web statistics

KKDF Oranı İhtiyaç Kredilerinde Yüzde 15`e Çıkarıldı


Bankalar ve finansman şirketlerince kullandırılan tüketici kredilerinde Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisi oranı (KKDF oranı) yüzde 15’e çıkarıldı. Bu oran, Mart 2009’dan bu yana yüzde 10 olarak uygulanıyordu. KKDF oranındaki bu değişiklik konut kredilerini ve ticari kredileri kapsamıyor.

Haberin detayına geçmeden önce KKDF‘nın tanımını yapmakta fayda var. KKDF, kredinin faiz ve anapara kur farkı üzerinden belirli oranlarda hesaplanan ve müşteriden tahsil edilen Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’dur. KKDF banka tarafından faiz ve ana para ile birlikte müşteriden tahsil edilir.

KKDF oranı artışı hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı ve 28 Ekim 2010 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre geçen yıl tüketici kredilerinde (ticari amaçla kullanılmamak kaydıyla) gerçek kişilere kullandırılan krediler)) yüzde 10’a çekilen KKDF oranı, yeniden yüzde 15’e çıktı. Konut ve ticari kredilerde halen sıfır olarak uygulanan oran aynı kalacak.

Peki bu karar tüketiciler için ne anlama geliyor ?

kkdfKKDF oranının yüzde 10’dan 15’e çıkarılması başta otomobil, beyaz eşya ve tüketici kredileri olmak üzere kredi maliyetini ödenen faizin yüzde 5’i oranında artıracak. Bu da alınan kredinin vatandaşa daha pahalıya mal olmasına yol açacak. Bir örnekle açıklamak gerekirse :

10 bin TL, 36 ay vade ve yüzde 1 faiz oranıyla ihtiyaç kredisinin aylık taksiti eskiden 340.81 TL’di. Ancak yeni KKDF oranıyla beraber bu kredinin aylık taksiti 343.72 tl oldu. Yani bu 36 ay vadede bu krediye 104.76 TL daha fazla ödenmesi gerekeceği anlamına geliyor.

KKDF oranı artışı kredinin kullanım tarihine bakılmaksızın uygulanıyor. Yani daha önceden almış olduğunuz ve taksitlerini ödemeye devam ettiğiniz kredinizin de taksit tutarları değişiyor. Eğer bankanız değişiklikle ilgili hala sizle irtibata geçmediyse, bankanızdan yeni ödeme planınızın detaylarını öğrenmeniz gerekiyor.

Güncelleme : Kredilerdeki KKDF Artışına Danıştay’dan Müdahale (07.06.2011)

“KKDF Oranı İhtiyaç Kredilerinde Yüzde 15`e Çıkarıldı” üzerine 20 yorum

  1. Halkını düşünen devlet ve bakanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. İhtiyac kredilerindeki fazladan alınan ve onlara göre günah sayılan %10 luk FAİZ oranını %15 e çıkartıkları için sonsuz teşekkürler. Allah onlardan rağzı olsun.

  2. Bunlar oyun bittikten veya oynanırken kural değiştirenlerden.
    Bu oranın artacağını önceden söyleselerdi, belki bir çok insan kredi kullanmayacaktı.
    Resmen vatandaşı soymanın kolay bir yolu daha açılmış oluyor.

  3. kredi çekerken birçok sayfa çok ince yazılmış ve hukuk dilinde yazılmış kağıtlar imzalattılar.Biz bunların ne anlama geldiğini anlayamıyoruz.Bravo valla sermaye sahiplerinin ne güzel bir oyunu bu.Sonra da para çekilmiş kullanılmış şimdi faizi yükseltiyorum söke söke parayi ödeyeceksin diyor.İşte hukuk,işte adalet.vatandaş olarak bunu kınıyorum.

  4. bir Ak Partiye oy veren vatandaş olarak partimi tebrik ediyorum devam edin vatandaşı gizliden gizliye soymaya ne de olsa mecburi gündemler oluşturuyorsunuz ve oyumuzu tekrar size vereceğiz…

  5. Bir Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren geçerlidir. Hiç olmazsa 28 Ekim 2010 dan sonra kredi çekenleri kapsasaydı. Bizde ona göre borçlanırdık. Bir taraftan vergi yüzsüzlerine af çıkar diğer taraftan milleti soy! bu milleti aptal yerine koyduğunuz ve de soyduğunuz yetmedi mi? Yakında anamızdan emdiğimiz sütün de faizini ister bunlar.

  6. işte devlet nlayışı işte akp yönetimi işte adalet nasılsa kimseden hak arayamayız imzayı attık birkere tebrikler zekice soyma politikası halkı böyle kandırıp ensesine vurup soyduğunuza göre memleket bitik demekki ama bedava kömür paraları nasıl çıkacak tabi ya ama müstahak oylar akp ye

  7. Milleti kandırıp soymaya devam ediyor alçaklar.Millet açlık sınırında kredi kullanmadan geçinemeyecek durumda hala darbe vurup kendi ceplerini dolduruyorlar yazıklar olsun.

