web statistics

Cardfinans Nakit Kullanmak İçin Deli Olmak Lazım


Sizler için daha önce Finansbank’ın müşterilerine sunmuş olduğu yeni ürün CardFinans Nakit hakkında bir ön inceleme yayınlamıştık. Bu incelemede Cardfinans Nakit‘in aslında bir kredi kartı değil, bir kredili mevduat hesabı ürünü olduğuna değinmiştik.

Cardfinans Nakit hakkında biraz daha detaylı bilgi almak için Finansbank Telefon Bankacılığı’nı aradık ve müşteri temsilcisiyle konuşunca bazı şaşırtıcı bilgilere eriştik. Bankaların yeni ürünlerini müşterilerine tanıtırken nasıl eksik bilgilendirme yaptığına güzel bir örnek teşkil eden konuşmamızın detaylarını sizlerle paylaşmak isteriz.

Finansbank Telefon Bankacılığı’nı aradıktan sonra sırasıyla Kredi Kartı Başvurusu ve Cardfinans Nakit Başvuru adımlarını izledik. Başvuru adımını tuşladıktan hemen sonra, Nakit Kart hakkında bilgi adımını tuşladık. Bu adımda bir müşteri temsilcisinden kartın özellikleri hakkında detaylı bilgi alacağımızı düşünürken bir bant kaydıyla karşılaştık. Bant kaydında sadece Cardfinans Nakit’in avantajlı bir komisyon oranı olduğu ve masrafsız olduğu hakkında kısa bir bilgi veriliyordu. Kaydı dinledikten sonra daha fazla bilgi alırız ümidiyle başvuru adımına geçtik.

cardfinans nakitİki dakikalık bekleyişten sonra telefonu açan müşteri temsilcisine kartın özelliklerini sorduk. Bize özetle Cardfinans Nakit’in komisyon oranının %2.99 olduğunu ve yıllık kart ücreti almadıklarını anlattı. Nakit Kart’a aslında bir kredili mevduat hesabı bağlanıyor değil mi diye sorduğumuzda evet diye cevap verdi. Peki o halde hesap işletim ücreti ne kadar diye bir soru yönelttik. Bunun üzerine izin isteyerek bizi başka bir arkadaşına yöneltti.

Bu noktada durup biraz düşünmek gerekiyor. Finansbank’ın bu kartı telefonla pazarlayan ve müşteriye kart hakkında bilgi vermesi gereken personeli, kartın hesap işletim ücretinden bihaber. Daha doğrusu bu konunun bilincinde olmayan müşteriye konu hakkında bilgilendirme yapılmak istenmiyor. Bu sebeple de kartın satışını yapan tüm personel bu ücret hakkında bilgilendirilmemiş.

İkinci konuştuğumuz arkadaş belli ki konuya daha hakimdi. Hesap işletim ücretinin 10 YTL olduğunu ve 3 ayda bir ödenmesi gerektiğini belirtti. Diğer avantajları sorduğumuzda senelik ücretin olmadığını, hesap açımı için dosya masrafı alınmadığını ve k0misyon oranını söyledi. Peki ekstre gönderim masrafı ne kadar diye sorduğumuzda, aylık gönderim masrafının 5 YTL olduğunu belirtti. Teşekkür edip telefonu kapattık.

Cardfinans Nakit baktığımızda %2.99’luk faiz oranıyla genelde %4.54 faiz oranına sahip kredi kartlarına göre oldukça avantajı bir kart. Ancak kartın pazarlanması sırasında müşteriye söylenmeyen masraflara baktığımızda kartın senelik masrafı 100 YTL’i buluyor, zira hesap işletim ücreti adı altında senede 4 kere 10 YTL, ekstre gönderim ücreti olarak da tam 12 kez 5 YTL ödemek zorundasınız. Tabi bütün bunlara ödemeniz gereken faizi de eklemeniz gerekiyor.

Unutmamak gerekir ki tüm tüketiciler bu eksik bilgilendirmeden dolayı yapılan zararlardan bankaları sorumlu tutabilirler ve yasal haklarını kullanabilirler. Eğer size söylenmeden alınan bu masrafları ödemek istemiyorsanız bankanızı arayıp bu ücretlerin iptalini talep etmeli ve aksi halde yasal haklarınızı kullanacağınızı belirtmelisiniz. Gereklilik halinde de tüketici derneklerinden ve avukatlardan hukuki işlemler konusunda yardım almanızı öneriyoruz.

“Cardfinans Nakit Kullanmak İçin Deli Olmak Lazım” üzerine 66 yorum

  1. Bu çok önemli inceleme için teşekkürler.

    Gerçekten ayrıntılı ve titiz bir biçimde soruşturarak bizlerle paylaşmışsınız.

