web statistics

Cardfinans On-Air Başvurusu Yapmadan Önce…


Uçak bileti veya uçuş mili kazandıran kredi kartlarına bir yenisi daha eklendi. Finansbank, Onur Air ile işbirliğine giderek yurtiçi uçak bileti alımında iki kat değerli parapuan kullanımına imkan veren yeni kartı CardFinans On-Air‘i müşterilerine sundu.

Finansbank Cardfinans’ı ilk çıkardığında kazanılan tüm puanlar yurtdışı uçak biletlerinde 4, yurtiçi biletlerde ise 3 kart daha değerliydi. Ancak daha sonra Finansbank katsayıyı sessiz sedasız 1’e indirdi ve bu avantajı sadece World Signia, ClubFinans ve CardFinans Platinum üyelerine sunmaya başladı. Şu anda ClubFinans kart ve CardFinans Platinum sahipleri uçak bileti alımında 3 kat, World Signia MasterCard sahipleri ise 5 kat daha değerli parapuan kullanabiliyorlar.

Anlaşılan Finansbank Garanti’nin Shop&Miles’ı, HSBC’nin Pegasus’u ve Akbank’ın Wings’i ile bu şekilde başedemeyeceğini anladı ve Türkiye’nin önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Onur Air‘i Cardfinans sistemine dahil etmeyi başardı. Yorumlarımızdan sonra şimdi de Cardfinans On-Air’in öne çıkan özelliklerine geçelim :

Cardfinans OnAir* CardFinans On-Air kartınız teslim edildiğinde Onur Air’den bedava tek yön yurt içi uçak bileti kazanma şansına sahip olacaksınız (11 Haziran 2010’a kadar kullanım şartı var).
* Onur Air’den alınacak yurtiçi biletlerde ParaPuan’larınızı 2 kat değerli olarak kullanabileceksiniz.
* Onur Air’den alacağınız biletlerde 6 taksit imkanı var.
* Atatürk Havalimanı’nda Onur Air’in özel kontuar hizmetinden yararlanabileceksiniz.
* Yurtiçi uçuşlarda +5 kg ekstra bagaj hakkınız olacak.
* Daha fazla konforlu koltuklara uluslararası havacılık kuralları çerçevesinde ekstra ücret ödemeden sahip olabileceksiniz.
* National Rent A Car: 11 Haziran’a kadar CardFinans On-Air ile yapılan 1 seferlik araç kiralama işleminde %50 indirim alabileceksiniz.

Gelelim Cardfinans On-Air ile ilgili bilinmesi gereken önemli noktalara… 2 kat değerli ParaPuan özelliği ve ekstra bagaj hakkı sadece Onur-Air’de yapılacak yurt içi uçuşlar için geçerli. Değerli ParaPuan kullanımı, Onur Air’in internet sitesi ve Çağrı Merkezi’nden alınacak biletler için geçerli ve acenteler kapsam dışı. Öğrencilerin CardFinans On-Air başvurusu değerlendirmeye alınmıyor. Kart ücreti ve yıllık üyelik bedeli de 50 TL olarak belirlenmiş.

Kredi kartı mil programında rekabet eden Wings, Adios, ve Maximiles; Garanti’nin Shop&Miles’ı ile rekabet edebilmek için kendi ürünlerini tercih eden kart sahiplerinin, istenilen havayolu şirketinden vergiler dahil olarak bilet alabileceklerinin altını çiziyorlar. Hemen her programın da kart sahiplerine sunduğu lounge hizmetleri var. CardFinans On-Air kredi kartının özelliklerinde ise herhangi bir lounge hizmetinden bahsedilmiyor ve ülkemizin önde gelen hava yollarından biri olmasına rağmen Onur Air sınırlı sayıda parkurda hizmet veriyor (Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Malatya, Paris, Samsun ve Trabzon).

Sizi bilemiyoruz ama Onur Air tarafından uçuş yapılan parkurlara baktığımızda, özel promosyon fiyatları dışında “şu şehire mutlaka Onur Air ile uçarım” dedirtecek bir lokasyon göremiyoruz. Promosyon söz konusu olduğunda da eğer halihazırda Adios, Wings veya Maximiles gibi havayolu şirketi bağımsız bir programa dahilseniz, zaten indirimli biletleri puanlarla alabiliyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğimiz CardFinans On-Air’in özellikerin kısa süreli sınırlı avantajlar oldukları dikkat çekiyor. Yani iki kat değerli puan kullanımı ve 5 kilo ekstra bagaj hakkının dışında devamlı bir özelliğe rastlayamadık. Üstelik Carfinans Platinum ve ClubFinans’ınız varsa, puanlarınızı yurtdışı uçuşlarda daha avantajlı katsayılar ile kullanma imkanınız olabilir.

Bütün bu verilerin ışığında CardFinans On-Air kredi kartı ile gerek Onur Air’in, gerekse Finansbank’ın çok büyük ciro ve kart sayısı hedeflemediklerini düşünüyoruz. Burada öncelikli amaç Onur Air tarafından yürütülen sadakat programındaki üyelere toplu şekilde kredi kartı satışı yapmak, sonra da bu ürün altında ortalama bir aktivasyon sağlayıp kart sayısını arttırmak olabilir. Yine de Onur Air ie sık yolculuk eden biriyseniz ve cüzdanınıza yeni bir kredi kartı eklemekte sakınca görmüyorsanız Cardfinans On-Air’a başvurabilirsiniz.