web statistics

Odeabank Bank’O Card’a Axess özelliği geldi


Daha önce sizlerle Odeabank’ın aidatsız taksitsiz kredi kartı Bank’O Card incelememizi paylaşmıştık. Lübnanlı Bank Audi Grubu ile Akbank arasında yapılan anlaşmayla Bank’O Card artık Axess kredi kartı özelliğine kavuştu.

Bu anlaşma ile kredi kartı ile taksitli alışveriş yapmak isteyen Bank’O Card müşterileri, 250 bini aşkın Akbank üye işyerinde taksit yapıp, chip-para kazanma imkanına kavuşmuş oldular. Tabi bedelini ödemek şartıyla; Bank’O Card Axess yıllık üyelik ücretleri Klasik, Gold ve Platinum kartlar için sırasıyla 75, 85, 95 lira oldu. Kampanya katılım ücreti ise 1 TL olarak belirlendi (kampanya ücreti nedir diye merak edenlere ipucu verelim kampanya ücreti kartla ilgili sunulan avantajlı kampanyalara katılmak istemeniz durumunda kredi kartını hesap özetinize kayıt sonrası yansıtılan ücretin adı). Bank’O Card Axess faiz ve ücretlerinin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bank’O Card Axess hoşgeldin kampanyası

Odeabank Bank’O Card Axess almak isteyen müşteriler, 1 TL’lik kampanya ücretini ödemeleri durumunda üç ayrı avantajdan faydalanma imkanına sahip olacaklar.

Kampanyaya katılmayı tercih eden Bank’O Card Axess Axess sahipleri yıl sonuna kadar gerçekleştirdikleri ilk alışverişlerinden 50 TL karşılığında chip para kazanma imkanına sahipler. İlk alışveriş tutarının 50 TL altında olması durumunda alışveriş tutarı kadar chip para kartınıza yatıyor. Chip paraların 1 ay kullanım süresi var. Kullanamadığınız durumda puanlar süre sonunda geri alınıyor. Bu kampanyaya katılan bir klasik kart sahibi, Bank’O Card Axess yıllık ücreti olan 75 TL’nin 49 TL’sini kurtarmış oluyor.

BankO Card Axess kampanyasi

1000 TL ücretsiz faizsiz taksitli nakit avans kampanyası ise, 3 ila 12 ay vade arasında ve sahip olduğunuz kredi kartının nakit avans limitinin müsait olması durumunda kartınızla nakit çekmenize imkan veriyor . Ama pratik uygulamada bu üst limite kadar kullanımda sorun yaşanabilir. Yeni kredi kartı düzenlemesine göre gelir belgesi beyan etmeden alabileceğiniz en yüksek kredi kartı limiti 1000 TL. Öte yandan gelir beyan etmeniz durumunda, diğer bankalardan sahip olduğunuz kartların toplam limiti, beyan ettiğiniz gelirin dört katını aşması durumunda zaten size ilave bir limit tanımlama konusunda sıkıntı yaşayabilirler. Ayrıca kredi kartı limiti ile kredi kartı nakit avans limiti her zaman eşit olmuyor. Yeni düzenleme de ilk defa kart sahibi olanlarda ise durum biraz daha sınırlayıcı, sahip olunan kredi kartlarının toplam limiti ilk yıl için kişinin aylık ortalama net gelirinin iki katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise dört katını aşamaz gibi bir ibare var. Dolayısıylae 1000 TL’lik faizsiz ve ücretsiz taksitli nakit avans çok ulaşılabilir bir tutar gibi gelmiyor. Kredi kartlarıyla ilgili son düzenlemeleri başka bir yazıda inceliyor olacağız.

3 taksit kampanyasıyla ise 100 TL ve üzeri yurt içi ve yurt dışında yapılacak peşin harcamalara 3 taksit imkanı sunuluyor.

Odeabank böylelikle ile tüketicilerin kredi kartı kullanım tercihlerinde ilk sırayı alan taksitli alışveriş özellikli kredi kartını ürün gamına eklemiş oldu. Öte yandan sıfırdan bankacılık lisansı alan bir banka olarak yeni düzenlemeler yüzünden kredi kartı portföyünü büyütme konusunda önemli engellerle karşılaşacak gibi gözüküyor.