web statistics

Shop & Miles Mil Kazanım Oranlarını Değiştiriyor


Bugün bir okurumuz bize ulaşarak, Garanti Bankası’nın uçuş mili kazandıran kredi kartı Shop & Miles‘taki mil kazanım oranlarında değişikliğine gideceğini haber verdi. Okurumuz emailinde aynen şöyle yazdı :

“Bildiğiniz gibi Shop & Miles kredi kartlarından yapılan alışverişlerde 1 TL karşılığında 1 mil kazanılıyordu. Yani ben alt kattaki bakkal Mehmet’ten dahi 1.000 liralık alışveriş yapsam, 1000 mil kazanıyordum. Bu oran anlaşmalı ve kampanyaya katılan mağaza ve diğer yerlerde bazen 1’e 2 oranına dahi çıkıyordu. Dün itibariyle kesilen ekstremdeki bir not dikkatimi çekti: “01.05.2012 itibariyle 1 TL harcama karşılığı kazanılacak mil oranları 0,10 ile 1,41 mil arasında değiştirilecektir.””

Okurumuzun uyarısı üzerinde Shop&Miles’ın web sitesini kontrol ettik ve aynı uyarının oraya da konduğunu, mil kazanım oranıyla ilgili detayların 1 Mayıs 2012 itibariyle açıklanacağını öğrendik.

shopandmiles0,10 ile 1,41 arasındaki mil kazanım uygulamasının nasıl yapılacağıyla ilgili olarak şu an detaylı bilgiye sahip değiliz, ancak bankanın böyle bir değişikliğe gitmesinin kartı daha karlı bir ürün haline getirmekten başka bir açıklaması olamaz. Bu da Shop & Miles müşterilerinin bundan sonra eskiye göre çok daha zor mil puan kazanacağı anlamına geliyor.

Shop & Miles’daki mil kazanım oranları değişikliğinin uçak bileti ve uçuş mili kazandıran kredi kartları seçiminde önemli bir rol oynacağı kesin, ancak bununla ilgili detaylı incelememizi 1 Mayıs’ta detaylar açıklandıktan sonra yapacağız.