web statistics

‘Google Cüzdan’, Visa payWave ile temassız ödeme yaptıracak


Visa ve Google, mobil ödemelerin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bir lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Google, yakın alan iletişimi (NFC- Near Field Communication) tabanlı, yenilikçi bir ödeme teknolojisi olan Visa payWave’in lisansını alarak bir mobil ödeme çözümü geliştirdi. Halihazırda dünya genelinde yüzbinlerce satış noktasında geçerli olan Visa payWave, tüketicilerin her türlü perakende satış noktasında cep telefonlarını ödeme terminallerine okutarak hızlı ve güvenli ödeme yapabilmelerini sağlıyor.

google cuzdanAnlaşmayla birlikte artık tüm dünyadaki Visa kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart sahipleri,  hesaplarını akıllı cep telefonlarını dijital cüzdana dönüştüren mobil ödeme uygulaması “Google Wallet”a (Google Cüzdan) aktararak bu uygulamadan faydalanabilecek. Bir çok yeniliğin uygulanabileceği açık bir ticaret ekosistemine olanak sağlamak üzere tasarlanan “Google Wallet”, tüketicilerin ödeme kartlarını, sadakat programlarını ve hediye kartlarını barındırabiliyor.

Ürünlerinin her dijital cüzdanda bir ödeme aracı olarak yer almasını hedefleyen Visa, Google ile yaptığı işbirliğiyle  bu yönde önemli bir adım atmış oldu. Daha önce kendi dijital cüzdanını tüketicilere sunan Visa,  bu uygulamasıyla da tüketicilerin kişisel bilgisayarları ve akıllı telefonları aracılığıyla online ya da üye işyerlerinde yüz yüze alışveriş yapmalarını sağlamıştı.