web statistics

Miles & Smiles Kredi Kartı Programı’na Başvurmadan Önce…


Daha önce sizlerle Shop & Miles kredi kartı programındaki mil kazanım oranlarında 1 Mayıs itibariyle değişikliğe gidileceğinden bahsetmiştik. Görünüşe göre değişikliğe gidilen sadece mil kazanım oranları değil, zira mil kazanım oranlarıyla beraber Shop & Miles kredi kartı programının adı da 1 Mayıs itibariyle Miles&Smiles kredi kartı programı olarak değiştirildi.

Yeni Miles & Smiles kredi kartı programı neler getiriyor ?

İsim değişikliği uygulaması “Bir kredi kartı programında tüm kartlar kaç kere değiştirilebilir?” sorusuna güzel bir yanıt olmuş. Hatırlayacaksınız, Garanti Bankası Shop & Miles döneminde potföyde bulunan normal statülü tüm Visa kredi kartı sahiplerine hem Mastercard, hem Amex logolu kredi kartı göndermişti. Hatta bu manevra kendisine kart sayısında rekabet eden diğer bir bankaya karşı önemli bir avantaj sağlamıştı. Konuyla ilgilenenler olarak bu son hareketin arkasındaki motivasoyu  merak etmemek mümkün değil. Biz amacın mil puanlarındaki yapılan değişikliği gölgede bırakmak olduğunu düşünüyoruz.

Yeni Miles & Smiles kredi kartı programında üç ana kart tipi ve bunların her birinin altında üçer tane alt tip bulunuyor, aynı THY Miles & Smiles yolcu programındaki segmentin uyarlanması gibi :

Miles&Smiles MasterCard => Classic, Classic Plus, Elite & Elite Plus

Miles&Smiles American Express => Classic, Classic Plus, Elite & Elite Plus

Miles&Smiles American Express Platinum & Privé => Classic,Classic Plus, Elite & Elite Plus

Eski Shop & Miles mil programındaki “1 TL’lik harcamaya 1 mil” olan kazanım da bu yapıya ve işlemin gerçekleştiği sektöre göre farklılık gösterecek şekilde değiştiriliyor. Sizi detaylarla sıkmak istemezdik ama burada detaylar malesef önemli bir yere sahip. Yeni Miles & Smiles kredi kartında 1 TL harcama için mil kazanımında kullanılacak katsayılar; harcama yapılan sektör, THY Özel Yolcu Programı segmenti bazında ve MasterCard/American Express ayrımına göre aşağıdaki şekilde belirlenmiş:

miles smiles mil kazanimi

Yeni mil kazanım oranlarıyla beraber programda yapılan en önemli değişiklik, mil kazanımı için kartın fiziksel olarak kullanım gerekliliği gibi yazılmayan bir şart getirilmiş olması. Evet yanlış duymadınız, Miles & Smiles kredi kartlarından yapılan otomatik fatura ödemelerinden, sigorta, emeklilik ve vergi/ceza ödemelerinden mil kazanılmıyor. Diğer bir deyişle Garanti Yeni Nesil Şubesiz Bankacılık üzerinden kredi kartlarınıza tanımladığınız ödemelerin hiç birinden mil kazanamayacaksını<. Burası çok net değil ama umarız internet vergi dairesi üzerinden 3D Secure ile yapılan ödemeler (ki bunlar özellikle MTV ödemelerinde önemli tutarlara ulaşabiliyor) mil kazanımı söz konusu olur.

Tüketici finansmanı ürünlerinde karmaşık uygulamalara karşı olduğumuzu birçok defa dile getirmiştik. Daha önceki “1 TL’ye 1 mil” uygulaması bu açıdan olumlu ve net bir mesaj veriyordu, ama bu kart grubu ve işlem yapılan sektörlere bağlı yapılan değişikliğin olayı gereksiz yere karmaşıklaştırdığını düşünüyoruz. American Express kredi kartlarının daha avantajlı mil kazanımlarına imkan vermesinin de karlılık açısından sürdürülebilir olmadığının, THY’ye ödenen ücretlere karşılık olarak da bazı karlılık odaklı değişimler gerektiğinin farkındaydık ama kantarın topuzu burada sanki biraz kaçmış gibi.

