web statistics

İninal hesabından başka hesaba EFT/Havale nasıl yapılır?


Ön ödemeli kart rekabetinde rakiplerinden fark yaratabilmek için kampanya yapmak her zaman yeterli olmuyor. Özellikle rekabette siz de Ininal gibi zirveye oynayan bir finansal teknoloji girişimiyseniz bunun farkında olmamanız mümkün değil.

Fintek olmanın bir güzel yanı, müşteri portföyünüze onlar tarafından gerçekleştirilen işlemlere ve geri bildirimlere dikkat ederseniz zaten bir sonraki yenilikler için çok fazla kafa patlatmanıza gerek kalmaz. Müşterilerinizin size yol gösterecektir. İninal da tam olarak bunu yapıyor. Eylül ayında, yani Papara’nın hesaptan Iban’a transfer özelliğini açıklamasından tam bir ay önce; İninal Kart sahiplerinin istedikleri banka hesabına IBAN numarası kullanarak para göndermelerini sağlayan EFT/Havale işlemini tüm kullanıcılarına açtığını açıkladı.

İninal hesabından EFT / Havale nasıl yapılır?

Ininal’a uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. İninal mobil uygulaması telefonunuzda yüklü değilse buradan indirebilirsiniz. Giriş sonrası alt menüde yer alan Para Gönder seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda Banka Hesabına Gönderi seçmeniz gerekiyor.

Burada bir çok bankanın mobil bankacılık uygulamasında yer alan EFT/Havale ekranına benzer bir ekran karşınıza çıkacak. Çoğu ekrandan farklı olarak bu ekranda ilk olarak alıcı hesap numarasını (IBAN) girmenizi istiyor. Yani para göndermek istediğiniz hesaba ait 26 hanelik IBAN bilgisini Ininal uygulamasında giriş yapmadan önce bir yere not etmiş olmanız veya telefonunuzun hafızasına kopyalamış olmanız size vakit kazandıracaktır.

IBAN numarasının ardından sırasıyla alıcı ad soyad, tutar açıklama ve para transferi amacını girmeniz gerekiyor. Daha sonra yönlendirmeleri takip ederek işlemleri tamamlayabilirsiniz.

İninal hesabından EFT/Havale işlemiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Bankacılık işlemlerinden farklı olarak banka hesaplarına transfer işlemi için bir saat sınırı bulunmuyor. Hafta içi resmi çalışma günleri 9:00-16:40 saatleri arasında tüm bankalardaki hesaplara (Iban) para gönderebilirken, Haftasonu, bayramlar ve resmi tatil günlerinde ve mesai saatleri dışında Ininal’ın aktif olarak çalıştığı anlaşmalı bankalara ait hesaplara gönderim yapılabiliyor.

Kasım 2020 itibariyle Ininal’ın anlaşmalı banka listesinde; Ziraat Bankası, Vakıfbank,Türkiye İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, QNB Finansbank (ve Enpara), Şekerbank, Halkbankası, Denizbank, Fibabanka ve Albaraka yer alıyor.

İninal hesabınızda mesai saatleri dışında anlaşmalı banka listesinde bulunmayan bir banka IBAN’ına para göndermek gibi durumlarda kullanabilmesi için ileri tarihli para transferi seçeneğini de sunuyor. İleri tarihli para transferi, takip eden ilk iş günü sabah 9’da gerçekleşir. İşlem saati geldiğinde hesapta yeterli bakiye yoksa gönderim gerçekleşmez.

ininan para transferi

İleri tarihli para transferlerini para gönderimi gerçekleşmeden önce iptal etmek mümkün. Son işlemler sayfasında ilgili işlemi bulup üzerine tıklayarak, açılan detay sayfasının en altında iptal et butonuna basmak yeterli.

Başkasının banka hesabına para transfer, işlemi 15 -20 dk içerisinde (standart bir EFT işleminde paranın hesaba geçmesi kadar) tamamlanıyor. Tabi bunun için gönderim yapılan hesap sahibine ait bilgilerde bir yanlışlık olmaması lazım; yani hesap sahibinin nüfüsa kayıtlı tam adını, hesap sahininin şirket olması durumunda firmanın tam ünvanını, BAN bilgisini hatasız yazmak gerekiyor. Iban’in başka bir para cinsinde bir hesaba ait olması durumunda da işlem gerçekleşmez, gönderilen tutar hesaba geri iade edilir. Elinizdeki Iban’ın doğru olup olmadığını öğrenmek isterseniz IBAN öğrenme, sorgulama ve doğrulama hakkındaki yazımızı incelemenizi tavsiye ederim.

Ininal hesaplarına, hesap sahibinden başka birinin banka hesabından hala para gönderilemiyor. Para gönderilmeye çalışılsa dahi para İninal hesabına geçmeyecektir ve iade edilir. Paranın gönderilen hesaba iade edilmesi en az 2 iş günü sürebiilir.

Ön ödemeli kart rekabetinde zirveye oynarken Ininal da Papara gibi Türkiye’de faaliyet gösteren bazı küçük ölçekli bankaları geride bıraktı bile. Papara’dan farklı olarak müşterilerine bir banka hesabına ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri bir finansal ekosistem sunuyor. Öte yandan aylık olarak kestikleri kullanım ücreti bir sıkıntı yaratıyor. Bundan belli bir işlem hacmine bağlı olarak muafiyet sunacak alternatifler sunmaları durumunda farklı profildeki kullanıclar tarafından tercih edilmeleri içten bile değil.