web statistics

PTT Kartlar Denizbank İşbirliğiyle Kredi Kartı Olacak


DenizBank ve PTT arasında gerçekleştirilen işbirliği ile PTT Kartlara Visa/MasterCard özelliği kazandırılarak, alışverişlerde ve tüm banka ATM’lerinde kullanılabilecek ortak banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kart çıkarılacak.

PTT ve DenizBank arasındaki yapılacak işbirliği temel olarak PTT’den maaş alan SGK veya posta çeki ödemesi yapan müşterilere banka kartı ve kredi kartı verilmesini kapsıyor. İşbirliği ile PTT müşterileri uluslararası kartlı ödeme sistemlerine taşınacak.

DenizBank, Visa/MasterCard BIN kullanım hakkını PTT Bank’a sağlayacak ve bu müşterilere kart basılacak. Ortak çıkartılacak kredi kartı ayrıca Bonus’un tüm özelliklerini barındıracak. PTT banka kartı ve PTT kredi kartı almak isteyen müşteriler PTT’nin şubelerinden başvuruda bulunabilecek.

PTT ile çok kapsamlı bir kart ve program işbirliği yaptıklarını ifade eden DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, PTT’nin 1,5 milyonun üzerinde kapalı devre kartı bulunduğunu ve kredi kartı, banka kartı kullanımı isteyen müşterilerin ise portföyde yüzde 60’ı oluşturduğunu anlattı. Ateş, projenin içeriğinde yer alan 4 ana grubu, ortak ATM ağı, ortak banka kartı, bonus özellikli ortak kredi kartı/PTT Kart ve ortak ön ödemeli kart şeklinde sıraladı ve ayrıca kredi kartından alınan ücretin burada da söz konusu olacağını belirtti.

PTT Denizbank IsbirligiPTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ise, işbirliği ile kendi müşterilerinin ve diğer banka müşterilerinin PTTmatik’ler üzerinden ATM hizmeti alabileceğini belirtti.

Tural, en az 15 milyon kişinin PTT’den yararlandığını kaydederek, amaçlarının işbirliği ile müşterilerin kendilerinden beklediği hizmetleri sunmak olduğunu ifade etti. İşbirliğinin yılbaşından itibaren uygulamaya konulacağını dile getiren Tural, öncelikle debit kartların, 2011 ilk çeyreğinde de kredi kartlarının çıkarılacağını söyledi.