web statistics

2011 Kurban Bayramı – İş Bankası Geleneksel Bayram Kredisi


Kurban Bayramı yaklaşırken bankalar da bayram kredileriyle ilgili kampanyalarını duyurmaya başladılar. İş Bankası da her bayram olduğu gibi “Geleneksel Bayram Kredisi” kampanyasını güncel faiz oranlarıyla yenileyerek müşterilerine sundu.

4 Kasım 2011 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, tüm ücretli çalışanlar, serbest meslek sahipleri ile emekliler, 12 ay vadeye kadar aylık %0,70 faiz oranıyla 5.000 TL kredi kullanabiliyor. Kampanya dönemi içinde, 30.000 TL ve 60 aya kadar aylık %1,35 faiz oranıyla nakit kredi kullanma fırsatı da sunuluyor.

Maksimum İhtiyaç Paketi sahibi müşteriler, Geleneksel Bayram Kredisi’nden masraf ya da faiz indirimi ile yararlanabiliyor. Maksimum İhtiyaç Paketi, tüketici kredisi, kredi kartı ve otomatik fatura ödeme talimatı ürünlerinden oluşuyor. Kampanyadan önce kredi kartı olmayan ve kredi kullandırımından sonra 30 Kasım 2011 tarihine kadar kredi kartı kullanıma açılarak, Maksimum İhtiyaç Paketi kapsamına giren müşterilerin kredi kartlarına, 13 Aralık 2011 tarihinde geçerli fatura talimatı ve açık tüketici kredisi olması şartıyla 50 TL MaxiPuan yükleniyor. Kampanya kapsamında hem masraf/faiz indirimi hem de MaxiPuan kazanma imkanı bulunmuyor.

Geleneksel Bayram Kredisi için faiz maliyet tablolarını aşağıda görebilirsiniz :

is bankasi geleneksel bayram kredisi ornek maliyet tablosu

İş Bankası Geleneksel Bayram Kredisi kampanyası 4 Kasım 2011 tarihine kadar geçerli. Azami kredi tutarı 30.000 TL, azami vade 60 ay. Kefil ön şartı aranmamakla birlikte şubeler gerekli gördükleri takdirde kefil talep edebiliyorlar. Hayat sigortası primi kredi tutarının binde 7’si üzerinden hesaplanmakta olup 5.000 TL’lik, 1 yıllık sabit teminatlı sigorta primi 35 TL. Prim tutarı, sigorta süresine ve kredi tutarına göre değişiyor. Masraf tutarlarına BSMV ve KKDF dahil.

İş Bankası Geleneksel Bayram Kredisi koşullarının, bankanın geçen ay duyurmuş olduğunu Eylül Ayı İhtiyaç Kredisi kampanyasından çok da farklı olmadığını görebilirsiniz. İş Bankası aslında aynı kampanyayı (bayrama özel olarak!) daha yüksek faiz oranlarıyla sunmuş. Dosya masrafları ve sigorta ücretleri aynı kalırken, 36 aya kadar vadeli 10.000 TL’lik kredinin yıllık maliyet oranı Eylül Ayı Kampanyası’nda %19,13’ken, aynı koşullardaki kredinin Geleneksel Bayram Kredisi’ndeki yıllık maliyet oranı %20,59 olarak belirlenmiş. Daha yüksek tutarlı kredilerde de durum farkli değil, 60 ay vadeli 30.000’lik kredide oranlar %19’a %20,50.

Geleneksel Bayram Kredisi başvuruları İş Bankası Şubelerinden; NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİRİNİZ aralarında boşluk bırakılarak yazılıp 4402’ye SMS ile gönderilerek, Bankamatikler’den, İnternet Şubesi’nden, 444 02 02 no’lu Telefon Şubesi’nden, İşCep, İşPad veya İşWap’tan yapılabiliyor. Ancak TuketiciFinansman.net olarak bayram kredisi başvusurunda acele etmemenizi, diğer bankaların sunacakları bayram kredisi kampanyalarını da beklemenizi tavsiye ediyoruz. Diğer kampanyalar açıklandıktan sonra kredi maliyet oranlarının karşılaştırıldığı bir makale yayınlıyor olacağız.