web statistics

2022 Ocak MTV ödemesine hangi kredi kartı kaç taksit yapıyor?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

2022’nin ilk yarısına ait motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ödemeleri başladı. MTV her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Bankalar da MTV’yi internet üzerinden ödemek isteyenlere kredi kartına taksit fırsatı sunuyorlar. Yani devletin yapmış olduğu iki taksite, bankalar da ek taksit tanımlamış oluyorlar. İşte OCAK 2022 motorlu taşıtlar vergisinde kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan banka kampanyaları:

İş Bankası Maximum Kart sahipleri Maximum Mobil uygulaması üstünden ya da gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerççekleştirecekleri 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde 3 taksit, İşCep ve İnternet Şubesi’nden yapacakları 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 2 taksit imkanından faydalanabilecekler. İlgilenir misiniz bilmem ama MTV ödemesini Maximum Kart ile yapanlar, ek olarak Anadolu Sigorta’dan satın alacakları bireysel araç kasko poliçelerinde %10 indirim kazanıyor. Kampanyaya dâhil olan kartlar: İş Bankası Maximum özellikli kredi kartları (Maximum, MercedesCard, Maximiles), Privia Kredi Kartı

Yapı Kredi Worldcard sahipleri için MTV ödemelerinde 3 taksit, World Pay QR ile 4 Taksit imkanı. Kampanya 01– 31 Ocak 2022 tarihleri arasında Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemleri için 3 taksit. gib.gov.tr’den World Pay QR ile ödemelerde 4 taksit imkanı sunuyor. Kampanyadan tüm Yapı Kredi Worldcard’lar, tüm Adios kredi kartları, Crystal kredi kartları, taksitçi kredi kartları, Play Kart ve Albaraka ve Anadolubank, sahipleri faydalanabiliyor. World Mobil ile World pay kullanarak MTV vergisini 4 taksitte ödeyebilmek için yapılması gerekenleri buradan öğrenebilirsiniz. Unutmayın MTV yi 4 taksitte ödeyebilmek için telefonunuzda world mobil uygulamasının yüklü olması gerekiyor. World Mobil’i yüklemek için buraya tıklayın.

garanti bonus mtv odeme kampanya

Garanti BBVA kredi kartı sahipleri Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne Ücretsiz 2 Taksit! Garantipay İle Ücretsiz 3 Taksit! imkanı sunuyor. Yapı Kredi kampanyası ile karşılaştırdığınızda çok da avantajlı bir kampanya gibi gözükmüyor. Bırakın worldcard kampanyasını ayn Bonus programında yer alan TEB Bonus kredi kartlarında standart olarak 3 taksit verilen MTV kampanyası ile karşılaştırınca bariz zayıf kaldığını görüyoruz. Bu kampanya büyük ihtimalle rekabetten ziyade erken ödeme yapacak araç sahiplerinin fonlama maliyetinden kaçınmak için çıkılmış bir kampanya ayın ikinci yarısından sonra ek bir taksit imkanı daha sunulabilir. Garanti Pay ile MTV ödemesini ilave 1 taksit için yapmanız gerekenleri buradan öğrenebilirsiniz.

Halkbank kampanya kurgusuna göre Paraf kredi kartı sahiplerinin 1 Ocak-31 Ocak 2022 tarihleri arasında Halkbank Mobil, Halkbank İnternet Şubesi, Dialog ya da gib.gov.tr’den yapacakları MTV ödemeleri 3 taksit olarak gerçekleşecek. Kampanya üst sınırı 1.500.000 TL. 1-3 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak gecikmeli ödemeler kampanyaya dahil, olacak ancak yapılandırılmış MTV cezaları dahil edilmeyecek. Kampanyaya dahill olan kartlar; Paraf, Parafly, Parafree, Paraf Business, Paraf Esnaf, Paraf KOBİ, Eczacı Paraf, Eczacı Paraf KOBİ olarak belirtilmiş., Paraf Debit, HalkCard ve ParafPara kullanılarak yapılan işlemler kampanyaya dahil edilmeyecek.

Ziraat Bankkart sahipleri 1 Ocak-31 Ocak 2022 tarihleri için geçerli MTV Kampanyasında ; Ziraat Mobil, İnternet Şube, ATM,www.gib.gov.tr, kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartlarının kredi kartı özelliği ile yapacağı MTV ödemelerinde 300 TL ve üzerindeki işlemler 3 taksitte geriye ödeyebilecekler. Özel bir katılım şartı olmamakla beraber bir alt limit var. 300 TL altı işlemler kampanya kapsamına dahil edilmeyecek.

QNB Finansbank Cardfinans sahipleri için ise alternatif; 2 Taksit. Kampanya süresi 7-31 Ocak tarihleri arasında olacak. Ödemeleri QNB Mobil, İnternet Şubesi, Motorlu Taşıtlar Vergi Ödeme Sayfası, Çağrı Merkezi, şube kanallarımızdan veya www.gib.gov.tr’den yapabilirsiniz.

QNB Finansbank Enpara’dan MTV ödemelerinde kredi kartına 6 taksit imkanı devam ediyor gibi ama resmi bir açıklama yok. Enpara kredi kartı sahipleri ise gib.gov.tr üzerinden yapacakları peşin ödemeleri Enpara internet şubesi veya Enpara mobil bankacılık uygulaması üzerinden güncel dönem işlemlerinden aylık 3000 TL’ye kadar ücretsiz 3 taksit kampanyasından yararlanarak taksitlendirilebiliyorlar. Eğer tek motorlu taşıt vergisi (MTV) ödeyeceğim derseniz banka size ödemenizi 3000 TL’yi aşmamak kaydı ile 6 aya kadar ücretsiz faizsiz taksitle geri ödeme imkanı sunuyor.