web statistics

2022 Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı Taksit Kampanyaları


Sahip olduğunuz gayrimenkulden 2021 yılı için 7000 TL‘nin üzerinde kira geliri elde ettiyseniz, bu kira geliri için 31 Mart 2022 akşamına kadar beyanname vermeniz ve ilk taksiti ödemeniz gerekiyor. Beyannameyi Gelirler İdaresi tarafından hazırlanan hazır beyan sistemi üzerinden verebilirsiniz.

Hazır Beyan Sistemi’ne nasıl girilir?

Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlara ilişkin gelir vergisi beyannamelerini, Gelir idaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen “Hazır Beyan Sistemi” üzerinden web adresi (hazirbeyan.gib.gov.tr) veya mobil uygulamaları üzerinden vergi dairenize gönderme ve tahakkuk eden vergileri aynı ortamda banka kartı veya kredi kartı ile ödeme imkanı sunuluyor.

Giriş için 3 farklı seçenek bulunuyor. Kullanıcı kodu ile giriş, E-devlet kullanarak giriş ve yabancı kimlik numarası ile giriş seçeneklerinden giriş yapabilirsiniz.

Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı ile Ödeme Banka Kampanyaları

İş Bankası Maximum Özellikli Kredi Kartları ile Kira Geliri Vergisi Ödemelerinde 2 Taksit

1-31 Mart 2022 tarihleri arasında Maximum Kart sahipleri gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştireceği 250 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 2,3 ve 4 taksit imkanına sahipler.

Aidatsız kartlar ile yapılan işlemler kampanyaya dahil değil. Taksit ayrıcalığı için 250 TL alt tutar limiti var. İnternet Şube ve İşCep uygulaması üzerinden yapılacak ödemelerde tek çekim ve 2 taksit seçeneği, gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirilecek ödemelerde peşin ödeme, 3 ve 4 taksit seçenekleri bulunuyor. Gib.gov.tr üzerinden, Maximum Mobil ile Öde seçeneği dışında, kredi kartı ile yapılacak ödemelerde taksitlendirme imkanı bulunmuyor.

2022 kira gelir vergisi taksit

Yapı Kredi Worldcard Kredi Kartı ile Kira Gelir Vergisi 2 Taksit Kampanyası

Yapı Kredi bu sene nedense taksit sayısı açısından Garanti Bankası ile beraber ilerlemeyi tercih etmiş. 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında gib.gov.tr ve Yapı Kredi internet üzerinden yapılan 100 TL ve üzeri kira geliri vergisi peşin işlemlere ücretsiz 2 taksit imkanı sunarken, gib.gov.tr’den QR kod (Yapı Kredi Pay) ile yapılan 100 TL ve üzeri ödemeler ücretsiz olarak 3 taksite bölünüyor. Kira gelir vergisini Worldcard ile 3 taksitte ödemek istiyorsanız; telefonunuzda World Mobil uygulamasının yüklü olması gerekiyor. Wordl Mobil’i telefonunuza indirmek için buraya tıklayın.

Garanti BBVA Bonus Kredi kartları ile Kira Gelir Vergisi 2 Taksit, Bonus Flaş ile 3 Taksit

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan Kira Geliri Vergisi ödemelerine Bonus Card sahipleri için ücretsiz 2 taksit imkanı bulunuyor. 3 taksitte geri ödemek için gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden, “Mobil Ödeme” altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 3 taksit fırsatı bulunuyor.

TEB Bonus kredi kartları ile bu yazıyı hazırladığımız tarihte CepteTEB uygulaması üzerinde bir açıklama yapılmamıştı. Ama Bonus sisteminde olduğu için asgari 2 taksit imkanı vardır diye tahmin ediyoruz. Önceki kampanyadan faydalanmak için ödeme yapmadan önce KIRA yazıp 4616’ya SMS gönderilmesi veya CepteTEB bankacılık uygulamasından kampanyaya katılmak gerekiyordu.

QNB Finansbank CardFinans Kira Gelir Vergisi Kredi Kartlarında 2 Taksit

1- 31 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemelerine CardFinans sahipleri, QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr, İnternet/Cep Şubesinden yapacakları ödemelerde; tüm tek çekim ödemeler 2 taksite bölecek olup, tek çekim ödeme opsiyonu bulunmayacak.

Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi’nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir. QNB Finansbank İnternet/Cep Şubesinden ödeme yaparken “0012-Gelir Vergisi (GMSI)” seçimi yapılması gerekiyor.

QNB Finansbank Enpara kredi kartı sahipleri gib.gov.tr üzerinden yapacakları peşin ödemeleri Enpara internet şubesi veya Enpara mobil bankacılık uygulaması üzerinden güncel dönem işlemlerinden aylık 3000 TL’ye kadar ücretsiz 3 taksit kampanyasından yararlanarak taksitlendirilebiliyorlar. Eğer ocak ayındaki tek motorlu taşıt vergisi (MTV) uygulamasını tekrar ederlerse, ödemenizi 3000 TL’yi aşmazsa 6 aya kadar ücretsiz faizsiz taksitle geri ödeme imkanı sunabilirler. 3 Taksit garanti + 3 yani toplam 6 taksit kuvvetle muhtemel.

Enpara.com kredi kartına buradan başvurabilirsiniz.

Halkbank Paraf Kart Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı 3 Taksit Kampanyası

1 Mart -31 Mart 2022 tarihleri arasında Paraf Card sahipleri için Halkbank İnternet Şubesi’nden ve gib.gov.tr‘den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak geçecek işlemler. Kampanya üst limiti baremi 500.000 TL ile sınırlı olup, yapılandırılmış borçlar kampanya kapsamında değil.

Kampanyaya katılım için ödeme yapmadan önce ‘KİRA’ yazıp 3404’e SMS gönderilmesi veya Paraf Mobil uygulamasından “HEMEN KATIL” butonuna tıklamanız yeterli.

Ziraat Bankkart taksitlendirme kampanyası

Zıraat Bankkart sahipleri sahipleri için tanımlı bir kira gelir vergisi kampanyası olmasa da Bankart’ın 31 Temmuz’a kadar devam eden Faizsiz Sonradan Taksitlendirme kampanyası değerlendirilebilir. Kampanya kart sahiplerine yasal olarak taksitlendirmeye izin verilen sektörlerde faaliyet gösteren iş yerlerinden Bankkart’ın kredi kartı özelliği ile yapılacak yurt içi işlemler sonradan taksitlendirmeye imkanı veriyor (250-5.000 TL aralığındaki işlemler azami 4 aya kadar). Sonradan taksitlendirme işlemi işlem dönem işlemlerine yansıdıktan sonra, Bankkart Mobil, Ziraat Mobil, İnternet Şubesi veya Müşteri İletişim Merkezi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

2022 yılı kira gelir vergisi ödemelerinde hangi kredi kartı kampanyası avantajlı?

Bu sorunun yanıtı çok bariz. İş Bankası Maximum Mobil kullanıcıları 4 taksitte ödeme imkanına sahipler. Yapı Kredi, Garanti BBVA Bonus, QNB Finansbank “biz de varız, bizim kartlarımızla vergi ödemesi yapın” mesajı vermişler. Benim tercihim ise önce Enpara.com kredi kartı sonrasında İş Bankası Maximum Kredi kartı kampanyası olacaktır.