    Şu sözün doğruluğu bir kez daha onaylanmış oldu böylece:

    “Bir şey inanılmaz derecede iyi gösteriliyorsa, iyi olduğuna inanmamalı.”

  2. selam ben kerim yılmaz nakit kart ım geldi 3 gündür şifre alıcam bir türlü danışmanlara ulaşamadım dedimki bu kadarmı zor telofonu kaldırmak tiksindim doğrusu dört sefer aradım en az 15 dakika bekledim çıkan olmayınca kapattım barış manço bol bol yaz dostum diyor ama bu çok ayıp bu kadar bekletilmez saygılarımlan

  3. bu müsteri hizmetlerindeki telefonlarmı insanlarmı yetersiz anlayamıyorum 4,5 dakika diyorlar 21 dakika bekletiyorlar çok ayıp büyük banka olmak için büyük düşünmek gerekir genel müdürleri ve müdürleri 444 0 900 bir arayın görün bakalım verdiğiniz hizmeti sarı çizmeli mehmet ağa gibi ne zaman telefonun açılacağı belli değil

  4. İnanılır Gibi Değil!Ben Bu kartı Yeni Aldım. Okuduklarımdan Sonra Hiç Kullanmadan Kapatmak İstiyorum. Bankayla Hiç Sorun Yaşmadan İptal İşlemi İçin, Kapatma Başvurumda Bu 100 ytl Bedelide Yatırmak Zorunlulğu Varmı? Bilgilendirirseniz… Saygılar.

  5. Merhaba,

    Eğer kartınız hiç kullanmadıysanız muhtemelen hiçbir ücret ödemeden kartınızı kapatabilirsiniz.

  6. slm müşterı hızmetlerını arayıpta 45 dk bekletmek hıç bır bankada olmayacak bır sey kartımı kullanmadan iptal edecegım hızmet böyleyse yazıklar olsun aldıgınız paraya

  7. 4440900 numarayı cevirin birde orta kahve söyleyin saatlerce müşteri temsilcisinin gelmesini bekleyin. kart numarasını gir diyorlar 16 haneli kart numarasını telefonda tuşluyorum gelen yanıt yanlış nomara girdiniz her halde bizler o kadar aptalızki her defasın da aybı yanıt yanlış numara ğirdiniz finans bankın bu hizmetini ayakta alkışlıyorum. bizleri salak yerine koyduğu için

  8. ben öğrenciyim. her öğrencinin olduğu gibi hsbc ile başım dertte .. card finansın nakit çekim olayını duydum hosuma gitti taksitlendirme ve faiz çok cazip gibi.burdan nakit çekip hsbc borcumu kapatmayı planlıyordum ama okuduklarımdan sonra durumum daha kötü olmasın sakın… ne yapsam almasam mıki?bu kartı

  9. @klasikkkk 27 Temmuz 2008 Pazar 00:59
    Kredi kartı borcunuzun ne kadar olduğunu bilemiyoruz dolayısı ile Cardfinans Nakit sizin ihtiyacınız olan nakti sağlayabilir mi emin değiliz. Yanlız ufak bir hatırlatma Cardifinans nakit kart bir KMH yani kredili mevduat hesabı uygulamasıdır. Bu hesaplarda nakit kullanbilecek limitler kredi kartı limitleri kadar yüksek olmaz. Yine ürünün bir özelliği olarak bankanın size sağladığı limiti en fazla bir ay kullanabilirsiniz. Dönem sonunda borcunuzun tamamını kapatmanız gerekir. Kredi kartında olduğu gibi asgari ödeme uygulaması yoktur. Kredi kartı borcu kapatmak için KMH’a başvurmak yerine nakit krediye başvurmak daha sağlıklı olacaktır.

  10. bu titiz araştırma için teşekkür ederim avantaj aslında para tuzağı imiş

  11. merhaba yazınızı inceledikten sonra extreme dikkat ettim.ve yazdıklarınızın tamamının doğru olduğunu gördüm.1038 ytl ye 17 günlük gelen faiz 75.00 ytl.olduğunu hayretler içinde gördüm ve hemen borcun tamamını ödedim.borç olmayınca faiz gelmez diye düşünürken hesap işletim ücretinin her durumda geleceğini müşteri temsilcisinden öğrenince hemen hesabı kapatmak istedim.ama bunun sadece şubeden yapılabileceğini söylediler.yani hesap açtırmak marketlerden bile mümkünken kapatmak için şubeye gitmek gerekiyor.bu arad finansbak ı aradığımda gelen faizin yüksek olduğunu ve kredi kartı ile karşılaştırmak istediğimi söyleyince müşteri hizmetlerindeki görevli hemen hesapladı ! ve daha çok şaşırdım.kredili mevduat hesabı ile kredi kartı : 1038 ytl için 17 günlük faizi aynı çıktı.peki reklamlarınızda böyle demiyorsunuz dediğimde bir şeyler anlatmaya çalıştı ama anlattıkları sorumun cevabı değildi.4440900 aradığınızda en az 4 – 5 dakika bekliyorsunuz ama seçeneklerde müşteri hizmetleri temsilcisi yok.başka menüden girdiğinizde ise örneğin şifre işlemlerinden burada sadece şifre işlemleri yapılmaktadır diyor.ve işleminiz yapılmıyor.
    yaz tatili için kıbrıs’a gittiğimde gördüm.yunanlılar fiatı ne kadar uygun olursa olsun türklere para kazandırmamak için kesinlikle türklerden alışveriş yapmıyorlar.bu onların milliyetçiliği !! finansbak la çalışmak konusunda acaba biz türkler ne kadar milliyetçiyiz ?

