web statistics

Standard Varlık Yönetim A.Ş. Hakkında…


İstatistikleri incelerken fark ettik, bazı kişiler ziyaretçilerimizin ağzından yorum yapıyormuş gibi bazı varlık yönetim şirketlerinin sözde kampanyalarını duyurmak için bizi kullanıyorlar. Bu uygulama, kampanyası duyurulan varlık yönetim şirketinin bir stratejisi mi, yoksa söz konusu şirketlerle çalışanların yaratıcı yöntemlerinden biri mi kestirmek zor. Ancak biz tüm iyi niyetimizle koskoca uluslararası şirketlerin böyle şark kurnazlıklarına başvurmayacaklarını varsayıyoruz.

Bu tespitimizden yola çıkarak sizlere Türkiye’de faaliyet gösteren varlık yönetim şirketleri hakkında bilgilendirme yapmaya karar verdik. Sitemizde yer alan makalelerin birinde kampanyalarına yer verilen Standard Varlık Yönetim Şirketi de bu tanıtım yazılarımızın ilkinin konusu. Yazımıza başlamadan önce kendilerine naçizane tavsiyemiz, varsa kampanyalarını duyurmak için reklam vermeleri yönünde olacak. Bu iş için internet gerçekten hesaplı ve doğru bir kanal.

Yazımıza devam etmeden önce “Varlık Yönetim Şirketi nedir ?” başlıklı yazımızdan bu şirketlerin faaliyet alanı hakkında bilgi alabilirsiniz. Standard Varlık hakkındaki detaylara gelirsek :

Standard VarlikStandard Varlık, Güney Afrikalı finans devi Standard Bank tarafından Şubat 2009’da kuruldu. Nisan 2009’da BDDK’dan gereken izinleri alarak resmen faaliyete başlayan şirket, küresel ekonomik krizin de etkisiyle ödenemeyen kurumsal, ticari ve bireysel kredi miktarının ciddi anlamda artan oyuncu sayısının son derece sınırlı olduğu bir pazarda, dolayısıyla önemli fırsatların olduğu bir alanda faaliyet gösteriyor.

Standard Varlık Yönetim A.Ş. faaliyetlerini başlangıçta tahsili gecikmiş kurumsal ve ticari krediler üzerine yoğunlaştırmış olsa da, ayrıca tahsili gecikmiş bireysel kredilerin ve kredi kartlarının satın alınması ve yeniden yapılandırılması konularında da aktif olarak rol alıyor.

Varlık yönetimi şirketleri Türkiye gibi krizin uzun sürmediği, hatta teğet geçtiği ve toparlanmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği ülkelere yatırım yapıyor. Türk kültüründe hakim borca sadakat yapısı da varlık yönetim şirketleri açısından bir avantaj teşkil ediyor.

Nisan 2009’dan bu yana faaliyetlerini sürdüre Standard Varlık Yönetim A.Ş.’nin çalıştığı kurumlar arasında İş Bankası, Yapı Kredi, Denizbank gibi bankalar yer alıyor.

Standard Varlık Yönetim A.Ş.’nin iletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

www.standardvarlik.com
Ahi evran cad. Polaris plaza b blok no:1 maslak 34398 İstanbul
Telefon : 212 367 36 36
Fax: 212 346 10 40