web statistics

Finansbank Clubfinans Başvurusu Yapmadan Önce…


Daha önce sitemizde Finansbank’ın çıkarmış olduğu birkaç ürüne ait incelemelerde bulunmuştuk. Bugün bu ürünlere Finansbank’ın Clubfinans adlı yeni ürününü daha dahil etmek istiyoruz.

Clubfinans sadece birkaç aylık maziye sahip bir ürün. Finansbank tarafından bankacılık müşterileri üzerinde yapılan bir segmentasyon çalışması sonrasında ortaya çıkan sonuçlara dayanarak tasarlanmış bir ürün.

Clubfinans, banka ile mevduat ve kredi ilişkisi içerisinde olan müşterilerine, sahip oldukları mevduat veya birikim ortalamalarına göre özel hizmet ve fiyatlama verilmesinden ibaret. Clubfinans aynı zamanda Platinum kredi kartı ile destekleniyor. Platinum kredi kartı dediğimizde asgari 7.000 YTL’lik bir kredi kartı limitinden bahsediyoruz. Diğer bir değişle Finansbank üst orta ve üst gelir grubundaki müşterileri için bir çeşit zenginler kulübü kurmuş.

clubfinansClubfinans içersinde iki ayrı segment var. Clubfinans ve Clubfinans Exclusive. Clubfinans üyesi olmak istiyorsanız, bankadaki birikiminizin iki aylık ortalamasının asgari 20.000 YTL olması gerekiyor. Bu durumda otomatik olarak Clubfinans’a başvurmak ve ayrıcalıklı hizmetlerinden faydalanmak imkanına sahip olabilirsiniz.

Clubfinans exclusive’in ayrıcalaıklarından yararlanabilmek için se iki aylık asgari ortalama birikiminizin 50.000 YTL ve üzerinde olması gerekiyor.

Peki nedir bu Clubfinans ayrıcalıkları ?

Öncelikle tüm Clubfinans üyelerine tıbbi yardım hizmeti sunuluyor. Danışmanlık, yönlendirme (doktor, uzman doktor, diş hekimi, hastane, teşhis merkezleri, eczane ve nöbetçi eczane isimleri, adresleri ve telefon numaralarını müşterilere bildirilmesi), acil durum ambulans hizmetleri, yurt dışı hastalanma ve yaralanmalarında ilaçların tedarik edilmesi ve tabi yurt dışında vefat durumunda cenazenin tıbbi şartlara uygun nakledilmesi bu tıbbi yardım destek hizmetlerine giriyor.

Finansbank, Clubfinans’ı ürün olarak tasarlarken bu tür birikime sahip olanların daha sık yurt dışına gidebileceğini düşünmüş olacakki seyahat yardım destek hizmetlerini de geniş tutmuş. 24 saat önceden haber vermek kaydıyla havaalanı transferlerini özel şoförlü araçlarla özel fiyatlarla gerçekleştirmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken ödemeyi Clubfinans Platinum kredi kartı ile ödemeniz.

Seyahat sırasında 4 saati aşan gecikmelerde maksimum 12 saat boyunca saat başına maksimum 60 dolar üst limit dahilinde (yapılan masrafların orjinal faturaların bankaya teslim edilmesi şartıyla tabi) müşterilerin gecikmeden doğan masraflarını karşılıyorlar.

Seyahatten bahsederken yurtdışı sehayatlerindeki bagaj kaybolması gibi bir durum için de teminat vermeyi unutmamışlar. Kayıp nedeniyle 250 dolar limite kadar acil harcamalarınızın ödenmesini faturaların orjinalini ibraz etmeniz şartıyla ve bagajın bulunması durumunda müşterinin adresine teslimini teminat altına almışlar.

31.12.2007 tarihinden önce tüm Cardfinans kredi kartları için geçerli olan parapuanların özel katsayılar ile çarpılması ile avantajlı uçak bileti alma imkanı artık sadece Clubfinans üyeleri için devam etmekte. Cardfinans müşterilerinin yıllardır eksikliğini hissettiği Atatürk havalimanındaki lounge hizmeti bu ürün sahibi müşteriler için mümkün.