  8. insanların ekonomik durumu çok iyi olsa,rahat geçinebilecekleri kadar kazansa zaten ihtiyaç kredisine ihtiyaç duymaz ve kullanmazlar,ama halkını çok düşünen sayın devlet büyüklerimiz acaba halkımızı nasıl sömürürüz diye düşünüp hemen bir karar çıkartıp uygulamaya geçirtiyorlar,çünkü güçlerini ancak mağdur olan insanlarda gösterebiliyorlar,gücü yeten yetene.bizler aptal değiliz,bir karar çıkarıldıktan sonraki tarihten itibaren uygulamaya geçilir,geriye dönük borçlar için uygulanmaz diye biliyoruz,ama kimi kime şikayet edeceğiz???birde faiz haram derler:)))halkını çok düşünüp sömüren devlet büyüklerimize sonsuz teşekkürler…

  9. Vatandaşın emekli aylığına zam yapmaya gelince %4 ama senin vermediğin maaş yüzünden bankaya borçlanmak zorunda kalan vatandaşın bankada aldığı faizli borca bir gecede %5..Sonra faiz haram fetvaları… sizi toprak bile kabul etmiyecek sahtekar müslüman görünümlüler.İnsanlardan korkunuz yok farkındayım da Allah'tan da korkunuz olmadığını böyle böyle ortaya koyuyorsunuz işte..EE Allah bazısının belasını çabucak bazısınınkini ağır ağır verirmiş.Sizin kide ağır ağır olacak ama olacak merak etmeyin..Seçilmeden önce Allah,peygamber seçildikten sonra hazreti banka..gidinin münafıkları.

  10. dünyanın hiçbir ülkesinde hukuk geriye dönük işlemez.kkdf oranının geriye dönük yükseltilmesine onay veren bakanlar kurulunun da geride kalması gerekli.maalesef vatandaş olarakta kimliğimi Ziyaretci olarak seçiyorum.bunada hukuk dilinde bir isim koyun lütfen.

  11. "SÖZLEŞMENİZİ YENİLEMEYİN"
    Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) oranın artırılmasıyla ilgili SMS gönderilerek bankaya çağrılan ve yeni sözleşmeyi imzalaması istenen tüketicilerden yoğun şikayet almaya başladıklarını belirterek, "Sözleşme yenileme çağrısı yapılan tüketicilere, ’sözleşmenizi asla yenilemeyin’ çağrısında bulunuyoruz" dedi. (KAYNAK Radikal Gazetesi)

  12. bir polis memuru olarak şu kkdf olayını kınıyorum oyun başlarken kurallar bellidir ama oyun başladıktan sonra kurallar nasıl olur değişir resmen kibar hırsızlık elimden gelse şu hükümeti içeri atardım hemde vatandaşın cebindeki parayı çalmaktan hırsız hükümet…

  13. eğer bu ülkede hukuk geriye dönük işlem görüyorsa. bu ülkede birileri çıkıpta olaylar çıktı, bobalar patladı, terör var günydoğuda olaylar vardiye dert yanıyorsa sizin Allahınız varsa
    o'na inanıyorsanız bu uygulamayı yapıyorsanız bu halktan biri olarak ne size nede dininize ve imanıza artık inanmıyorum.

  14. Biz millet olarak böyle sinmiş ve sessiz kaldığımız sürece tepemize binen çok olur.
    Herkes gözünü açsın tepkisini ortaya koysun birlik olsun ki artık sömürmeyi bir nebze olsun bıraksınlar.
    Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetini bırakın, gün gelir sizide sokar.

  15. Bu nasıl bir sistemdir?nasıl bir ülkede yaşıyoruz? hakkımızı nasıl ve kimlere karşı koruyacağımızı bilemiyorum açıkçası.Vatandaşı sömüre sömüre bitirdiler.Bu uygulamanın adı resmen devlet tefeciliğidir.

  16. faizler düştüğünde varolan kredilere bu oranlar uygulanmazken, oranlar artınca hemen müşteriye yansıtılıyor. resmen haksız kar durumu söz konusu. bizler de hiçbirşey yapamıyoruz. yine sömürülmeye devam…

  17. Hükümetin Seçim finansmanı için, kredi kullanan vatandaşın dolandırılması olarak gördüğüm bu kararı alan ve geriye doğru işleten bakanlar kurulunun da geçmişte kalmasını sağlamalı Türk seçmeni. Yeniden Bu BAkanlar Kurulu ve bağlı olduğu parti iktidara gelirse halkıma sadece köprüye 3 bekçi koyan hükümdarın fıkrasını hatırlatırım

  18. yazıklar olsun griye dönük hesap soranlara.bu mesele bir rahmetliye hesap sormaya benzer

  19. Memelekette kimseye güven kalmadı artık. Bizi yönetenler vatandaşın cebinden nasıl para alırım onun endişesine düşmüş. Sanki bu ülkede hiç zengin kalmadı da memurun sırtından kalkınmaya kalkışıyorlar. Hoş kakınabilsek yine önemli değil. Ama bu yapılanların bir gün sonu gelmeli. Yeter artık. Söz halkın olsun.

  20. İŞTE EDEP YAHU CÜMLESİNİN KULLANILMASI GEREKEN EN UYGUN ZAMAN.BİR ZAMANLAR BANKALAR HER FAİZ ARTIŞINDA ÖNCEDEN KULLANILAN KREDİLERE DE YENİ ARTAN ORANLARDAN SÖZLEŞME İMZALATIRLARDI.ŞİMDİKİ HÜKÜMETTEN ÖNCEK HÜKÜMETLER YASALARLA BUNA MANİ OLMUŞLARDI.FAKAT NE ACIDIR Kİ BANKALARIN VATANDAŞI SOYMASINA MANİ YASALRA RAĞMEN MÜSLÜMANLIK İLKELERİNİ DÜSTUR EDİNMİŞ GÖRÜNEN VİCDANDAN BİHABER HÜKÜMET VATANDAŞI SOYMA İŞİNİ BANKALARIN YERİNE KENDİSİ GAYET GÜZEL YETENEKLERLE BECERMEKTEDİR.ÜSTELİKTE İNATLA BORÇLARINI ÖDEMEYENLERE ÇOK KAPSAMLI AFLAR GETİREREK ADETA BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ALMIŞ OLAN ŞEREFLİ VATANDAŞLARLA ALAY EDERCESİNE …

Yorumlar kapalı.