  12. finans bank gayet salla paça çalışan bi banka
    arkadaşıma tlf da dosya masrafı yok dendi şubede 200 ytl istediler herkez bi haber yani

  13. bende cep tlfnumdan ulaşılarak bu cardfinans ve nakit kart sahibi oldum.elime bugün ulaştı fakat bende müşteri temsilcisiyle konuşunca malum kazığı yediğimizi öğrendim.0 faizle kredi çekebileceğimizi ve bunu 12 aya varan taksit seçenekleriyle ödeyeceğimizi söylemişti tlfndaki hanım kız ama, tabii yokmuş öyle bişey.çok mantıklı ve kullanılabilir gözükmüştü baştan ama şimdi kapatmayı düşünüyorum bende.

  14. Daha önceki yazımda Finansbank’ta 1038 ytl.ye ne kadar faiz ödediğimi yazmıştım.kıbrıs rum lideri makaryos zamanında başlayan bir uygulama varmış.rumlar tüklerden arazi alacaklarında rum bankaları çok düşük faizle ve 15-20 yıl gibi uzun ödeme seçeneklerinde kredi veriyormuş.tek şart türklerden almak.
    bu gün finansbankla ilgili bit yazı okudum.son zamanlarda herkesi arayıp kredi vermeye çalıştığı hakkında..özellikle istanbulda bazı semtlerde yoğun bir şekilde ev kredisi vermek için çalışmalar yapıyormuş.krediyi alan kişinin ödeyemeyince de evler yok pahasına finansbank a kalıyor.
    Bu tuzaklara düşmeyin.ilk örnekte rumları vermiştim.finansbank’ın sahipleinin hangi ülke vatandaşı olduğunu incelerseniz zaten her şey anlaşılacaktır.bizi avrupa topluluğuna layık görmeyen ülkeler ülkemizden para kazanmak için her türlü yolu denemektedir.Lütfen duyarlı olalım.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

  15. EN GÜZELİ ASLINDA HİÇ BİR ŞEYE BULAŞMADAN YAŞAYABİLMEK VE İNANIYORUM ZAMANI GELINCE HIC KIMSENIN BU LANET KARTLARA İHTİYACI KALMAYACAKTIR

  16. saçmalık eğer eksterinizi mail adresinize alırsanız 5 ytl ödemek zorunda kalmazsınız, ayrıca kredi kartı ile çektiğiniz faiz oranlarının günlük işlediğini unutmayın cardfinansla aylık faiz oranı geçerli.

  17. 3 gündür cardfinas nakit şifresi almak istiyorum ama bi türlü olmuyor bu nasıl müşteri hizmetleri bu netten alın diyolar ordanda alamıyorum kaç gündür bağlamıyosunuz bağlanıyorum ama size verilen işlemi istenilen sürede yapmadıgınız diyolar telefonu kapatıyorlar tekrar deniyorum yarım saat yine bekletip yine kapatıyorlar kart şifremin gönderilmesini rica ediyorum..karabük şubenizdeki hizmetten kesinlikle memnun değilim müşteriyi sürekli azarlıyorlar bu durumda kartlarımı iptal edeceğim..

  18. bir arkadaşımda bu kartyın avantajlarından yararlandı ama ne avantaj altındaki 3 tl lik arabasını 1 tl ye satıp kapatmaya çalıştı ama nafile intahara bile kalkıştı 1000 tl çekti 230 u masraf olduktan sonra faiz hariç ele geçen 770 faizi 1000 tl üzerinden hesaplanıyo bu resmen saf soygunu ver köylü memet ağaya kartı sıkışsın nasıl olsa ineği var satar öder bu devran böyle gittikçe böyle inekleri sağan çok olur……..

  19. mrb finans nakit kartım bozulmuş yeniden istemek için 4440900 ü aradım ama bununla ilgili hiçbir tuş koymamışlar müşteri hizmetlerine ulaşmak için dakikalarca bekledim sonuca ulaşamadım tabiki hem beklemekle hemde aradığım telefon faturası yanıma kar kaldı ama mecbur kullanmak zorundayım malesef maaşımı bu bankadan alıyorum böyle hizmet olmaz olsun!….

