web statistics

Van’daki Depremzedelere Vergi Borcu Erteleme ve KOSGEB Kredisi Yardımı


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Van’ın tamamında vergi uygulamaları bakımından mücbir sebep hali ilan edildiğini duyurdu ve yaşanan 7.2’lik deprem nedeniyle vergi borçlarının ertelendiğini açıkladı.

Şimşek yaptığı açıklamada “23 Ekim 2011 tarihinden itibaren verilmesi gereken tüm beyannameler ile bildirimlerin verilme ve ödeme süreleri ileride belirlenecek bir tarihe kadar, mücbir sebep halinin başladığı 23 Ekim 2011 tarihinden önce tahakkuk etmiş olup, vadesi bu tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi ileride belirlenecek bir tarihe kadar; ikmalen, re’sen veya idarece tarh edilen ve vadesi mücbir sebep ilan olunan tarihten sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin ödeme süresi ileride belirlenecek bir tarihe kadar uzatılmıştır.” diye konuştu.

depremBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise Van’da zarar gören esnaf ve işletmelere KOSGEB desteğiyle yardım edeceklerini belirterek, “Zarar gören esnaf işyerlerini hızlı bir şekilde kursunlar diye KOSGEB desteğiyle herkese yardım edeceğiz” diye konuştu. Ergün, “Afette zarar görenlere desteğin çapı 100 bin TL’ye kadar, 2 yıl ödemeli, ilk 6 ay ödemesiz kredi. İhtiyaca göre farklı destekler de devreye girebilir.” dedi. Nihat Ergün verilecek desteğin, bölgedeki zarar tespit çalışmaları netleştikten sonra ihtiyaç olması durumunda artırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı da, depremin ardından Van’da sigorta ödemelerinin 2 hafta içerisinde başlayacağını, poliçe sahiplerinin yüzde 50’sine ödeme yapılmasının beklendiğini belirtti.

“Van’daki Depremzedelere Vergi Borcu Erteleme ve KOSGEB Kredisi Yardımı” üzerine bir yorum

  1. ben vanda ikamet etmekteyim internet kafe işletiyorum depremden zarar gördüm işyerimi onarmak ve depreme dayanıklı bir hale getirmek için kosgeb e başvurdum esnafım her türlü belgem var.ruhsatım var odaya kaydım var vergimi ödüyorum ssk mı yatırıyorum.bunlara rağmen kredi alamıyorum oysaki depremden zarar gören herkes kogeb den yararlana bilecek diye yazılmış bu nasıl bir adalet kardeşim

Yorumlar kapalı.