web statistics

İş Bankası 500 bin POS’unu WeChat Pay ödemelerine açtı


Çok az bir süre önce İstanbul Havalimanı’nda (İGA) ICBC Turkey üye işyerleri tarafından Wechat Pay ödemelerinin kabul edilmeleye başlandığı haberini paylaşmıştık. Bu haberle eş zamanlı olarak İş Bankası’na ait 500 binin üzerinde POS cihazının WeChat Pay entegrasyonunun tamamlandığına dair açıklama yapıldı.

Bundan 5 yıl önce entegrasyonun ilk adımında İş Bankası sanal POS’larında WeChat Pay ödemelerini kabul etmeye başlamıştı. 2019 yılında da Alipay ödeme yöntemini fiziki POS’larına taşımış ve ciddi anlamda ses getirmişti. Ancak geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Çin’de başlayan Covid 19 salgının global pandemiye çevirerek tüm dünyada turizm sektörünü adeta durma noktasına getirmesi nedeniyle beklenen etkileri POS cirolarında görmek mümkün olmamıştı.

Turizm gelirleri açısından Çinli turistler büyük potansiyel olarak görülüyor. Özellikle WeChat Pay ve Ali Pay gibi Çinli turistler tarafından çok güvenilen ve tercih edilen ödeme sistemlerinin üye işyerleri tarafından kabul edilmesi bu kitlenin yaptıkları harcamaların payını hatırı sayılır bir oranda arttırıyor.

500 binden fazla İş Bankası POS cihazı WeChat Pay ödemelerini kabul etmeye hazır

İş Bankası TenPay Payment Technologies Co. Ltd ile yaptığı anlaşma çerçevesinde WeChat Pay kabulünü fiziki üye iş yerlerine de taşıdı. Böylece İş Bankası, fiziki POS cihazlarında ve Maximum İşyerim uygulamasında da ödeme kabul etmeye başladı. İş Bankası POS cihazını kullanan 500 binin üzerindeki farklı noktada artık hem TL hem CNY para birimi üzerinden WeChat Pay uygulamasını kullanan turistlerden mobil ödeme kabulü yapılabilir hale geldi.

wechat pay is bankasi

WeChat Pay Türkiye’de

ICBC Turkey tarafından Türkiye’nin en büyük sınır kapılarından ve Freeshop alanlarından biri olan İGA üye iş yerlerine getirilen WeChat Pay ödemelerini kabul etme özelliğinin ardından İş Bankası’nın 500 binin üzerindeki POS cihazının da WeChat Pay entegrasyonunu tamamlayıp ödeme almaya hazır hale getirmiş olması büyük bir potansiyel sunuyor. Ancak bu potansiyelin gerçekleşmesi tamamen Çinli turistlerin Türkiye’ye gelebilmesi ile direkt bağlantılı. Yeni normalleşme ve Çinliler’in ne zaman yurt dışı seyahatlere başlayarak ülkemizi ziyaret etmeye başladıklarını gördükçe resim daha netleşecek gibi.