  20. yukarıdaki gecen görüşlere katılmıyorum özel bankalrın hepsi bu mantıkla çalışmaktadır.Yakında devletbankalarıda bu şekilde işlem yapacakdır.ne olursa olsun insanları yanlış yönlendirmeye çalışmamak gerekmektedir.

  21. adamlar bu kartları vere vere ne kadar metre kare alanı borç karşılığı aldılar hiç araştırdınızmı?. topraklarımız gidiyo yabancı ellere.aman dikkat!

  22. Yazılanların hiç birisine katılmıyorum eğer bankamüşterisi olarak siz bilgi almak isterseniz her bankanın internet sitesinde sunulan hizmet ve ürünlerim masrafları net olarak yer almakta. kart ürününü kullıp ihtiyacı karşıladıktan sonra ödeme kısmında bütcenizi aşmış yada geç yatırıyorsanız tabiyki maliyetini karşılamanız gerekir. Kimse kimseye borç vermezken bu dönemde bankalarla çalışıp karalama yapmak nederece bir dürüstlüktür düşüncelerinize sunarım.

  23. @Adsız // 23 Haziran 2009 Salı 00:30 tarihinde gönderildi
    Lütfen Cardfinans nakit kart ile hizmet ve ürünlerin masraf listesini'nin internet sitesindeki linklerini paylaşmak konusunda çekingen olmayın. Bu sayede ziyaretçiler söz konusu masraflar ile ilgili bu linklere yönlendirilerek bilgilendirilmiş olur. Ben ürünle ilgili bu,bu ve bu sayfaya baktım ancak bahsettiğiniz bilgilere ulaşamadım.

  24. tek tavsiyem olabilir: citibank , finansbank,hsbc, garanti ve akbanktan uzak durun. bu saydıklarımın bir kacına biraz borcum vardı. sonra beklemedigim bir yerden hızır gibi bir para gecti elime ve ben de tum borclarımı kapatmak istedim haliyle. Ancak adamlar nerdeyse borcu ve elbette hesapları kapattırmamak icin tabiri caizse deli gibi ugrasıp cesitli zorluklar cıkardılar. Daha da ilginci tum borcları kapattım, ama benim kredi skorlarını falan guncellemeye mi useniyorlar nedir anlamadım, daha 2008 sonlarında 1400lerde olan kredi skorum simdi 870lerde imiş, son kalan bir tuketici kredisini daha dusuk faizli ve masrafsız bir kredi cekerek toplamda faiz ve taksit yukunu hafifletmek istemis ve yeni kredi talebinde bulunmustum ama guncellenmemis kredi skoru yuzunden alamadım nedense. Ben de sinirimi bankalara mail yazıp "sakın benim tlfnuma artık msj gondermeyin ya da temsilcilerinize arattırmayın , ararsanız kufrederim haberiniz olsun" diye soyluyorum.

  25. Çok eski bir banka reklamı,sözleri şöyle;yok aslında birbirimizden farkımız ama biz ….bankasıyız.Bankacılık sektörü bütün dünyada aynı amaçla kurulmuştur.Türkiyede türkler yalanı sevmediklerinden her işte oldsuğu gibi doğrudan kazıklama yolunu seçmişlerdir.Türk insanının iş kurmaktaki amacı yıllarca çalişmak değil enkısa zamanda köşeyi dönmek olduğundan yapılan her şey özeldir.

  26. merhaba banada finansbank cartfinans nakit diye bi kart yollamış bilgim dışında şahsım olarak gelen kurye kartı bana bizzat elden vermedi şirket güvenlik elemanlara bırakıp gitmiş
    şu an kartı hiç kullanmadım
    ve ne yapmam gerek bu konuda yazınızı okudum ve size cok teşekkür ediyorum

    saygılarımla;.

  27. @ ugur

    Finansbank musteri hizmetlerini (444 0 900) arayarak kartinizi iptal ettirebilirsiniz.

    • Merhaba.Benim kredim var finansbankta ve bu krediyi bu kart üzerinden çekiyor.Daha önce iptal ettirmek istedim ve krediyi elden ödemek istediğimi belirttim, fakat kredi burdan kesildiği için bunun mümkün olmadığını söylediler.Ne yapmalıyım.Kart iptal edilmiyor.

  28. merhaba,2004 yılında kredi kartımdan dolayı pdoblem yaşadım.2005 yılında herhangi bir borcum kalmamıştı.2008 de ziraat bankasırdan ihtiyaç kredisi kullanmam uygun görüldü ve kullandım.ödemelerimi düzenli yaptım. şimdi konut kredisi kullanmak istiyorum,geçmişe dönük olan kredi kartı bu konuda bana problem yaratabilirmi?teşekkürler.

