web statistics

Odeabank Bank’O Card başvurusu yapmadan önce…


Lübnanlı Bank Audi Grubu’na ait ve 15 yıl aradan sonra sıfırdan bankacılık lisansı alan ilk banka olan Odeabank’ı birçoğunuz Hülya Avşar’lı lansman kampanyasından hatırlıyordur. Reklam kampanyasını yaptığı sırada en fazla 9 şubesi olan banka, bugün çoğu İstanbul’da olmak üzere 20 civarında bir şube sayısına ulaşmış durumda.

Bireysel bankacılık dalında da iddialı olacağına dair açıklama yapan Odeabank, bireysel müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak Bank’O Card adında bir aidatsız bir kredi kartı çıkardı.

Bank’O Card ile ilgili söylenebilecek en önemli ve belki de tek özellik aidatsız ve taksitsiz bir kredi kartı olması.  Geniş kitlelerce kullanılması şu aşamada mümkün değil, zira gerek ATM sayısı gerekse şube sayısı açısından Odeabank yolun başında. Bunu telafi etmek amacıyla PTT Bank ile anlaşarak Bank’O Card kredi kartı sahiplerine kredi kartı ödemelerini ücretsiz olarak yapma imkanı sunmuşlar.

bankocardDaha önce bu yazımızda da paylaştığımız üzere, Türk tüketicisinin kredi kartı kullanırken en çok dikkat ettiği şey taksitli alışveriş imkanı sunması. Odeabank’ın kartını diğer bankalar tarafından çıkartılan aidatsız kredi kartlarından ayıran en büyük özelliği ise taksit imkanının hiç bulunmaması. Yani Akbank FreeCard, Garanti Flexi, hatta Finansbank’ın Fix Card’ında ücretini ödediğiniz takdirde taksit kampanyalarından faydalanmak mümkünken, Bank’O Card’da bu özellik yok. Bildiğiniz gibi yeni devreye girecek yasal düzenleme neticesinde bankalar müşterilerine aidatsız kredi kartı seçeneği sunma zorunluluğu getirecek.

Odeabank büyük ihtimalle taksitli ve kart aidatlı kredi kartı çözümü için üç büyük lisanlı kart programından birisi olan Axess için Akbank ile işbirliğine gidecek.  Ne de olsa yöneticilerin önemli bir kısmını Akbank’tan transfer ettiler.

OdeaBank Bank’O Card’a BANKO yazıp bir boşluk bırakıp TCKN yazıp 8444’e SMS göndererek, Odeabank Şubelerinden, 444 8 444 Odeabank İletişim Merkezinden Odeabank web sitesi veya İnternet Bankacılığı’ndan başvurmak mümkün.