web statistics

Tek Çekim Alışverişi Taksitlendiren Bankalar Hangileri ?


Taksit, Türk tüketicilerin kredi kartı seçiminde ilk başta gözettiği özelliklerin başında geliyor. Bankalar da üye işyerleriyle yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde birçok sektörde kredi kartına taksit kampanyaları düzenliyorlar. Ancak bazen sadece tek çekimin geçerli olduğu mağazarlardan alışveriş yapmak zorunda kalabiliyoruz. Ya da tek çekime yapılan indirim taksite nazaran daha avantajlı olabiliyor.

Bu tip alışverişler yüklü tutarlarda olduğunda, tüketiciler zaman zaman ödeme güçlüğü çekebiliyorlar. Ancak bunun da çözümü mevcut. Bankanızı arayarak ektenize yansıyacak tek çekim tutarı taksitlendirmesini talep edebilirsiniz. Tabi tek çekim alışverişin banka tarafından sonradan taksitlendirmesinin bir maliyeti olduğundan, bankanız ekstra faiz ve işlem ücreti karşılığında alışverişinizi talep etmiş olduğunuz taksit sayısına bölüyor.

Tek çekim alışverişi sonradan taksitlendiren bankaları sizler için araştırdırdık. Bizim bulduklarımız hacirinde taksitlendirme hizmeti veren, ama bu hizmetten internet sitesinde bahsetmemiş bankalar olabilir. Eğer sizin kredi kartınız aşağıdaki bankalardan birinden değilse, bankanızı arayarak böyle bir hizmetleri olup olmadığını sormanızı tavsiye ediyoruz. İşte tek çekim alışverişi taksitlendiren, bizim bulabildiğimiz banka ve kartlar :

Axess Taksit İste

taksit isteAkbank Axess sahipleri, 444 25 25 Akbank Telefon Şubesi’ni arayarak veya www.akbank.com internet şubesini kullanarak, peşin olarak ödedikleri her şeyi sonradan 15 aya kadar taksitlendirebiliyor.

Taksit İste kampanyası Axess üye mağazası olsun olmasın 100 TL ve üzeri peşin alışverişler için geçerli. Taksitlendirme talebinizi hesap kesim tarihinden önce bankaya iletmeniz gerekiyor. Ek kartlar da kampanyadan yararlanabiliyor. Taksit İste’den sadece TL ekstreler faydalanabiliyor.

Taksit İste hizmetinin vade aralığı 2 ile 15 ay arasında, faiz oranı %1,99 ve işlem ücreti taksitlendirilen tutarın %1’i kadar.

Citi Kredi Kartları – Sonradan Taksit

Sonradan Taksit ile mağazada taksit seçeneği yoksa bile, harcamanızı hesap kesim tarihinden önce, tek bir talimatla taksitlendirebilirsiniz.

Citi Kredi Kartı’nız ile yapacağınız 100 TL ve üzerindeki her harcamanızı 9,6,5,4 veya 3 eşit taksitle ödeyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 444 0 500 CitiPhone’u arayarak ya da www.citibank.com.tr üzerinden internet şubesi aracılığı ile Sonradan Taksit talimatı vermek.

Sonradan Taksit özelliği, nakit avans kullanımları için geçerli değil. Sonradan Taksit ürününde seçilen taksit sayısına göre Banka’nın belirlediği faiz oranları farklılık gösteriyor. Aşağıdaki örnekte Citibank’ın 100 TL’lik örnek alışveriş tutarı için uyguladığı faiz tutarlarını görebilirsiniz :

sonradan taksit

Advantage AloTaksit

HSBC Advantage Card sahipleri, Bireysel İnternet Bankacılığı’nı kullanarak ya da 444 0 111’i arayarak 100 TL ve üzerindeki alışverişlerini 12 aya kadar taksitlendirebilirler.

AloTaksit uygulaması Türkiye’de üye işyeri harici noktalarda ve yurtdışında her noktada gerçekleştirmiş olduğunuz işlemler için geçerli. Advantage üye işyeri haricindeki noktalarda yapılacak yurtiçi 100 TL ve üzeri tek ödemeli işlemler, yurtdışında gerçekleştirilen işlemlerde ise 100 USD (150TL) ve üzeri tüm işlemler, sonradan 2-12 ay arası taksitlendirilebiliyor.

AloTaksit talepleri için, yapılan harcamanın dönem içi hareketlerine yansımış olması ve ekstresinin kesilmemiş olması gerekiyor. Gıda ve Akaryakıt sektörlerinde yapılan harcamalar bu uygulamaya dahil değildir.

Halkbank ve Tekstilbank Advantage Kredi Kartları uygulamaya dahil değil. Şirket ve ticari kartlar hariç, tüm HSBC kredi kartları uygulamaya dahil. Uygulama süresince AloTaksit imkanından birden fazla yararlanılabilir. Advantage üye işyerlerinden yapılan işlemler, nakit avans, devreden bakiye, faiz ve ücretler, Advantage NakitPuan kullanım işlemleri, kumarhane harcamaları, bahis siteleri uygulamaya dahil değil. Advantage üye işyerlerinden yapılan tek çekim ve taksitli alışverişler AloTaksit ile tekrar taksitlendirilemiyor.

1000 TL’lik alışveriş için, örnek “AloTaksit” işlem tablosunu aşağıda bulabilirsiniz :

advantage alotaksit ornek alisveris tablosu

Cardfinans TaksitKolay

Finansbank Cardfinans sahipleri tek ödemelerini hesap özetine yansımadan önce TaksitKolay talimatı vererek taksitlendirebiliyorlar.

3, 6, 9 taksit seçenekleriyle yararlanabileceğiniz TaksitKolay hizmetinde, %2,12 faiz oranı yansıtılıyor. TaksitKolay hizmeti minimum 50 TL veya 40 USD’lik işlemler için uygulanıyor. Maksimum tutar sınırı yok. Taksitle yapılan alışverişler, TaksitKolay hizmetiyle sonradan taksitlendirilen alışverişler ve nakit avans işlemleri tekrar taksitlendirilmiyor. Ek kartlar da kampanyadan faydalanabiliyor.

Her TaksitKolay işleminde aşağıda belirtilen işlem ücretleri alınıyor:

taksitkolay islem ucretleri

TaksitKolay talimatınızı Finansbank İnternet Şubesi, 444 0 900 Telefon Bankacılığı ve Finansbank ATM’lerinden verebilirsiniz.