  29. @ Ziyaretci // 8 Eylül 2009 Salı 09:57

    Ödemelerinizi düzenli yaptıysanız ve 2008 yılında kredi aldıysanız muhtemlen problem çıkmayacaktır. Ama son karar yine başvurdugunuz bankanın kendi kredi politikası belirler.

  30. FİNANSBANK GÜVENİLİR BANKA DEDİK KAPIYI ÇALDIK KREDİYE BAŞ VURDUK CEVAP YOK KREDİ KARTINA BAŞVURDUK GENE CEVAP YOK BİZİM İŞLEMLER RAFA KALDIRILDI TOZLANACAK TOZUNU ALALIM DEDİK T.L.F PARASI İKİYE KATLADI NE OLACAK HALİM BİLEMİYORUM İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM

  31. MRB HERKES OKUSUN ARKADAŞ BU KART İŞLEMİNE KREDİLERE HİÇ BULAŞMA 1AL 2 ÖDE ÇORÇOCUK EVDE PEYNİR DİYE SABUN KALIBINA SARILIR SEN KART BORÇLARINI HESAPLARSIN BULAŞMA ADAMIN SAÇINI SAKALINI AĞARTIR DÜŞÜNCELERE SOKAR DİNLE BENİ HİÇ BULAŞMA BU İŞLERE RAHAT RAHAT UYU

  32. mrb ben halıl murat nakıtcart kullanıyorm ve memnunum nezaman 4440900 arasam en fazla 3 dakıka beklıyorum ve bırde ekstre parası dıyorlar tabıkı verıcegız cunku basvuru formunu okumuyorsunuz ondan sonra karalamak kolay saygılarımla

  33. merhabalar
    ben denizbank bonus kullanıyorum senelerce ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım bankamla.sadece kredi kartlarından senelik aidat almıyolarda geçen sene alacaz dediler bende söledim bu bankanın uzun süreli müşterisiyim diye parapuana çevirip geri verdiler yarısını.
    finansbanka gelince onlarında kartını kullanıyorum 1 senedir ondada bi sorun yaşamadım kart ücretide almadılar.yanlız yaptıkları yanlışlar var tabikide otomatik ödemeye verdim telleri falan birkaç gün sonra bi kampanya başladı ama ben faydalanamadım 20 tl mi para puan veriyodu neden ben faydalanamıyorum dediğimde siz kampanyadan önce oldunuz dedi saçmalıktı tabikide .kredisine gelince o kazığı bende yedim:)1000 tl 12 ay ödemeli kredi kullandım anında kredi.iyi güzel sonra bi para geçti yarım saat içinde oldu bunlar dedimki ben bundan vazgeçtim ama olmaz denildi.faizini aldılar yine benden öyle kepetebildim borcu..yani kullanmadığım kredininde borcunu aldılar.
    en berbat bankalardan biride garanti bankasıdır.kart aidatını kesinlikle alırlar tel bankacılığını kullanırsın ama kartını iptal edince tel bankacılığından seni faydalandırmıyolar.kartı kapattığım halde hala borç gelmeye başladı ya dedim ben kartı kapattım bu ne kullanmışınızdır diye saçmaladılar.ekstre isedim vermediler.tel bankacığlığı aradım bana denen şu kartınızı iptal etmişsiniz yardımcı olamayız.ya bu para nerden geliyo borcu söleyen yok..çatır çatır 400 tl kullanmaığım karta para ödedim.allah cezalarını versin dedim geçtim.yapıkredi worddede kart ücretini iade için 3 ay süre vermişler sözüm ona ama bana gelen tarihte 15 gün var 15 günde 750 tl harcaman gerekki kart ücreti iade olsun.kartın limiti zaten 700 15 günde ben nesine harcayım dedim:)kuralmış kızdım onuda kapattım.şimdi bide teb bonus aldım ömür boyu kart ücreti alınmayacakmış inşallah doğruysa kardfinansıda kapatıp denizbank ve teble dvam ederim yoluma.

