web statistics

Enpara.com Kredi Kartı kullanmak için 4 neden


Türkiye’de kişi başına ortalama iki kredi kartı düşüyor. Türk tüketicisinin kredi kartı kullanmasındaki birinci motivasyon taksit imkanı. İkinci büyük motivasyon da hiç şüphesiz yapılan harcamalardan kazanılan puanlar. Kimisi bu puanları biriktirip uçak bileti almayı tercih ederken, kimileri de kazandıkları puanları üye işyerlerinden bedavaya alışveriş yapmayı tercih ediyor.

Bir kartı ne kadar sık kullandığınız bu ihtiyaçlardan hangisine ne oranda yanıt verdiği ile direkt orantılı. Enpara Kredi Kartı puan ve taksit alanında çok iyi teklifler sunmasa da, bazı öne çıkan özellikleriyle benim de cebime girmeyi başarmış bir kart. Bu yazımda size bunlardan bahsedeceğim.

Ömür boyu kart aidatı yok

Ücretsiz temel bankacılık hizmetleri sunma vaadiyle 2012 yılında faaliyetlerine başlayan enpara.com 2017 yılı sonlarına doğru Enpara Kredi Kartı‘nı müşterilerine sundu. Enpara.com Kredi Kartı’nın diğer banka kredi kartı programlarından en büyük farkı, daha önce alıştığımız kredi kartı programları gibi uçak bileti, uçuş mili, puan veya taksit vaad ederek kendini sınırlamamış olması. Programın sabit bir özelliği, ömür boyu kart aidatı almıyor olması. Geri kalan her şey değişime açık.

Lansman döneminde 2018 sene sonuna kadar süren kampanya dahilinde kredi kartını düzenli kullanan müşterilerine yıllık 100 TL olmak üzere en az 2 yıl boyunca kart aidatı ödemeyi taahhüt ederek kart aidatı konusunda hassasiyeti olan kitleyi bir anda kendisine çekti.

Geçen zaman içinde kredi kartı rekabetinde farklı ve iddiası hiç de küçümsenmeyecek bir rakip olduğunu benim için kanıtlamış oldu.

CardFinans Kredi Kartı Müşterileri için iyi bir alternatif

90’lı yılların ilk yarısından bu yana ilk kredi kartlarını çıkardıkları (ömür boyu ücretsiz deyip sonra çark ettikleri) günden bu yana QNB Finansbank kredi kartı müşterisiyim. Galaxy Card, Cardfinans derken 30 yıla yakın kredi kartı sahibiyim. Hatta banka kartı işlemlerimi bile kredi kartı ile yapan biriyim.

Ancak son 7 -8 yıldır Cardfinans kredi kartlarını kullanmayı bıraktım. Bunun bir kaç sebebi var. Eskisi kadar zengin bir taksit imkanı bulunmuyor. Puan kazanımı tüm bankalar gibi QNB Finansbank’ta da düştü ancak asıl sorun sahip olduğunuz puanları harcayabileceğiniz üye işyeri bulmanın zorlaşması. Ben şahsen puanlarımı marketlerde kullanmayı tercih ediyorum mesela. Puanlarımı biriktirip uçak bileti almak gibi bir hedefim uzun zamandır olmadı. Uzun bir süre yurtdışı e-ticaret harcamalarda sanal kart hizmetini kullanıyordum ama orada da provizyon ve fahiş kur uygulamalarında sorun yaşamaya başlayıp taleplerim çözümsüz kalınca Cardfinans kullanmayı bırakmıştım. Enpara.com Cardfinans bünyesinde olduğu için kredi kartı başvurusu yaptığınızda QNB Finansbank bünyesindeki normal statülü kredi kartınızın limiti ile kolayca onay alabiliyorsunuz. Yabancı para ile gerçekleştirdiğiniz işlemler açısından QNB Finansbank uygulamalarından daha makul kurlar ile işlem yapmanıza imkan veriyor.

Kredi Kartı ile verilen otomatik fatura ödeme talimatlarında ücret almıyor

Tüketicilarin bankalarla uzun süre çalışmasını sağlayan faktörlerden birisi, o bankaya verdiğiniz otomatik ödeme talimatları ile doğru orantılıdır. Bir bireysel müşteri üç veya daha fazla abonelik için fatura talimatı vermişse en az iki sene o banka ile aktif olarak çalışmaya devam edeceğini varsayabilirsiniz. Eğer bu abonelikler elektrik, doğalgaz ve su abonelikleriyse bu süre daha da uzayacaktır, zira ev değiştirmedikçe kişinin bu talimat verdiği bankayı değiştirmesi hiç kolay olmaz.

