web statistics

2021 Temmuz MTV ödemesine hangi kredi kartı kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

2021’in ikinci yarısına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ödemeleri başladı. MTV her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Bankalar da MTV’yi internet üzerinden ödemek isteyenlere kredi kartına taksit fırsatı sunuyorlar. Yani devletin yapmış olduğu iki taksite, bankalar da ek taksit tanımlamış oluyorlar. İşte TEMMUZ 2021 motorlu taşıtlar vergisinde kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan banka kampanyaları:

İş Bankası Maximum Kart 3 Taksit Kampanyası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) için; İş bankası Maximum Kart sahipleri İşCep uygulaması ve İnternet Şubesi üstünden yapacakları 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde 2 taksit; Maximum Mobil uygulaması üstünden ya da gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirebilecekleri 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 3 taksit fırsatı sunuyor.

Kira Geliri Vergisi (GMSİ) için; İş Bankası Maximum kart sahipleri gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirecekleri 300 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 2 veya 3 taksit ile geri ödeyebilecekler. Gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği kullanılmadan, kredi kartı bilgileri girilerek yapılan 300 TL ve üstü ödemeler doğrudan 2 taksit olarak gerçekleştirilecek.

Taksit kampanyasına ek olarak MTV ödemesini Maximum Kart ile yapanlar, Anadolu Sigorta’dan satın alacakları bireysel araç kasko poliçelerinde %10 indirim kazanıyor.

Maximum Mobil ile Vergi ödemelerinizi 3 taksitte nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için tıklayın.

Yapı Kredi Worldcard 4 Taksit kampanyası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) için;Yapı Kredi taksit kampanyasından bireysel Worldcardlar, tüm Adios kredi kartları, Crystal kredi kartları faydalanabiliyor. 2021 Temmuz Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemlerine ücretsiz 3 taksit, gib.gov.tr’den World Pay QR kod ile yapılan 100 TL ve üzeri ödemelerde ücretsiz olarak 4 taksite bölünüyor.

Kira Gelir Vergisi (GMSİ);Kira Geliri Vergisi ödemelerini gib.gov.tr’den Yapı Kredi kredi kartlarla 3 taksitle; ya da gib.gov.tr üzerinden World Pay QR Kod ile 4 taksitle yapabilmek mümkün.

Kampanya 1 Temmuz – 2 Ağustos 2021 tarihleri arasında geçerli.

World pay ile MTV vergisini 4 taksitte ödeyebilmek için yapılması gerekenleri öğrenmek için tıklayın.

Yazının sonundaki sürprizi saymazsanız Temmuz vergi ödemelerinde kredi kartına taksit kampanyalarında en yüksek taksit sayısı 4. Bunun için ödemeyi gib.gov.tr üzerinden world pay kullanarak ödemeniz gerekiyor. World Pay işlemlerini gerçekleştirebilmek için World Mobil uygulamasının telefonunuza yüklü olması gerekiyor. World Mobil uygulamasını telefonunuza buradan yükleyebilirsiniz.

Garanti BBVA Bonus 2 -3 Taksit Kampanyası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemelerinde 3 taksit için; Garanti BBVA Bonus sahipleri Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr ‘de ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödeme yapmak gerekiyor, ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan ödemelerde ücretsiz 2 taksit yapılıyor.

garanti bonus mtv temmuz

Kira Gelir Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 3 taksit imkanı için Garanti BBVA Bonus sahipleri gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz Kira Gelir Vergisi ödemelerini bankaya 3 taksit de geri ödeyebilecekler.

Garanti Pay ile MTV ödemesini ilave 1 taksit ile 3 taksitte nasıl ödeyebilirsiniz öğrenmek için tıklayın.

QNB Finansbank Cardfinans 3 Taksit Kampanyası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemelerinde 2 Ağustos sonuna kadar CardFinans kredi kartları ile yapılacak Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 3 taksit imkanı Ödemelerinizi QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr, Çağrı Merkezi, Internet Şubesi/QNB Mobil veya şubelerimizden yapabilirsiniz.