  34. Ekstreleri mailinize göndertirseniz ekstre gönderim ücreti ödemezsiniz.

  35. aslına bakarsanız bütün bankalar aynı hiç birinin diğerinden farkı yok birisi garantiye sayıp söverken diğeri memnun olabiliyo bankalar kime yedirse şeklinde yani sesini çıkarmazsan kesilen kesintilerin haddi hesabı yok ama çıkarırsan bi sekilde kesilen haksız parayı geri alabiliyosun. garantiyi kullanıyorum heryerde hiç bisekilde madur kalmadığım heryerde subesine yada atm sine ulasabildiğim internet bankacılığının inanılmaz anlasılabilir oldugu icin memnunum. Kredi kartlarından kesilen yıllık ücret için asla müsteri hizmetlerini arayıp iptalını talep etmedim kartı kullanıyosak bi bedeli var maalesef biz ne yardan geçiyoruz ne serden kullanmassak böyle sorunlarımızda olmaz ayrıca ekstre gününü geçirmediğim taktirde yada sadece askeri ücret ödemediğim taktirde kimse benden haksız faiz almadı Bizlerde biraz fazla bişey istiyoruz sanırım hem bize kart kullandırsınlar yani borç para versinler hemde hiç bisey talep etmesinler bugün bunu çevrenizde kimse yapmazken adamlar neden babasının hayrınamı böyle bisey yapsın! yani bugün bi bankayı arayıp yalvar yakar kart ücretini düşürten arkadaslarım en iyisi o banka derken aslında kime gore iyi! o banka benden isletim ücretiyle kart ücretini kurusuna kadar aldı yani her banka aynı ama arayıp anlasırsan ayrı…

  36. ben kardfinans university kart kullanıyorum ve 5 lira olması gereken yıllık aidat 25 lira olarak kesildi, daha ilginci internete durumu araştırmak için girdiğimde pek çok kişinin daha başına gelmiş olduğunu gördüm, şikayetlerle alakalı bir sitede cardfinans şikayet departmanı yetkilileri hallettik,çözüldü vs olayına girmişler hepsindede. yani çözülemiyecek bişey değil ancak herkeste bu olay yaşanırken müdehale etmiyorlarki cok az kişi çakıyor köfteyi, çakmayanları enden uyandırsın adamlar ancak çakana yardım ediyo ayağı yapıolar. hırsız bunlar.

  37. İncelemeniz ve bu konudaki bilgilendirici yazınız için teşekkürler. Gerçekten çoğu şeyi kullanırken dikkat etmiyoruz, araştırmıyoruz, incelemiyoruz. Umarım bundan sonra biraz daha dikkatli oluruz…

  38. mantıklı olan insanlar kredi kartlarını ödeyemedikleri taktirde hukuksal bütün durumlarda mücadeleye girebilir ,ya diğer kesimlerin neler yapacağını akıllarının uçlarına gelmeyecek şeyler ve sonra kafasına bir kurşun.sonra nelerin hesabını yapmaya çalışacaklar .merak ediyorum

  39. kart finans kredi kartım telefonla beni arayıp yıllık ücretinin iade edileceği ve kartın çok avantajlı olduğunu saydılar ve bitiremediler. Bende bir öğretmen olarak alıp kullanayım dedim.Şübesi bile Mardin de yok. Her zaman borcumu öderken EFT ücreti ödedim. Buna rağmen bu ayın ağustos2010 ekstresine 11 temmuz 2010 tarihli 45 TL Yıllık Kart ücreti eklenmiş.Bunun tekrar iade edilmesini istiyorum.Aksi takdirde kartı iptal etmek zorunda kalacağım.İLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

  40. evet bende finasbank müsterisiyim. 3 yıldır nakit kart kullanıyorum. 2010 yılda hesap işletim ücreti adı altında 4 defa 18 ytl kesmeye başladılar. bu benim moralimi bi hayli bozdu. zaten faiz alıyorlar. yani ihiyacımız var diye bunu yapmamalrı lazım en kısa sürede iptal ettirecem

  41. Bu nakit kart bana ben başvurmadan geldi ve ben talimat vermediğim halde aynı bankanın kredi kartının extre borcunu otomatik ödeme tanımlaması yapılmış olduğunu sonradan bu kart üzerinde borcumun olduğunu söyleyen bir mesaj aldıktan sonra anladım, kısaca sahtekarlık yapan bir banka çünkü bu müracaatı benim yapdığımı idda ettikleri gibi bu talimatı benim verdiğimi söylediler, ama ne hikmetse bu talimatlar ile ilgili ne bir imzalı evrak nede bir ses kaydı ibraz edemediler. Bu bankanın müşterisi olmak için deli olmak lazımmmm.

  42. tam 15 gündür kredi kartımın teslim edilmesini bekliyorum we her aradığımda kartın kuryede oldugu söyleniyor.ben böyle rezilik görmedim!!cardfinansı kimseye tavsiye etmiyorum..kart geldiginde kabul etmeyip geri iade edecem!!!