Enpara.com kredi kartı ile elektrik, su, doğalgaz ve bir çok düzenli ödeme gerektiren abonelikleriniz için otomatik ödeme talimatı verebiliyorsunuz. Üstelik bu ödemeleri kredi kartı ile yaptığınız için için hesap ekstrenize ilave ücret de yansıtılmıyor.

Özellikle elektirik ve doğalgaz gibi belirli dönemlerde artış yaşanabilen faturaları hesap kesim tarihini doğru ayarlamanız durumunda 40 gün kadar fonlama imkanı bulabilirsiniz.

Enpara.com üzerinden kredi kartı harcamalarını taksitlendirme imkanı

Düzenli kredi kartı kullanımında en büyük motivasyon, sahip olduğunuz kart programının sunduğuu kredi kartı ile taksitli alışveriş imkanı. Yukarıda bahsetmiştim; QNBFinansbank taksit tarafında diğer büyük oyuncular ile karşılaştırdığınızda rekabetçi olmaktan uzakta. Öte yandan BDDK ve TCMB‘de tüketici talebini yönetebilmek amacıyla kredi kartı taksit sayılarına sektörel olarak sınırlamalar getiriyor. Dolayısıyla bu regülasyona rağmen rekabette kalmak amacıyla geleneksel yöntemleri kullanmak, buralara kaynak ayırmak ve karlılığı korumak ne kadar sürdürülebilir ben de emin olamıyorum.

Enpara Kredi Karti

Enpara yaklaşımı ile diğer banka kredi kartı programlarıyla burada farklılaşıyor. Enpara Kredi Kartı ile yaptığınız alışverişler dönem içi işlemlere yansıdığı tarihten hesap kesim tarihine kadar Enpara.com ve mobil uygulamalar üzerinden taksitlendirme imkanı sunuyor. Tabi aldığınız ürün veya hizmet sektörüne yasal olarak bir taksit sınırlaması getirilmemiş olması gerekiyor. Bir örnek vermek gerekirse Şubat ayında Enpara.com kredi kartı ile gerçekleşen 500 küsur TL tutarındaki doğalgaz faturasını dönem içi işlemlere yansıdığı ertesi gün 3 takside bölmeniz mümkün.

31 Aralık 2020 sonuna kadar Enpara.com kredi kartı ile yaptığınız alışverişleri ayda 3 işlem ve toplam 3.000 TL’yi geçmemek şartı ile 3 taksite kadar ücretsiz olarak bölmenize imkan veriyor (Mayıs 2020 izolasyon dönemine özel olarak 5 harcamaya toplamda 5.000 TL’ye kadar faizsiz ve ücretsiz olarak taksitlendime imkanı sunuldu). Taksitlendirmek istenilen tutar 1.000 TL ile 2.000 TL arasında olması durumunda 2 hak, 2.000 TL ile 3.000 TL arasında olması durumunda 3 hak birden kullanılmış sayılıyor. 3.000 TL üzerindeki harcamalarınızı aylık %1,25 faiz oranıyla kampanyasız olarak da taksitlendirmek mümkün.

Enpara.com Sanal Kart çıktı

Enpara.com yakın zamanda sanal kart kullanımını da müşterilerine sundu. Ben sanal kart kullanımını yurt dışı harcamalarda tercih ediyorum. Yurt içi internet harcamaları için de BKM Express’e kaydettirdiğim Enpara Kredi Kartı’nı özellikle bu dönemde oldukça kullandım. Her zaman söylerim, hangi banka kredi kartı kullanırsanız kullanın, güvenli bir internet alışverişi deneyimi için mutlaka ya BKM Express ya da sanal kart kullanın.

Bonus: Enpara.com Spotify ve Netflix İade Kampanyası

Enpara.com vadesiz TL hesabınıza ve/veya Enpara.com Kredi Kartı’nıza tanımlanmış en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatınızın bulunması ve söz konusu faturaları o ay ödemeniz durumunda; 30 Haziran 2020 tarihine kadar Encard ve/veya Enpara.com Kredi Kartı ile Spotify, Netflix YouTube Premium üzerinden yaptığınız harcamalarda takip eden dönemde 15 TL’ye kadar nakit iade yapıyor. Kampanya Enpara’nın devam eden en popüler kampanyaları arasında ve altı ayda bir ufak değişiklikler yapsalar dahi yenileniyor. Haziran sonu itibariyle kampanya şartlarında ufak bir değişiklikle beraber yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyorum.