web statistics

‘CardFinans Haftada 3 Kez İyi Gelir’ Kampanyasına Başvurmadan Önce…


Bir gün bir bankadan reklam alacak olursak, bu kesinlikle Finansbank olmayacak, zira biz Finansbank’ın şark kurnazlıklarını yazmaktan sıkıldık, ancak onlar müşteriden daha fazla nasıl para koparabilirim diye düşünmekten sıkılmadılar. Bugün bahsedeceğimiz “CardFinans Haftada 3 Kez İyi Gelir” isimli kampanya da ilk bakışta faydalı gibi görünse de, yine bu akla hizmet ediyor.

Kampanya detayları

CardFinans, “İşlem Sözüne Bedava Kredi” fırsatıyla sıfır faizli, dosya masrafsız 1.000 TL krediyi 6 ay geri ödeme imkanı ile sunuyor. Market-Benzin İndirimi fırsatıyla ise 6 ay süresince Finansbank POS’larından yapılacak 50 TL ve üzeri alışverişlerde %5 indirim imkanı sağlanıyor.

Kampanyadan yararlanmak isteyen müşterilerin kayıt olmaları ve 24 hafta süresince her hafta CardFinans’ları ile 3 adet 20 TL üzeri işlem sözü vermeleri gerekiyor. Kampanyaya katılım talepleri 444 0 900 Finansbank Telefon Bankacılığı üzerinden veya %5 indirim fırsatı için “İNDİRİM”, 1.000 TL Bedava Kredi için ise “BEDAVA” yazıp 2273’e SMS atılarak bildirilebiliyor. Katılım talepleri alınan müşteriler Banka tarafından aranarak uygun olmaları durumunda kampanyaya dahil edilecekler.

Kampanya koşulları

“CardFinans Haftada 3 Kez İyi Gelir” kampanyasındaki başlıca koşullar şunlar :

# Yukarıda da belirttiğimiz üzere temel kural, Cardfinans ile 24 hafta boyunca her hafta en 20 TL değerinde 3 harcama yapmak. Haftalık işlem sözü kontrolü, kampanya katılımından sonraki ilk Pazartesi günü başlıyor. Haftalık harcama kontrolleri Pazartesi–Pazar günleri arasında.

# Kampanyaya SMS ile katılım şartı var. Giriş ücreti alınmıyor.

# Market-Benzin indirimi için müşteriler haftalık işlem sözü vererek 6 ay boyunca Finansbank üye işyerlerinden yapacakları 50TL ve üzeri market ve benzin harcamalarından %5 indirim kazanacak. Aylık kazanabilecek indirim tutarı sektör başına en fazla 15 TL ile sınırlı.

# Bedava Kredi Kampanyası dahilinde müşteriler kredi kartı limitlerinden 6 ay vade ile %0 faizli 1.000 TL Bedava Kredi kullanımını anında gerçekleştirebilecekler. 1.000 TL Bedava Kredi, kampanyaya dahil olunan kredi kartına 6 eşit taksit halinde yansıtılacak.

# 1.000 TL Bedava Kredi Kampanyası’ndan faydalanabilmek için, kullanılabilir limitin 1.250 TL ve üzerinde olması gerekiyor.

# ParaPuan kullanımları, fatura ödeme işlemleri ve önceki harcamalarından kalan taksitler kampanyaya dahil değil.

# Tüm bireysel Finansbank kartlarıyla yapılan alışverişler kampanyaya dahil olabiliyor. Ek kartla yapılan alışverişler asıl kartla yapılmış sayılıyor.

Buraya kadar herşey normal. Finansbank müşterilerine haftada en az 60 TL harcatarak kredi kartı aktivasyonunu artıracak. Müşteriler de benzin ve market alıverişlerinde her ay (en fazla) 30 TL kazanacak veya faizsiz ve masrafsız olarak kullanabilecekleri 1000 TL kredi çekebilecekler.

Harcama yapmayana ceza var

Şimdi gelelim kampanyanın en can yakıcı kısmına. Kampanya koşulları arasında şu iki satır dikkat çekiyor :

# Market-Benzin indirimi için haftalık işlem sözünü gerçekleştiremeyen müşterilere haftalık 3 TL ceza yansıtılacaktır.

# Bedava Kredi Kampanyası dahilinde işlem sözünü gerçekleştiremeyen müşterilere haftalık 4 TL ceza yansıtılacaktır.

3 haftada 3 kez cardfinans iyi gelirKampanya detaylarını okudunuz, market-benzin fırsatından yararlanmaya karar verdiniz ve katılım için SMS attınız. İlk üç hafta 100’er TL’den 3 kez benzin alışverişi yaptınız ve yüzde 5 oranında indirimden yararlanarak 15 TL kara geçtiniz.

İnsanlık hali işte, diyelim ki sonraki hafta harcama yapmayı unuttunuz. Finansbank’ın ceza uygulaması yüzünden 15 TL’nin 3 TL’sine güle güle diyebilirsiniz. Sizce hangisi banka için daha karlı ? Harcama yapmayan müşteriyi SMS’le uyarmak ve sonrasında kampanyadan çıkarmak mı ? Yoksa harcamasız her hafta için 3 TL’yle cezalandırmak mı ?

