web statistics

Akbank’ın Banka Bonosu İhracına 1.16 Kat Talep Geldi


Akbank tarafından 09-10 aralık 2010 tarihlerinde 6 ay vadeli 1 milyar lira tutarında yapılan banka bonosu ihracına oldukça fazla talep oldu. Akbank tarafından yapılan açıklamada bono ihracına 1.16 kat talep geldiği belirtildi.

Yurt içinde bir mevduat bankası tarafından yapılan ilk banka bonosu ihracı olması açısından gelen talep gerçekten olumlu. Aslında önce Finansbank bono ihracı izni için BDDK’ya başvuruda bulunmuştu, ancak geçtiğimiz mart ayında talebi reddedilmişti. Ekim ayında BDDK bono ihracına yeşil ışık yakınca, banka bonosu ihracını gerçekleştiren ilk mevduat bankası da Akbank olmuş oldu.

Akbank 1 milyar TL tutarında bono halka arzında yüzde 86’lık bir karşılama oranına ulaşmış oldu. Oranın “Hazine + 60” baz puan olmasının, bu alanda çalışmada bulunan diğer bankaların da motivasyonunu artıracağını düşünüyoruz.

Akbank Banka Bonosu IhraciBanka bonoları ile ilgili tüketicilerin bilmesi gereken en önemli konu, sahip olunan bonoların mevduat garantisi kapsamında olmadığıdır. Bu da önümüzdeki günlerde karşılaşılacak yeni bono ihraçlarında, ihracı yapan bankanın kim olduğuna dikkat etmeyi ve buna göre seçici davranmayı gerektirecek bir durum oluşturuyor.