TekCep, İş Bankası’nın ticari müşterilerine sunduğu ek bir hizmet. İşCep ise Ticari veya Ticari İnternet Şubesi üzerinden diğer bankalardaki hesaplarına güvenli bir şekilde ulaşmalarına, hesap bakiyeleri, hesap hareketlerini POS/Sanal POS raporlarını görüntüleyebilmelerine, satış işlemlerinden hesaba geçeçek işlem tutarlarını takip edebilmelerine, anlık olarak görüntüleyebilmelerine imkan veren bir uygulama.
TekCep’e, İşCep Ticari’de Diğer Varlıklarım menüsü altında yer alan Diğer Banka alanından; İş Bankası Ticari İnternet Şubesinde ise Finansal Durumum menüsü altında yer alan Diğer Varlıklar alanından ulaşabilmek mümkün.
TekCep Nasıl Kullanılır?
TekCep kullanabilmeniz için öncelikle ticari müşteri olmanız gerekiyor. İşCep Ticari uygulamasında “Durumum” => “Diğer Varlıklarım” menüsünden “Diğer Banka/TekCep” seçeneğini tıklayarak karşınıza çıkan Sözleşme ve Bilgilendirme Formu’nu ve TekCep Müşteri Sözleşmesi’ni onayladıktan sonra hesaplarını görüntülemek istediğiniz bankayı seçerek ekranda size özel görüntülenen IP adresi ile birlikte ilgili bankaya XML (online) ekstre başvurusu yapmanız. Başvuru neticesinde alacağınız kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi (Bu bilgilere ilaveten URL, şube kodu, hesap numarası veya IBAN bilgisi de sorulabilmektedir.) İşCep Ticari üzerinden gimeniz gerekiyor. Daha sonra Diğer Varlıklarım menüsüne girerek hesaplarınızı İşCep ve Ticari İnternet Şubede görüntülenmek üzere TekCep’e ekleyebilirsiniz.
Bunlara ek olarak TekCep’te TekEkstre özelliği ile bankalardaki tüm hareketlerinizi zaman sıralaması ile tek seferde tek rapor olarak indirebilir, bu verilerle analizlerinizi kolayca yaptırabilirsiniz
TekCep’de hangi bankalardaki hesap bilgileri, POS sanal pos bilgileri görüntülenebilir?
Garanti BBVA, Yapı ve Kredi , Akbank, VakıfBank, TEB, QNB Finansbank, Albaraka, Ziraat Bankası, Halkbank ve Denizbank’ta bulunan ticari hesaplarınızı TekCep üzerinden entegre edip hesap bakiyelerini ve hesap hareketlerini takip edebilirsiniz.
TekCep değerlendirmesi
TekCep Sofftech AŞ tarafından geliştirilen bir ürün olup, İş Bankası müşterilerine sunulan ek bir hizmet. Şimdilik tanıtım amaçlı olarak ücretsiz olsa da bu ek hizmet için gelecekte bir bedel istenmeyeceği anlamı taşımaz. İş bankası tüm bankalar gibi BDDK denetimine tabi olan şirketler olup, başka bankalardaki ticari hesapların toplanarak görüntüleme işlemi de BDDK tarafından sağlanan tebliğlere uyumlu olarak geliştirildiği için bilgi güvenliği açısından bir risk taşımamaktadır. Öte yandan başka bir kuruluştaki finansal işlemlerinizi İş Bankası üzerinden görüntülerken bu verilerin İş Bankası tarafından işlenerek ihtiyaçlarınıza uygun ürün veya hizmetler hakkında teklif sunmasına imkan tanıyabilir. Bu açıdan da değerlendirmekte fayda var.