sistemini değiştirdi. nisan ayına kadar 50000. tl harcamaya bir amerika bileti alabilirken su anda 125.000 tl ye ancak bir bilet alıyorsun. Akbank akıllıca milleti çok uygun olarak kendine çekti şu anda kaybettiği parayı geri alma sürecine girdi maalesef. Şu anda akıllı bir banka wing sin 1 nisandan önceki koşullarını uyguladığı kart çıkartsa wingsin bütün müşterilerini toplar…

  29. Ali beye tamamen katılıyorum. Akıllı bir banka yöneticisi bu işi ele almalı. Wings eski wings değil, S&M vergilere karışmaz, v.s. hiç biri başlangıçtaki gibi değil. Çıktığından beri wings’liyim. tadı tuzu kalmadı. Bende yeni bir arayıştayım. İlgilenen bankalara duyurulur.

  30. EVET wings kesinlikle cazibesini kaybetti.Cazibe ile müşteriyi topladı nasıl olsa1.5 tl ye 1 mile düşürdüler çaktırmadan.Eskiden 55000 mil puana uçulan yeride 75.000 mile çıkardılar. SANKİ müşteriler birşey anlamıyor.KESİNLİKLE cazibeyi kaybettiler.Yani hespta senelik 100 miyar para çevirecen 1300 tl lik bilet için deymez.1300 tl cebinden al bileti daha karlı.Hiçolmazsa hesapta 100 milyar para cevirmeye uğraşmazsınız.akıllı olmak lazım.saygılar

  31. EVET KESİNLİKLE ANDAC ARKADAŞ HAKLI WİNGS KART ESKİ CAZİBESİ BİTMİŞTİR.BEN DE 2 DEFA YURT DIŞINA GİTTİM.YANİ TAKİP EDİYORUM BANKANIN POLİTİKASINI. 100 BİN TELE PARA ÇEVİRECEN HESAPTA 1300 TL BİLET KAZANACAKSIN KISACA.Banka müşterinin kafasını karıştırıyor anlamasınlar diye 1 tl ye 1 mil verirken şimdi 1.5 tl alışverişte 1 mil veriyor…..ARTI 2 ay önce 55000 mil istenen yere şimdi 75000 mil istiyorlar…BU ŞU ANLAMA GELİYOR HESAPTA 100 BİN TL PARA ÇEVİRECEN 1300 TL DEĞERİNDE BİLET KAZANACAKSIN..100 BİN TL PARA ÇEVİRMEK KARTTA DİLE KOLAY GELİYOR. 1300 TL BİLETİ CEBİNDEN AL DAHA MANTIKLI……….

    • wings kesinlikle tavsiye etmiyorum benim kartımı yurt dışındayken kapattılar ve hiç bir neden sunamadılar ben daha millerini bile kullanmamıştım .. koca banka üç beş mile mi kaldı dedim kendi kendime ama kartı kapatma nedenlerini söyleyemeyince anladım 3 5 mil onlar için değerli o yüzden miles tavsiye edilir

  32. S&M ve garanti bankası artık resmen soyguncu olmuslar. Bir avrupa bileti icin odediginiz alan vergisi 380 tl gibi bir para. Aynı bileti direk THY den alırsanız toplam alan vergileri 120 tl civarında tutuyor. Yani S&M vergiyi satıyor, yani tuketici gercek alan vergisinin 3 misli para odemek durumunda bırakılıyor. Ote yandan garanti bankası paracard ımı yenileme beceresini gosteremedigi ve bana vadesiz hesaplarımı kredi kartı hesabıma tanımlayıp kredi kartımı da paracard gibi kullanabilecegimi soyleyerek, yurtdısında atm lerden vadesiz tasarruf hesabımdan cektigim parayı kredi kartı nakit cekim olarak degerlendirip beni 150 usd kazıklamıstır. Garanti bankası ile olan ilişkimi emeklilik, hayat sigortası, bütün hesaplarım ve kredi kartlarımı kapatarak kesiyorum. Herkese tasiye ederim.

Yorumlar kapalı.