web statistics

CardFinans One Başvurusu Yapmadan Önce…


Finansbank, Türkiye’de ilk olan bir uygulamayla, kredi kartı ve banka kartı özelliklerini tek bir kartta toplayarak CardFinans One isimli yeni bir ürünü tanıttı. Kart sahiplerine, yurtiçi ve yurtdışındaki tüm ödeme noktalarında veya ATM’lerde kredi kartı/banka kartı kullanım tercihi sorulacak. Bu sayede müşteriler ister kredi kartından, ister banka hesabından ödeme veya diğer işlemlerini gerçekleştirebilecek. CardFinans One’ın şifresi her 2 uygulama için ortak olup kredi kartı ile yapılacak 35 TL ve altındaki işlemlerde temassız özelliği de sunuluyor olacak.

Yorumlarımıza geçmeden önce Cardfinans One’ın basın bülteninde bahsedilen özelliklerine değinelim.

Cardfinans One hem kredi hem banka kartı

CardFinans One’da Visa’nın SimplyOne isimli yeni temassız kart teknolojisi kullanılıyor. Visa SimplyOne temassız kart, hem kredi kartı hem banka kartı özelliğini tek kartta birleştirerek satış noktasında her iki ödeme şeklini tek kartta sunuyor. Temassız kart özelliğiyle müşteriler 35 TL ve altındaki harcamalarını kredi kartı fonksiyonunu seçerek hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Müşteriler, CardFinans One’ı tüm POS ve ATM’lerde kullanılabilirken, işlem sırasında hangi fonksiyonu (kredi/banka kartı) kullanmak istediğine kendisi karar veriyor. Kullanılmak istenen fonksiyon, müşteriye işlem anında tüm POS ve ATM’lerde otomatik soruluyor.

Cardfinans Nakit’in tüm özelliklerini sahip olan CardFinans One, hem kredi kartı hem de banka kartı ile yapılan alışverişlerden ParaPuan kazandırıyor. Üstelik banka kartı ile yapılan alışverişlerde hem banka kartı, hem de kredi kartı ParaPuan kazanıyor.

Cardfinans OneCardFinans One, müşterilere banka kartı harcamaları ile ilgili ücretsiz olarak bilgilendirme hizmeti de veriyor. Banka kartının bağlı olduğu hesabın bakiyesi 100 TL’nin altına düşünce otomatik SMS gönderiliyor. Her ay sonunda hesaba giren/çıkan toplam bakiye ile hesabın ay sonu kapanış bakiyesi yine SMS ile bildiriliyor. Müşteriler diledikleri zaman ParaPuan veya hesap bakiyelerini SMS ile sorgulayarak öğrenebiliyor.

Kredi kartı harcamalarını kontrol altında tutmak isteyen CardFinans One sahipleri ise “Harcama Uyarı Servisi” hizmeti sayesinde harcamaları belirledikleri tutarı aştığında SMS ile bilgilendiriliyor.

Limite bağlı olarak Classic, Gold veya Platinum verilecek olan CardFinans OneCardFinans One 2011’in ilk çeyreğinde müşterilere verilmeye başlanacak.

CardFinans One almalı mıyım ?

Gelelim yorumlarımıza… Müşterilere alışveriş sırasında banka kartı ve kredi kartını kullanma tercihi sunarak bunu tek bir ürün halinde sunmak yenilikçi bir fikir. Üstelik temassız kart özelliği hem banka kartı hem de kredi kartında kullanılabiliyor. Ancak yukarıda belirtmiş olduğumuz diğer detaylara baktığımızda, kullanılan yeni teknoloji dışındaki diğer özelliklerin o kadar da yeni olmadığını görüyoruz.

Örneğin kartın hem POS’larda hem de ATM’lerde kullanılması. Halihazırdaki Cardfinans kredi kartları da zaten ATM’lerde kullanılabiliyor ve müşteriler ATM ekranında “Banka Kartı İşlemleri” adımını seçerek başta hesaptan para çekmek olmak üzere birçok bankacılık işlemini gerçekleştiriyor.

Cardfinans Nakit özelliği sayesinde hem kredi kartı, hem de banka kartı olarak parapuan kazandırdığı söyleniyor. Burada da bir yenilik yok, Garanti Bankası Paracard ile çok önceden müşterilerine banka kartından bonus kazandırmaya başlamıştı. Burada çeldirici olan yenilik, banka kartı olarak ödeme yapıldığında hem banka kartının hem de kredi kartının parapuan kazandırması, yani iki kat puan kazandırma iddiası. Kart henüz piyasaya çıkmadığından tüm detayları bilmiyoruz ancak Cardfinans One’a özel tanımlamalarla kazanılacak parapuan miktarının normal Cardfinans’larda kazanılanın tam iki katı olmayacağını düşünüyoruz.

Ayrıca CardFinans Nakit’in tüm özelliklerine sahip bir kredi kartına sahip olup olmak istemediğinizi “Cardfinans Nakit Kullanmak İçin Deli Olmak Lazım” başlıklı yazımızı okuduktan sonra tekrar düşünmek isteyebilirsiniz.

Harcama uyarı servisi ise zaten uzun zamandır Cardfinans kredi kartları için talimat verilerek başvurulan bir özellik. Yani burada da yeni birşey yok…

Kısacası Cardfinans One’ın basın bülteninde yeni özellikmiş gibi basunulan hizmetlerin çoğu zaten mevcut Cardfinans’larda var. Ancak alışveriş sırasında kullanmak için banka kartı ve kredi kartının tek bir temassız kartta toplanmasının sizin hayatınızı fazlasıyla kolaylaştıracağını düşünüyorsanız 2011 senesinde Cardfinans One’a başvurabilirsiniz. Eğer Finansbank müşterisi iseniz zaten hiç başvursam mı diye düşünmeyin, büyük ihtimalle Finansbank her zaman yaptığı gibi zaten sizi telefonla arayarak bu kartı ballandıra ballandıra anlatarak pazarlamaya çalışacaktır…

“CardFinans One Başvurusu Yapmadan Önce…” üzerine bir yorum

  1. Aynı ürün 1997 yılında Citibank tarafından çıkarıldı. Hem de hiç bir ekstra ücret ödemeden bütün Citibank kredi kartları için geçerli olacak şekilde…

Yorumlar kapalı.