web statistics

2021 Ocak MTV ödemesine hangi kredi kartı kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

2021’in ilk yarısına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ödemeleri başladı. MTV her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Bankalar da MTV’yi internet üzerinden ödemek isteyenlere kredi kartına taksit fırsatı sunuyorlar. Yani devletin yapmış olduğu iki taksite, bankalar da ek taksit tanımlamış oluyorlar. İşte OCAK 2020 motorlu taşıtlar vergisinde kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan banka kampanyaları:

Yapı Kredi Worldcard sahipleri;  Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini Yapı Kredi Mobil, Bireysel İnternet Şubesi, Yapı Kredi şubeleri ya da gib.gov.tr’den 3 taksitle; ya da gib.gov.tr üzerinden World Pay QR Kod kullanarak  4 taksitle ödeyebiliyorlar. Kampanya 1-31 Ocak 2021 tarihleri arasında geçerli.  Kampanyaya Worldcard’lar, tüm Adios kredi kartları, Crystal kredi kartları, taksitçi kredi kartları, Play Kart ve Albaraka ve Anadolubank, sahipleri katılabiliyor.  gib.gov.tr’den yapılacak 100TL ve üzeri işlemlerin hepsi dahil. World pay ile MTV vergisini 4 taksitte ödeyebilmek için yapılması gerekenleri öğrenmek için tıklayın.

İş Bankası ise Maximum Kart sahiplerine İşCep uygulaması ve İnternet Şubesi üstünden 300 TL ve üzeri yapacakları MTV ödemelerinde 2 taksit; Maximum Mobil uygulaması üstünden ya da gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirilecek 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 3 taksit imkanı sunuyor.  Kampanya 5 Ocak – 1 Şubat 2021 tarihleri arasında geçerli.   İş Bankası Maximum özellikli kredi kartla  (Maximum, MercedesCard, Maximiles), Privia Kredi Kartı ile işlem yapılabiliyor.  Aidatsız kartlar kampanya kapsamı dışında. Maximum Mobil ile MTV ödemesini 3 taksitte nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için tıklayın.

2021 Mtv Kampanya

Garanti BBVA (Bonus Amex Shop & Fly vb.) kredi kartı müşterilerine; BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi, Garanti BBVA ATM’leri ve garantibbva.com.tr’den yapılan tüm Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 2 taksit fırsatını ücretsiz  sunuyor.  Buna ek olarak Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi ivd.gib.gov.tr ’de  ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ek bir taksit daha vererek  3 taksit imkanı da bulunuyor. Kampanya dahilinde işlem yapanlar ayrıca, SONAX Uygulama Merkezlerinde Sonax Vi̇rüs Koruma Paketi̇ ’nde 50% indirimden ve Sonax Si̇gara Ağir Koku Gi̇deri̇ci̇ (75ml) HEDİYE fırsatından yararlanabiliyorlar. İndirimden yararlanılabilmek için MTV ödeme dekontunun veya BonusFlaş, Garanti Cep, Garanti İnternetten ilgili karttaki MTV ödeme işleminin Sonax Uygulama Merkezinde ibraz edilmesi /gösterilmesi gerekiyor.  2 Taksit seçeneği tüm Garanti BBVA kartlarının dışında ING Türkiye Bonus ve ICBC  Türkiye Bonus kartları için de geçerli.

TEB Bonus kart sahipleri ise 04.01.2021 – 31.01.2021 tarihleri arasında  ödeme yapmadan önce CEPTETEB Mobil Uygulaması MTV kampanya sayfasından katılım başvurusunu iletmeli ya da bankada kayıtlı cep telefonlarından MTV yazıp 4616’ya SMS göndererek MTV ödemelerini 3 ay’a kadar taksitlendirebiliyorlar. Garanti Pay ile MTV ödemesini ilave 1 taksit ile 3 taksitte nasıl ödeyebilirsiniz öğrenmek için tıklayın.

Halkbank Yenilenen Paraf kartlı müşterilerine; 01 Ocak- 05 Şubat 2021 tarihleri arasında Halkbank İnternet Şubesi’nden, Halkbank Mobil, Halkbank Dialog’dan ya da gib.gov.tr’den gerçekleştirdikleri  MTV ödemelerine direkt  3 taksit imkanı sağlayacak. Kampanyaya;

Parafly, Parafree, Ek, Sanal, Bussines, Esnaf ,Kobi, Eczacı Paraf Kobi ,Eczacı Paraf kartları kartlar kampanyaya dahil olup, iptal/iade işlemleri ve ParafPara kullanılarak yapılan işlemler kapsam dışı kalıyor. Kampanya katılımı için üst tutar 500.000 TL olarak belirlenmiş.

QnbFinansbank CardFinans sahiplerine 07 Ocak – 01 Şubat tarihleri arasında  kredi kartları ile yapacakları Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 2 taksit imkanı sunuyor. Ödemeleri QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr, İnternet/Cep Şubesinden  kartınız ile yapabilirsiniz.  Enpara kredi kartı sahipleri ise  gib.gov.tr üzerinden yapacakları peşin ödemeleri Enpara internet şubesi veya Enpara mobil bankacılık uygulaması üzerinden güncel dönem işlemlerinden aylık 3000 TL’ye kadar ücretsiz 3 taksit kampanyasından yararlanarak taksitlendirilebilirler.

Akbank Axess bu yazıyı yayınladığımız sırada daha önce de olduğu gibi henüz MTV kampanyasını açıklamamıştı ama iki taksitin üzerine çıkmasını çok olası görmüyoruz.  Axessîn kampanya stratejisi bir süredir  taksit den ziyade chip para kazanımı üzerine yoğunlaşıyor.

Ocak 2021 MTV ödemelerinde kredi kartına taksit kampanyalarında en yüksek taksit sayısı 4. Bunun için ödemeyi gib.gov.tr üzerinden world pay kullanarak ödemeniz gerekiyor. World Pay işlemlerini gerçekleştirebilmek için World Mobil uygulamasının telefonunuza yüklü olması gerekiyor. World Mobil uygulamasını telefonunuza buradan yükleyebilirsiniz.