Araç yardım hizmetleri kapsamında seyahat sırasında aracın arızalanması durumunda yol kenarında, yetkili servise çekilerek tamiri veya aracın kurtarılması konusunda yardımcı oluyorlar. Tabi masraflar müşteriye ait olmak kaydıyla. 48 saati aşmayan onarımlarda ücretsiz oda kahvaltı konaklama imkanı veya 24 saati aşan tamirlerde müşterinin geri dönüşünün sağlanması de ücretsiz olarak sağlanıyor.

Araç muayene hizmeti de yine Clubfinans müşterilerine verilen geniş ve örnekleri pek görülmeyen(!) hizmetlerden biri. Bu hizmeti alırken aracınızla muayene istasyonuna gidip bankanın size sağladığı muameleci ile buluşup işlerinizi hallediyorsunuz. Aslında muayeneyi müşteri muamelecinin gözetiminde yapıyor oluyor. Garanti Bankası bu hizmeti Shop and Miles müşterileri için aracı adresten teslim alıp teslim ederek yıllardır veriyor. Tek farkı normal muayene masraflarının iki katına yakın bir hizmet bedeli yansıtıyor olması.

Çeşitli şehirler ile ilgili bilgi ve reservasyon hizmetleri kurye hizmetleri bu ürünün ayrıcalıklı özelliklerinden biri.

Yukarıda detaylarını ve avantajlarını paylaştığımız Clubfinans’a veya Clubfinans Exclusive’e üye olmanın gerçekten gerekli olduğuna elimizdeki verilerle ikna olmuş değiliz. Bir tüketici olarak bu hizmetin ayrıcalıklarından bizlere cazip gelen özellikler, geçmişte bütün Cardfinans kredi kartı sahiplerinin faydalanabildiği avantajlı parapuan katsayılarıyla yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti alma imkanı, Atatürk Havalimanı’nda Lounge ayrıcalığı ve her ne kadar ücretini müşteri tarafından ödeniyor olsa dahi özel araçlar ile sağlanan havalanı transfer imkanı ile sınırlı. Diğer özellikler zaten benzer Platinum kart sahiplerine birçok lider banka tarafından verilmekte. Clubfinans’ın sağladığı ayrıcalıklara göz atıldığında gerçekten faydalı hizmetlerin yer aldığını göz ardı edemeyiz ancak yüksek segment müşteriler söz konusu olduğunda asıl önemli olan müşteriye sağlanan bu hizmetlerin tanıdıkları ile beraberken kullanabileceği, dolayısıyla onlardan daha ayrıcalıklı olduğunu hissettirebileceği hizmetler olması daha önem kazanıyor. Konu komşuyu kıskandıracak bu ayrıcalıklara onların da sahip olmayı arzulamasını sağlamak gerekiyor. Bütün bu katma değerli ve ayrıcalıklı hizmet listesine göz atınca tanıma uyanlardan sadece havaalanı transfer hizmetleri öne çıkıyor. Öte yandan yüksek segmente hitap eden otel, restoran, eğlence mekanlarıyla anlaşmalar yapıp bu yerlerde ayrıcalıklı hizmetler sunmak ve bu müşterilerin beraberindeki insanların buna şahit olmasını sağlamak çok daha büyük etki uyandırırdı. Yukarıda genel olarak tanımladığımız mekanlarda ayrıcalıklı vale hizmeti veya özel kokteyl ikramları, havalanına Mercedes Vito ile giriş yapmak, Havaalanı Lounge’dan çıkış yapan Clubfinans müşterilerine logosu işlenmiş özel seyahat kitleri (pasaport ve boarding passler için özel cüzdanlar veya seyahat için minik diş fırçası, uyku gözlüğü vs. gibi bir kullanımlık eşyaların bulunduğu minik çantalar) hediye edip insanların bu eşyalar ile uçaklarının kalkacağı kapılardan geçerek uçaklarına binmelerini sağlamak… İşte etkileyici ayrıcalıklar bunlar olabilirdi.

Önümüzdeki günlerde diğer bankalar tarafından sunulan yüksek segment kredi kartı hizmetlerinden birkaçına değiniyor olacağız. Böylelikle sizlere de daha objektif bir değerlendirme imkanı verebilecegimize inanıyoruz.