web statistics

Yapı Kredi Meşe Temel Bankacılık Paketi’ne Başvurmadan Önce…


Bankacılık hizmetleri açısından baktığımızda Yapı Kredi kredi kartlarında önemli bir konuma sahip. Daha önce kredi kartlarında World Play, World Travel gibi kredi kartından farklı beklentileri olan müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek başarılı klüp paketleri geliştirmişlerdi. World Travel altyapısından, uçak bileti ve uçuş mili kazandıran kredi kartı rekabetinde kolayca üst sıralara çıkmayı başarmış Adios Card buradan doğmuştu.

Bireysel bankacılık açısından baktığımızda ise daha katedecek mesafe olduğunu düşünsek de, en azından bir çaba olduğunu görüyoruz. Yapı Kredi Bireysel Bankacılık tarafından sunulan, bankacılık ürünlerini kullanan müşterilerin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış Meşe, Ardıç, Çınar olmak üzere üç bireysel bankacılık paketini incelemeyi hedeflediğimiz yazı dizimizde bugün Meşe Temel Bankacılık Paketi’ni inceleyeceğiz.

Meşe Temel Bankacılık Paketi’nin özellikleri

Yapı Kredi Bireysel Bankacılık Meşe Temel Bankacılık Paketi’ne yılda 79 TL ödemek suretiyle sahip olmak mümkün. Paket avantajlarıyla yılda 400 TL’ye kadar kazanç sağlanabildiği iddia ediliyor. Avantajların devamlığı için yıllık 79 TL’lik ücretin yanısıra, sahip olunması ve aktif olarak kullanılması gereken bankacılık ürünleri var. Zorunlu ürün listesi şöyle:

* Vadesiz Hesap / Çalışan Hesap
* Yapı Kredi Kredi Kartı / Yapı Kredi Banka Kartı
* İnternet ve/veya Telefon Bankacılığı üyeliği
* En az 2 adet Otomatik Fatura Ödeme talimatı

Söz konusu ürünler bir yıl boyunca aktif olarak kullanılırsa (ürünlerin aktiflik tanımlarına birazdan değineceğiz) karşılığında elde edilecek avantajlar:

* Kredi kartı yıllık ücretini ödememe ayrıcalığı
* Çalışan Hesabınız için Hesap İşletim Ücret muafiyeti (bkz. Hesap işletim Ücreti itiraz dilekçesi)
* 20 TL değerinde Worldpuan
* 2 kat günlük para çekme limiti
* Akıllı Asistan Üyeliği
* Ücretsiz Medline Acil Sağlık Hizmeti Üyeliği (444 12 12)
* Yapı Kredi Yayınları’nda 1 yıl boyunca %25 İndirim
* Digiturk Giriş Paketi aboneliklerine ilk 3 ay Hediye
* Tercihe bağlı ürünlerden birini alana 10 TL değerinde ek Worldpuan

Paket kapsamında sunulan tercihe bağlı ürünler Esnek Hesap ve Kredi Kartı Ödeme Güvencesi Sigortası olarak belirtilmiş.

Gelelim zorunlu ürünlerde aranan aktiflik tanımlarına :

* Vadesiz Hesap / Çalışan Hesaplarda, her ay söz konusu hesaptan en az bir adet fon işlemi (alım/satım işlemi) yapılması gerekiyor.
* Yapı Kredi kredi kartının aylık hesap ekstresinde yer alan dönem borcunun sıfırdan büyük olması gerekiyor. Bu demektir ki kredi kartınızla en az bir işlem gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kredi kartınız yoksa banka kartınızla bir alışveriş işlemi gerçekleştirmeniz kafi gelir sorusuna açıklık getirmemişler.
* Otomatik fatura ödemelerinde ise her 3 ayda en az birer kez olmak üzere 2 adet fatura ödemesinin, otomatik ödeme talimatıyla hesaptan veya Yapı Kredi kredi kartından yapılması gerekiyor.
* İnternet / Telefon Bankacılığı kullanımında son 3 ay içinde en az 1 kez şifreyle işlem şartı (İnternet Bankacılığı’nda üye girişi, Telefon Bankacılığı’nda finansal işlem vb.) aranıyor.

Meşe Paketi’nin aktif kullanımında yukarıda belirtilen aktiflik kontrolleri 3 ayda bir gerçekleşiyor. İki dönem üstüste yapılan kontrollerde 6 ay boyunca yukarıdaki ürünlerde aktif kullanım olmadığının tespit edilmesi durumunda, paket kapsamında sahip oldunan avantajlar iptal ediliyor.

Yapı Kredi Meşe Temel Bankacılık Paketi kimlere uygun ?

Yapi Kredi Mese Bankacilik PaketiBireysel bankacılık ihtiyaçları açısından incelediğimizde düzenli bir gelir sahibi olma potansiyali bulunan, iş hayatına yeni atılmış, tercihen ailesinden uzakta veya ayrı yaşamaya başlamış ve maaşı Yapı Kredi Bankası’na yatan tüketiciler için bu paket daha uygun, zira ücretli Meşe Paketi’nde sunulan avantajlar, bankalarla ve bankacılık ürünleriyle tecrübesi olmayan veya çok sınırlı olan tüketicilerin yeterli tecrübeyi kazanana kadar gereksiz maliyetlerden korunmasına imkan verir nitelikte.

Bankacılık ürünleri kullanımında ve yetişkin olarak yanlız yaşama tecrübesi üç yıl ve üzerinde olan bireylerin ise, bu paket için ayrı bir bedel ödemeden de aynı faydaları kendileri çıkarabilecek deneyime ulaşmış olduklarını düşünüyoruz. Tamam paket avantajı olarak kredi kartı aidatı ve hesap işletim ücreti yok, ancak günümüzde birçok banka otomatik ödeme talimatı bulunan hesaplardan zaten hesap işletim ücreti almıyor. Kredi kartı aidatı konusunda hassas tüketiciler için ise kart aidatı daha hesaplı olan kartlar var (tabii kart ücreti olmadığı iddia edilen Fix Card da var, ancak siz buna inanıyorsanız bizim konu hakkındaki yazımızı okumamışsınız demektir).

Unutmadan söyleyelim bu pakete sahip olmanız durumunda Meşe paketi üyeliğinizle adınıza TEMA Vakfı aracılığıyla bir adet fidan da dikiliyor. Meşe palamudu kampanyalarıyla kendini tanıtan TEMA için Yapı Kredi Meşe Temel Bankacılık Paketi’den daha uygun bir destek olamazdı heralde.

Yazı dizimizin ikinci bölümünde Yapı Kredi bireysel bankacılık paketlerinden Ardıç Yatırım Paketi’ni inceliyor olacağız.