  43. Merhaba arkadaşlar,

    İlk başta site yönetiminden konunun başlığının düzeltilmesini rica ederim. Finansbank Şubesinde çalışıyor olup, tüketicilerimize bu konu hakkında bilgi sunmak isterim. İlk başta tüm arkadaşlarımızın yazdığı yorumları okudum ve değerlendirdim. Kısaca Card Finans Nakit kartı şöyle özetleyebilirim. Nakit Kart aslında vadesiz bir hesabın kartı olup talep edildiği takdirde müşterilere KMH (Kredili Mevduat Hesabı) olarak ek nakit para hesabı açılır. Diğer bankalarda örnek; Esnek Hesap ya da Artı Para olarak da geçmektedir. Vadesiz hesaplardan tüm bankaların kesmiş olduğu bir hesap işletim ücreti vardır bazı bankalar 6 ay’da bir bazıları ise 3 ayda bir bu ücreti almaktadır. Finansbank vadesiz hesaplarından 3 ay’da bir 15 TL ücret alınmaktadır. KMH aktif olarak kullanan müşterilerimizden ise 18 TL ücret alınmaktadır. KMH hesabını kullanan müşterilerimiz çektiği günden itibaren yatıracağına güne kadar olan dilimine günlük faiz işletilir. Aylık faiz oranı 4.75 olup günlük faizi ise 0.16’dır. Ekstre ücreti olarak konuda belirtilen 5 TL ücret alınmamaktadır. Müşterimiz istediği takdirde ekstre isterse aylık bu ücret 2 TL’dir. Örnek olarak bugün (28.12.2010) tarihinde 500.00 TL. para çektiğimi varsayalım (28.01.2011) tarihinde yaklaşık yüzde 5 faiz oranı düşünüldüğünde faiz olarak 25 TL ödemem gerekmektedir. Günlük faiz uygulandığından dolayı bu tutarı bir hafta sonra ödeyeceğimi düşünürsek daha az bir faiz ödeyebilirim. Eğer sorularınız olursa ki burada yardımcı olabileceğimi belirtmek isterim.

    Saygılarımla,

  44. card finans nakitten 250 tl kullandım 1 yıl sonra benden 750 tl talep ettiler card finans nakit kullanmamak için deli olmak lazım diyorlar ya aslında card finans nakit kullanmak için deli olmak lazım arkadaşlar kredi kartları kandırmaca bizde bu enayilik olduğu müddet çok faizler öderiz daha

  45. bu kartı yeni aldım 15 gün kadar sonra bir alış verişimde kullanayım dedim, kredi kartı dedikleri bu kartı uzattım, fakat yetersiz bakiye diyerek alış verişim onaylanmadı rezil olmuştum, yanımda nakit param olmasaydı ne yapardım bilmiyorum…. sonra ulaşabileceğim bütün finans bank telefonlarını aradım fakat ne mümkün derdimi kimseye anlatamadım internetten öğrendiğim kadarıyla bu kart maaş kartı gibi bir kart olup ancak hesapta para olduğunda kullanılabiliyormuş, ben hesap açmak için bu kartı almadım ki, üstelik hiç bir sabit ödeme ve kesinti olmayacağını söylemişlerdi, bu sayfadan öğrendiğime göre birde masraf kesecekler, hem paramı yatıracağım işletecekler, kendi paramı harcayacağım hemde üstüne bana para vereceklerine masraf alacaklarmış….:))))) hemen yarın iptal edeceğim…!!!!!!!!!!!!!!

  46. admin kardeşim ben bu bankanın bulunmadığı bir ilde ikamet ediyorum bu kartı bağlı açılan hesabı nasıl kapatabilirim

    • @ Finansbank telefon bankaciligini (444 0 900) arayarak talebinizi iletebilirsiniz.

  47. Bugün bendende 18 tl hesap işletim ücreti kesmişler, kartı alırken kartın hiçbir yıllık maliyeti olmadığını söylediler. arayıp kartı iptal etmelerini söyledim. Fakat hesap işletim ücreti olduğundan kartı iptalden sonra bu hesaba ücret kesmeye devam edilirmi. Onuda mı kapatmam gerekir?

    • Hesap isletim ucretini ayri olarak odemeniz gerekibilir, konuyu bankaniza danisin.

  48. mrb. ben cardfinans nakiti 1 yıldan fazladır kullanıyorum, başlarda pek para çekmediğim için sorunum yakın zamana kadar yoktu ama bu bi kaç aydır çektiğim paralara inanılmaz fark geliyor anlamıyorum. bunun asgari ödemesi olmadığı içinmi bu kadar faiz geliyor (ayrıca son ödeme tarihini geçtikten 5 gün sonra banka mesaj atıp faiziyle bu kadar asgarisini ödemem gerektiğini söyküyor) mesela benm geçen ayki borcum 370 liraydı bi 40 lira çektim bugün borcuma baktım 454 lira olmuş nasıl bu kadr faiz olabilir, ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevincem

  49. Merhaba arkadaşlar yorumların hepsini okudum ve bende birşey öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. yaklasık 2 hafta önce öğrenci olduğum için card finans go cart başvurusunda bulundum. öğrenci kimliğinin fotokopisini falan çektiler yani öğrencielere yönelik kart başvurusu yapmıs oldum ama bugün telefonuma gelen mesajda nakit kartınız kuryededir ve şifresi şudur diyordu bende hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartı iptal ettirdim eve geldikten sonrada kurye geldi ve geri kartı gönderdim, go kart hala kuryede ve henüz gelmedi bekliyorum, acaba nakit kart için hesap açılım ücreti vs herhangi birşey ödermiyim, hiç kullanmadan iptal ettirdim kartı elime bile geçmedi hatta? yardım ederseniz sevinirim.