Kira Gelir Vergisi (GMSİ) ödemelerinde de Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr, Çağrı Merkezi, Internet Şubesi/QNB Mobil veya şubelerden yapılan ödemeler otomatik olarak 3 taksit uygulayacaktır.

Halkbank Paraf 3 Taksit Kampanyası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemelerinde, Paraf ile Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi, Dialog ya da gib.gov.tr’den yapılacak MTV ödemeleri 3 taksit olarak yansıtılacak. Kampanya üst sınırı 500.000 TL, bu tutarın üzerindeki ödemeler kampanyadan yararlanamayacak ve peşin olarak gerçekleşecek.

3-5 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak gecikmeli ödemeler kampanyaya dahil, ancak yapılandırılmış MTV cezaları dahil olmayacak. Kampanyaya Paraf, Parafly, Parafree, Paraf Esnaf, Paraf KOBİ, Eczacı Paraf, Eczacı Paraf KOBİ dahil olup, Paraf Debit, HalkCard ve ParafPara kullanılarak yapılan işlemler kampanyaya dahil değil.

Kira Gelir Vergisi (GMSİ) ödemelerinde, Paraf ile işlem öncesinde Paraf Mobil’den ya da SMS ile kampanyaya katılım sağlanması şartı ile Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr’den yapılacak 100 TL ve üzeri Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecektir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli konu Kira Gelir vergisi ödemesi öncesinde Kampanyaya katılmak için ödeme yapmadan önce Paraf Mobil’den “Hemen Katıl” butonuna tıklamak ya da bankada kayıtlı cep telefonundan, KİRA yazıp 3404’e SMS göndermek gerekiyor.

Kampanya katılım talebinin banka sistemine ulaşmasından sonraki işlemler dikkate alınması nedeniye bir aksilik yaşanmaması için katılımın önceden yapılması gerekiyor.

Her iki kampanya da 1 Temmuz-2 Ağustos 2021 tarihleri arasında; Paraf, Parafly, Parafree, Paraf Business, Paraf Esnaf, Paraf KOBİ, Eczacı Paraf, Eczacı Paraf KOBİ kartlarla yapılan işlemlerde geçerlidir.

Ziraat Bankkart 3 Taksit Kampanyası

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemelerinde, Zıraat Bankkart kredi kartı özelliği ile; Ziraat Mobil, İnternet Şube, ATM, www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr , https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden MTV ödemelerinde 100 TL ve üzerindeki işlemler 3 taksitte geri ödenebilecek.

Kira Gelir Vergisi (GMSİ) ödemelerine özel bir taksit kampanyası Zıraat Bankkart’da bulunmuyor. Ancak Temmuz ayı boyunca geçerli olan “Faizsiz sonradan taksitlendirme kampanyası kapsamında; 4 aya kadar taksitlendirme bilmek mümkün. Taksitlendirme işlemi, peşin yapılan harcamadan sonra gelen SMS cevaplanarak ya da İnternet Şubesi, Mobil Uygulamaları veya Müşteri İletişim Merkezi (0850 258 00 00) aracılığı ile yapılıyor. Taksitlendirme işleminin yapılabilmesi için söz konusu harcamanın, dönem içi harcamalarda gözükmesi ve kesilen hesap özetine yansımamış olması gerekiyor.

Qnb Finansbank Enpara’dan MTV ödemelerinde kredi kartına 6 taksit imkanı

Enpara Çıldırmış olmalı Enpara kredi kartı sahipleri ise gib.gov.tr üzerinden yapacakları peşin ödemeleri Enpara internet şubesi veya Enpara mobil bankacılık uygulaması üzerinden güncel dönem işlemlerinden aylık 3000 TL’ye kadar ücretsiz 3 taksit kampanyasından yararlanarak taksitlendirilebiliyorlar. Eğer hem motorlu taşıt vergisi (MTV) hem Kira Gelir vergisi (GMSİ) ödemeyeceğim derseniz banka size ödemenizi 3000 TL’yi aşmamak kaydı ile 6 aya kadar ücretsiz faizsiz taksitle geri ödeme imkanı sunuyor.