Bir de şunu düşünün, her hafta en az 20 TL’lik üç harcama yapmak gerekiyor. İki harcama yapıp 1.000’er TL de harcasanız, üçüncü 20 TL’lik harcamayı unutursanız cezayı ödüyorsunuz. Madem telefonda kampanya koşullarını kabul edip onayladınız, o zaman siz de unutmayacaksınız !

Sinirlendiniz ve kampanyadan çıkmaya karar verdiniz. Neyseki banka burada insaflı davranmış, benzin-market kampanyasından çıkmak isterseniz bir ceza yok. Ama iş yoğunluğunu gibi sebeplerle kampanyadan çıkma talebinizi iletmeyi unutursanız, Finansbank haftada 3 kez 20’şer TL harcamadığınız sürece cebinizden her hafta 3 TL’yi alıyor.

1.000 TL Bedava Kredi fırsatında ise bu acımasız ceza 1 TL artırılarak 4 TL’ye yükseliyor. Finansbank bu tutarı, herhalde yüzde 5 indirim yerine faizsiz ve masrafsız krediye daha yüksek talebin geleceğini düşündüğünden dolayı artırmış. Elbette krediye ihtiyacı olanın harcamalarında da düzensizlik olacağını düşünürsek, Finansbank’ın her hafta 4 TL ceza mantığını anlamak hiç zor değil.

Finansbank düşene son bir kez daha vurmak için bir detayı daha unutmamış :

# 1.000 TL Bedava Kredi Kampanyası’ndan, kampanya katılımının yapıldığı ilk günden sonra çıkmak isteyen müşterilere, kalan haftalara ait cezalar tek seferde yansıtılıyor.

Diyelim ki kredi kampanyasının daha ilk haftasında 60 TL’lik taahhütü yerine getiremeyeceğinizi anladınız ve kampanyadan çıkmaya karar verdiniz. Kalan haftalar için 23 hafta x 4 TL = 92 TL‘yi tek seferde ödemek için bir kenarda nakit bulundurmaya dikkat edin. Tabi daha yeni 1000 TL kredi çekmiş ve belki de bu parayla birikmiş borcunu kapatmış biri olarak bu miktarı nasıl bir araya getirirsiniz bilemiyoruz.

Finansbank için bu ne ilk, ne de son

Daha önce bu sayfalarda Finansbank’ı defalarca eleştirdik. Hatta dışarıdan bakan biri özellikle Finansbank’a garezimiz olduğunu düşünebilir. Ama konunun bunla yakından uzaktan alakası yok. Açıkça görülüyor ki, Finansbank gelirlerini artırmak için müşterilerinin sırtına küçük, zor farkedilen, kurnaz maliyetler yüklemekten çekinmeyen bir banka ve kampanyalarını genelde bunun üzerine kurguluyor. Diğer kampanyalarda olduğu gibi bunda da kampanya detaylarını iyi okumayan/dinlemeyen veya ekstresini detaylı bir şekilde incelemeyen bir müşteri, pekala bu küçük ceza tutarlarını görmeyebilir. Finansbank bunu çok iyi biliyor ve sadık, karlı veya zor durumda müşteri ayırdetmeksizin herkese bu kurnaz kampanyalarını yutturmaya çalışıyor.

Sadece kampanyayala kalsa iyi. Bankacılık işlemlerinde tahsil ettikleri ücretler de elle tutulur cinsten değil. Başımıza gelen bir olaydan örnek verelim. Geçtiğimiz gün İş Bankası’nda sigorta işlemlerimizin yapılması için sıra beklerken, bir müşteri banka müdürünün yanına gelip, mevduat hesabı için verilen ekstrelerden para alıp almadıklarını sordu ve başladı söylenmeye; meğer Finansbank vadeli mevduat hesabı için müşteriye bir ayda 3 kez ekstre vermiş ve bunların herbiri için 6 TL kesmiş. Müşteri ben ekstre istemiyorum dese de, Finansbank şubesi müşteri ekstresini emaille almak istemediği sürece bunu vermek zorunda olduklarını belirtmiş. Emekli olduğunu, yıllardır işyerinde bilgisayar kullanmak bıktığını ve esktresini emaille almak istemediğini söyleyen müşteri de son çareyi,  parasını başka bir bankaya taşımakta bulmuş.

Yazımızı daha fazla uzaratak sizleri sıkmak istemiyoruz. Müşterinin cebindeki parayı kurnazca almak mı ? “Bizce mümkün !

“‘CardFinans Haftada 3 Kez İyi Gelir’ Kampanyasına Başvurmadan Önce…” üzerine 3 yorum

  1. Finansbank’ın böyle bir kampanya yapması ne kadar yasal merak ettim. Banka ve kredi kartları kanunu der ki; Yapmaz Finansbank bunu yapabilir mi bilemedim şimdi. Banka ve kredi kartları kanunu madde 24’e göre Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehine tek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez. Şimdi kampanya adı altında bu maddenin ilgili fıkrası alenen çiğneniyor olabilr mi? Yoksa sözleşmede Ceza diye bir tanımlama var mı ?

  2. Bence finans banktan uzak durmalı.Ben ekstreyi e mail ile istememe rağmen ,benden yine para alıyorlar.Ayrıca müşreti hizmetlerini arayıp hesaplarımı kapatmalrını istediğimde ,bana şube ye dilekçe ile başvurmamaı söylediler. Bankacılıkta Son nakta.Kelimenin tam anlamı ile SON nokta

Yorumlar kapalı.