Miles & Smiles kredi kartları diğer mil veya uçak bileti kazandıran programlara kıyasla belirgin dezavantajlara sahip. Kazanılan millerle bilet alınımında THY’nin bu programa ayırdığı koltuk kontenjanının sınırlı olması, alınan biletlerde vergi adı altında kart sahiplerinden ayrıca bir ücret tahsil edilmesi ilk seferde sayabildiklerimiz. Bunlara bir de sektöre göre farklılık gösteren yeni mil kazanım uygulaması ve mevcut kredi kartlarının değişimi gerekliliği eklenince, Shop & Miles kredi kartını ilk Mastercard geçişinde kapatmış olduğumuza neredeyse sevindik diyebiliriz. Biz tercih ettiğimiz başka uçuş mili / bileti kazandıran kart programıyla, THY ile uçtuğumuzda kazandığımız mili Miles & Smiles yolu programına aktarıyoruz ve harcamalarımızla kazandığımız milleri de havayolu şirketi bağımsız, alan vergisi ödemeden kullanabiliyoruz.

‘Hediye mil’ kampanyasıyla ısınma turları

miles-and-smilesMiles & Smiles kredi kartı programı, bu değişikliği mevcut müşterileri daha kolay kabullensin diye bir kampanya ile bilgilendirme yapıyor. Buna göre Türk Hava Yolları resmi kredi kartı Miles&Smiles kredi kartını alan kart sahipleri, bugüne kadar geçirdikleri her yıl için 500 mil hediye kazanacaklar.

Yeni kampanya detaylarına bir göz atalım:

* 1 Mayıs 2012 tarihi itibarıyla Shop&Miles programı Miles & Smiles kredi kartı programı olarak değişiyor.

* Ödül yüklemelerinde kart sahibinin Shop & Miles kartının açılış tarihi dikkate alınıyor. Yani eski kredi kartlarınız isim değişikliği nedeniyle değişecek olsa bile, Shop & Miles kredi kartını daha önce kullanan kart sahipleri programdaki kıdemlerini devam ettirecekler.

* Üyelik açılış tarihi 1 yıldan daha yeni olan kart sahipleri 500 mil, 1 yıldan eski olan kart sahipleri ise üye oldukları her yıl için 500 mil ödül olarak kazanıyor olacaklar.

* Ödüle hak kazanmak için aktivasyon şart. Miles&Smiles (eski Shop & Miles) kredi kartı sahiplerinin, kredi kartı basımından itibaren 3 ay içinde kartları ile işlem yapmaları gerekiyor. İlk 3 ay içerisinde yeni kartını kullanmayan müşterilerin kartına hediye mil yüklemesi yapılmıyor.

* Kampanya mil yüklemeleri ilk işlemi takip eden 2 ay içerisinde yapılıyor, ancak söz konusu ilk işleme MOTO (internet, telefon ve mail order işlemleri) harcamaları kabul edilmiyor. Yani kredi kartınızı fiziken kullanmanız ve aktive etmeniz gerekiyor.

* Hediye mil uygulaması müşteri bazında yapılıyor. Hem Amex hem de Mastercard logolu Shop & Miles kredi kartı sahipleri, 1 kez hediye mil kazanıyor olacak. Birden fazla kart sahibi olan müşterilerde kazanım en eski kredi kartlarının açılış tarihine göre olacak.

* Hediye mil yüklemesi ilk işlemin yapıldığı kredi kartına yapılıyor.

* Kampanyadan sadece açık statülü asıl kartlar yararlanabiliyor. İptal edilmiş kredi kartları, ek kartlar, Miles&Smiles Business kredi kartları kampanyaya dahil değil.

* Bir müşterinin almış olduğu Shop & Miles’ı kapatması ve sonraki bir tarihte tekrar Shop & Miles’a başvurarak kredi kartı almış olması durumunda, hediye mil yüklemesi için son Shop & Miles açılış tarihi baz alınıyor.

* Kampanya için son tarih 31 Mart 2013.

“Miles & Smiles Kredi Kartı Programı’na Başvurmadan Önce…” üzerine bir yorum

  1. tabloda verdiğiniz mil kazanma oranları sadece garanti bankası poslarında yapılan işlemlerde mi geçerli? farklı banka poslarından yapılan işlemlerden de aynı oranda mil kazanılabiliyor mu

Yorumlar kapalı.