  50. nisan 2011 itibariyle kredi karti faiz orani 2.11dir. cardfinans nakit aylik faiz orani ise 4.75 ve ekstre ücretide 3 tl. yani 4.75×12= %57 yani yilda yüzde 57 faiz……… asla ve asla cardfinans nakit kullanmayin. benimde vardi 1 ay kullandim ve kmh kısmını iptal ettim.
    simdi ise fix card kredi karti kullaniyorum finansbanktan. yıllık ücreti yok. ama ekstre ücreti var aylik 1 tl. ama ekstrenizi e-mail adresinize alırsaniz aylik 1 tlyide ödemek zorunda kalmazsiniz.

  51. ARKADAŞLAR BU KART FİNANS TAMAMEN KAZIK Bİ KART. SAKIN BULAŞMAYIN. BULŞTIYSANIZ HEMEN KAPATTIRNN. 3 AYDA BİR HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ARTI 3 TL POSTA GÖNDERİN BEDELİ FİLAN FALAN DERKEN YILLIK 125 TL KART PARSI ÇIKARIYOLAR. ÖDEDİĞİMİZ FAİZİ DERSEK ÇOK KAZIK. TEKRARLIYORUM HEMEN KAPATTIRIN. 444 0 900
    PEK YARDIMCI OLMAZ. 444 1 900 VEYA 444 1 999 ARYIN BURDAN KAPATTIRA BİLİRSİNİZ. BEN BURDAN KAPTTIRDIM.

  52. mrb iyi günler 20.08.2011 tarihinde card finans nakit kartımdan 500 tl çektim günü geldi ödemek istedim ama şifrem blokeli oldugu için ödeyemedim müşteri hizmetlerini şuna emin olun 22 sefer aradım şifre bölümüne geldigimde kart numarasını istiyor kart numarasını girdikten sonra özür dileriz başka bi zaman tekrar deneyiniz diyor ben borcumu ödemek istedim ama müşteri hizmetlerinin sorumsuzlugu yüzünden kartıma hala borçluyum eger benden fazla bir fazi oranı alınırsa herşeyimi ortaya koyar insan haklarına başvuru yapacam biz bu kartı kullanıyorsak sizlerinden çıkarı oldugunu biliyoruz ama lütfen bu şekilde yaparak müşteri kaybına ugramayın bakın ben card finans kredi kartınızı kullanıyorum memnunum lütfen müşteri hizmetlerinizdeki personel arkadaşlarımızı uyarırsanız çok sevinirim iyi günler başarılarınızın devamını dilerim saygılarımla ugur KOÇAK

  53. bizlere az maaş vererek bankaların kucağına atanlar utansın çalışanda emekli olanda aldığı maaşla geçinemediği için bu durumlara düşürülüyoruz

  54. arkadaşlar sakın kimse bu kartı kullanmasın kullananlarda hemen kapatsın lanet olsun böyle bankaya

  55. arkadaşlar yurdum insanı aklı olan bu bankaya bulaşmasın sakın benden tavsiye insanı faizle soymaktan başka bir hünerleri yok boşa para alıyorlar benim canımı çok yaktılar aşırı faiz alıyorlar zaten yarım saatte kart verenin vardır bir sebebi deyilmi!!! insanların caresizliğini kullanıyolar şu an çok sinirliyim saatlerce tlfnda bekletiyolar aldıkları para zehir zukkum olsun kefen parası etsinler bu kadar olmaz yaaaa pes ALLAH belanızı versin başka bişey demiyorum sesimide duy türk milleti aklını kullan aklını benim gibi akılsızlık yapmayın….

  56. karta başvuru yapmadan yorumları okumak istedim iyi ki okumuşum vazgeçtim tam bi aldatmaca. geçen sene bu karta başvuru yaptım kart gelmedi bankaya gittim kartım geldimi diye geri zekalılar kartı iptal etmişler kart 1 hafta sonra geldi şifre almak için bankayı aradım kartımın banka şubesinden İptal edildiğini söylediler ne tesadüf ki benım kartımı sormak için gittiğim gün iptal edilmiş….. peki fix kart hakkında ne düşünüyosunuz

Yorumlar kapalı.