web statistics

Kredi Kartı Sistemindeki Bağlantı Hatasının Faturası Tüketiciye Çıktı


Star Gazetesi’nin haberine göre, Türkiye’de en fazla kredi kartı müşterisine sahip iki özel bankanın kredi kartı sistemlerinde yaşanan arıza, binlerce kredi kartı sahibinin mağdur olmasına yol açtı. Arıza nedeniyle, kredi kartıyla yapılan birçok alışverişin bilgisi kayboldu.

İki büyük bankanın kredi kartı sisteminde yaşanan arıza, BDDK’ya ve bankalara gelen çok sayıdaki şikayet üzerine ortaya çıktı. Şikayetlere göre, iki özel bankanın kredi kartını taşıyan müşteriler geçtiğimiz hafta yaptıkları alışverişlerde ‘bağlantı sağlanamadı’ uyarısı ile karşı karşıya kaldı. Bunun üzerine, müşteriler bedelleri bir başka kredi kartı ile veya nakit ödemek zorunda kaldı.

kredi karti sistem arizasiAncak kredi kartı sisteminin bağlantı sorunu uyarısı vermesine rağmen işlemleri merkezi sisteme kaydettiği belirlendi. Yani kredi kartı ile ödeme işlemi gerçekleşmemiş olmasına rağmen, bankanın kayıtlarına yapılmış olarak gösterildiği saptandı. Skandal, bazı müşterilerin hesaplarını kontrol etmesi üzerine tespit edildi. Bunun üzerine bankalara ve BDDK’ya şikayet yağdıran müşteriler, konuyla ilgili inceleme yapılmasına yol açtı. Bankalar ise özel bir ekip kurarak tüm alışverişleri kontrol etmeye başladı.

Yetkililer, ‘bağlantı sağlanmadı’ skandalından etkilenen kredi kartı sayısının gelecek ay netleşeceğini bildirdiler. Sistemdeki arıza nedeniyle, birçok kredi kartı müşterisine yapılmayan alışverişler için borç gelmesi söz konusu olacak. Yetkililer, bu ay içinde yapılan alışverişlerin gelecek ay gönderilecek borç bilgileri içinde yer alacağını belirtirken, kredi kartı sahiplerinin ekstrelerini kontrol ederek bankalara başvuruda bulunmalarını istedi.

Haberde hangi bankaların olduğu net değil, ancak en yüksek kart sayısına sahip bankalar diyerek ipucu verilmiş. Geçtiğimiz aylarda kart sayısındaki liderlik yarışından sizlere bahsetmiştik, ilgili yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.