web statistics

SMS’le Bonus hesap özeti ve kart borcu öğrenme


Daha önce pek çok kez kredi kartı borcu ve hesap özetinizi öğrenmenin en kolay yolunun telefon bankacılığı hizmeti kapsamında verilen telefon numaralarını aramak olduğunu paylaşmıştık. Bunun dışında bir diğer yazımızda  internetten borç bilgisini öğrenmek isteyen okuyucularımız internette kredi kartına özel şube hizmeti veren bankaları da sıralamıştık. Bugün Garanti Bankası‘nın rakiplerinden bir adım öne çıkarak, Bonus Card sahiplerine SMS ile kredi kartı borcu sorgulama hizmeti de verdiğini farkettik.

SMS’le Bonus kart borcu nasıl öğrenilir ?

Garanti Bankası, Bonus Card’a özel internet şubesine ek olarak, kart sahiplerinin güncel ve ekstre bilgilerini SMS ile öğrenebilecekleri bir servis sunuyor. Buna göre;

Cep telefonunuzdan SMS ile 3340‘a

# EKSTRE yazıp boşluk bırakarak kredi kartınızın son 4 rakamını yazıp gönderdiğinizde ekstre borç bilgisi, minimum ödeme tutarı, son ödeme tarihi ve kalan borç bilgileri,

# BILGI yazıp boşluk bırakarak kredi kartınızın son 4 rakamını yazıp gönderdiğinizde kullanılabilir limit, kullanılabilir bonus miktarı, dönem içi harcama tutarı, gelecek ekstre kesim tarihi bilgileri cep telefonunuza gönderiliyor.

SMS’le borç sorgulamadan önce bilmeniz gerenler

bonuscardBonus Card borcunuzu SMS’le öğrenebilmeniz için cep telefonu numaranızın Garanti Bankası sisteminde mutlaka sizin adınıza kayıtlı olması gerekiyor. Kayıtlı olmayan farklı bir telefonda SMS atmanız halinde bilgi mesajı alamıyorsunuz.

Gönderdiğiniz her SMS ve yanıt olarak aldığınız her SMS, bir kısa mesaj karşılığı ücretlendirilerek GSM faturanıza yansıtır.

Bonus Card SMS’le borç sorgulama hizmetinden Turkcell, Vodafone ve Avea aboneleri faydalanabiliyor.

Borcunuzu unutmamak için…

Borcunuzu zamanında ödemek için Garanti Hatırlat Servisi‘ne kaydolabilirsiniz. Garanti Hatırlat Servisi, Bonus Card’ınızın ekstresi kesildiği zaman kartınızın borcunu ve son ödeme tarihini, son ödeme tarihinden 2 gün önce size hatırlatıyor. Ancak bu servise kaydolmak için müşteri numaranız ve parolanızla İnternet Şubesi’ne giriş yapmanız gerekiyor.