web statistics

İş Bankası Eylül Ayı İhtiyaç Kredisi Kampanyası’na Başvurmadan Önce…


İş Bankası “Eylül Ayı İhtiyaç Kredisi Kampanyası” isimli yeni kredi paketini müşterilerine sundu. 30 Eylül 2011 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, tüm ücretli çalışanlar, serbest meslek sahipleri ile emekliler yararlanabiliyor.

Kampanyada 36 ay vadeye kadar aylık yüzde 0,99 faiz oranıyla 5.000 TL kredi kullanabiliyor. Kampanya dönemi içinde 30.000 TL ve 60 aya kadar aylık yüzde 1.25 faiz oranıyla nakit kredi kullanma fırsatı da sunuluyor.

Maksimum İhtiyaç Paketi sahibi müşteriler kampanyadan faiz indirimi ile yararlanabiliyor. Maksimum İhtiyaç Paketi tüketici kredisi, kredi kartı ve otomatik fatura ödeme talimatı ürünlerinden oluyor. Kampanyadan önce kredi kartı olmayan ve kredi kullandırımından sonra 31 Ekim 2011 tarihine kadar kredi kartı kullanıma açılarak, Maksimum İhtiyaç Paketi kapsamına giren müşterilerin kredi kartlarına, 15 Kasım 2011 tarihinde geçerli fatura talimatı ve açık tüketici kredisi olması şartıyla 50 TL MaxiPuan yüklenecek. Ancak kampanya kapsamında hem faiz indirimi hem de MaxiPuan kazanma imkanı bulunmuyor.

Kampanyada kefil ön şartı aranmamakla birlikte İş Bankası şubeleri gerekli gördükleri takdirde kefil talep etme hakkına sahipler. Hayat sigortası primi kredi tutarının binde 7’si üzerinden hesaplanıyor ve 5.000 TL’lik, 1 yıllık sabit teminatlı sigorta primi 35 TL. Prim tutarı, sigorta süresine ve kredi tutarına göre değişiyor.

İş Bankası Eylül Ayı İhtiyaç Kredisi Kampanyası’nın faiz maliyet tabloları şu şekilde :

is bankasi eylul ayi ihtiyac kredisi

5000’lik 12 ay vadeli kredi paketine baktığımızda yıllık maliyet oranının yüzde 18.91 olduğunu görüyoruz. Aynı paketin 280 TL’lik dosya masrafı ve 35 TL’lik sigorta masrafı bulunuyor. Aynı kredi tutarı ve vade için şu anda Garanti Bankası yüzde 22.14, Yapı Kredi yüzde 23.22, Halkbank yüzde 24.49 yıllık maliyet oranı uyguluyor. Dolayısıyla İş Bankası’nın sunduğu paketin rekabetçi bir faiz oranına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Eylül Ayı İhtiyaç Kredisi başvuruları; İş Bankası şubelerinden, NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİRİNİZ aralarında boşluk bırakılarak yazılıp 4402’ye SMS ile gönderilerek, Bankamatiklerden, İnternet Şubesi’nden, 444 02 02 no’lu Telefon Şubesi’nden, İşCep, İşPad veya İşWap’tan kolayca yapılabilmekte.