web statistics

Standart Miles & Smiles kart sahipleri için değişim zamanı mı?


Gün geçmiyor ki uçuş mili veya uçak bileti kazandıran kredi kartı programlarında değişiklikler olmasın. Garanti Bankası’nın daha önceleri Shop&Miles ismiyle müşterilerine sunduğu, ancak geçtiğimiz aylarda Miles&Smiles ismiyle yenilenen kredi kartı programında, bu tür kartlarla ilgilenen tüketicilerin indirim ve lounge kullanımıyla ilgili tercihlerini etkileyecek bazı gelişmeler var.

Söz konusu gelişmeyi bizi takip eden bir okurumuz paylaştı. Kendisinin ilettiği bilgiyi aynen paylaşıyoruz:

“Bir süredir düzenli takip ettiğim siteniz için teşekkür ederim, çok güzel ve yararlı haberler/bilgiler alıyorum, ellerinize sağlık. Garanti Lounge Zone ve Miles&Smiles indirimleri ile ilgili olarak son ekstrede aşağıdaki mesajlar mevcut. Daha önce size bu haber ulaşmamış ise haber vereyim istedim:

– Seçkin markalarda kazandığınız indirimler, 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle sadece Miles&Smiles American Express kartınıza sunuluyor olacaktır. Kartınız varsa kullanmayı, yoksa başvurmayı unutmayın.

– 31 Ağustos 2012 tarihi itibariyle Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminallerinde yer alan Garanti VİP Salonu Zone hizmetimiz sona erecektir. Bilgilerinize sunarız.”

Amex’siz Miles&Smiles’ın tadı kaldı mı ?

Miles&Smiles kredi kartları Mastercard veya Amecian Express (Amex) logolu olarak sunuluyor. Özellikle “her kart bir risktir, tek kart kullanayım” gibi bir endişe duyup Miles&Smiles Amex’inizi iptal ettiyseniz bu gelişme sizin için kötü bir haber anlamına geliyor. Evet, önceleri tüm Miles&Smiles kart sahiplerinin özellikle restoranlarda sahip oldukları indirimler artık sadece Miles&Smiles Platinum ve Privé American Express kartları için geçerli olacak.

Miles&Smiles MasterCard ile yaygın Mastercard üye işyeri ağı sayesinde her yerde mil kazanmak mümkünken; Miles&Smiles American Express’in geçerli olduğu kupon program üyesi işyerlerinde %15, Miles&Smiles Platinum ve Privé American Express ile %25 daha fazla mil kazanmak mümkün.

miles and smiles mastercardGelelim lounge kullanımıyla ilgili habere. Önce bir bilgilendirme; geçtiğimiz haftalarda bahsettiğimiz Wings Card sahipleri için talep edilen lounge kullanım ücretinin hem Worldcard hem de Garanti VIP Lounge Zone için de mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Garanti Miles&Smiles kredi kartı sahibi iseniz; VIP Lounge Zone’dan faydalanabilmek için 15 Euro+KDV indirimli(!) ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Ama bu ücret çok uzun süre ortalıkta olmayacak gibi gözüküyor. Garanti Bankası kredi kartı müşterisi olmanın ayrıcalığını en fazla hissettiğiniz yer olan Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri’nde yer alan Garanti VIP Lounge Zone hizmetleri 31 Ağustos itibariyle sona eriyor.

Bu hizmetin yerine program katılımcılarına bir alternatif sunulduğuna dair bir bilgi sahibi olamadık ama iki programın tamamiyle entegre olduğunu düşünürseniz, THY Özel Yolcu Programı Statünüze göre verilen bir CIP lounge hizmeti halihazırda vardı. “Aynı amaca yönelik ikinci bir lounge maliyetine katlanmanın bir anlamı yok” diyerek bu hizmete son vermiş olabilirler. Anlaşılan “varsın düşük statülü Miles&Smiles program üyeleri lounge hizmeti bundan sonra kullanmasın veya illa kullanacaksa statü mili satın alsın” denmiş.

Standart Miles&Smiles kart sahipleri için tercihler değişir mi?

Bize göre hesap basit. Standart Miles &Smiles kredi kartı sahibi bir kişi 65 TL program ücreti (MasterCard/Visa) ve 35 TL hızlı mil kazanım ücreti (Amex) ile beraber toplamda 100 TL’ye varan bir ücret ödemek zorunda. Bunun sonunuca program indirimlerinden faydalanabiliyor, ancak statüsünü yükseltecek millere sahip olamazsa lounge kullanamıyor. Öte yandan aynı kişi 75 TL’lik ücretiyle Wings‘e geçip arzu ettiği zaman (en azından) parasını vererek (25 TL) Wings Primeclass Lounge kullanımı ayrıcalığına sahip olabiliyor. Wings Card sahiplerinin Axess kampanya ve indirimlerinden de yararlanabildiklerini unutmamak lazım.

Senede 1 kereden fazla lounge kullanacağını düşünen kart sahipleri ise, 110 TL’lik kartı ücretiyle Wings Black kredi kartını tercih edip lounge’u ücretsiz olarak statü mili satın almadan kullanabilirler. Üstelik biriktirdikleri milleri havayolu sınırlaması olmadan kullanma özgürlüğüyle. Bu kişilerin halihazırda bir Miles&Smiles program üyesi olmaları nedeniyle, milleriyle satın aldıkları biletleri de millerine işleyebildiklerini de unutmamak lazım. Uçuş millerini ayrıca biriktirmeye devam edebilecekler.

Tabi bu bizim kişisel görüşümüz ve bu görüş Wings Card ücretlerinin yakın zamanda değişmeyeceği varsayımına dayanıyor. Miles&Smiles kredi kartı programındaki bu değişiklikler sonrası banka değiştirmeyi düşünen okurlarımıza tüm alternatifleri daha sağlıklı değerlendirebilmeleri için uçuş mili ve uçak bileti kazandıran kredi kartı programlarında son durumu ele alan yazımızı öneriyoruz.