web statistics

Banka Hesap İşletim Ücreti İtiraz Dilekçesi Örneği


Hesap işletim ücreti yasal mı” sorusuna daha önce değinmiştik. Yasal olmadığı durumlara örnek olarak, Yalova Vali Yardımcısı Şakir Özdikici’nin Yalova İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurarak kendisinden haksız yere alınan vadeli ve vadesiz hesap işletim ücretinin iadesini istediğini ve açılan davanın lehine sonuçlandığını da duyurmuştuk.

Eğer siz de bu davada olduğu gibi çalıştığınız banka ile yapmış olduğunuz hesap açım sözleşmesinde ilgili maddenin olmadığını ve bankanın hesap işletim ücretinin alınacağı ile ilgili olarak size yazılı veya sözlü hiç bir haber vermeden hesap işletim ücretini tahsil ettiğini düşünüyorsanız, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne bir itiraz dilekçesi ile başvurarak ücretin iadesini isteyebilirsiniz.

Hakem Heyetleri illerde Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarındadır. Hakem heyetlerine yapılan başvurulardan herhangi bir ücret alınmaz. Hakem heyetlerince görevlendirilecek bilirkişi ücretleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanır. Yapılan başvurular, başvuru tarih ve sırasına göre en geç 3 ay içinde karara bağlanır. Kararlar, alındığı tarihten itibaren 5 gün içinde taraflara yazılı olarak bildirilir. Hakem Heyeti kararlarının taraf ve sonuçlarını gösterir listeler, illerde il müdürlükleri, ilçelerde ise kaymakamlıklarda duyuru panolarında aylık olarak ilan edilir. Tüketici Sorunları Hakem heyetiyle ilgili daha fazla bilgiyi Çankaya Kaymakamlığı web sitesinden bulabilirsiniz.

Hesap işletim ücretine itiraz edebilmeniz için gerekli olan itiraz dilekçesini Tüketici Dernekleri Federasyonu’nun web sitesinden aldık. Aşağıda vermiş olduğumuz zip dosyasının içinde bu dilekçe, Fatik Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin vermiş olduğu benzer karar örneği ve Kocaeli 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu dava kararı örneği bulunmaktadır. Dilekçeyi doldurup bu iki kararı ve tahsil edilen ücretlerin dekontları ile birlikte bağlı bulunduğunuz ilin Hakem Heyeti’ne bizzat veya posta yolu ile hesap işletim ücreti itirazında bulunabilirsiniz.

Banka Hesap İşletim Ücreti İtiraz Dilekçesi

“Banka Hesap İşletim Ücreti İtiraz Dilekçesi Örneği” üzerine 26 yorum

  1. hesabımdan hergangibi bir işlem yapmamama rağmen bendende hesap işletim ücreti ısrarla kesilmeye devam ediyor.en iyisi işi bankası hesabımı tamamen kapatmak olacak sanırım.bir daha iş bankasıyla asla çalışmayacağım.

  2. garanti bankası hesabımdaki 350 lilradan 38 lira kesmiş , bunu neye dayanarak kesti anlamıyorum bundan 4 ay öncede hesabımdaki 6 doları ve 4 lirayı kesmişlerdi ben bir anlam veremiyorum , aklı olan garanti bankasıyla çalışmaz .

    • kesinlikle size katılıyorum.. garanti bankası aynı uygulamayı bana da yaptı. garanti bankası ile kesinikle çalışılmaz.

      • Karşılaştığım en nankör banka o kadar işlem para akışı yaptık yaranamadık bunlardan uzak duran kurtarır

  3. hesap işletim ücretini geri alabılıyorsunuz ben 2 senedir butun bankalardan aldım tüketici haklarına başvurarak geri alabilirsiniz

  4. akbank tan telefon ile kredi almayın her cekilen sms için para alıyolar benden 2100 tl için 59 tl alındı.iptalde edilemiyo otomotik kredi kartından aylık kesilecek..

  5. Garanti bankası hesabımdan 37 tl hesap işletim ücreti kesmiş 33 gündür arıyorum henüz bana dönmediler bende tüketici haklarına başvuracağım.arkadaşlar bu kesintiler yasal değil hakkımızı arıyalım.

  6. kimse erinmesin, dilekçesini yazsın, parasını geri alsın, bu ücret yasal değil, ben de aldım, önce bankadan yazılı dilekçe ile isteyin daha sonra tüketici hakem heyetine dilekçe ve makbuzlar ile birlikte başvurun, sonuç olumlu..

  7. arkadaşlar dilekçe örnekleriniziyayınlarsanız sevinirim iadelere olumlu cevap alan arkadaşlar şimdiden teşekkürler

  8. Bende Somali için birinden borç istemiştim. para hesaba geçer geçmez 48 tl işletim ücreti kesmişler alçaklar. ayrıca birde sınırsız mesaj ücreti diye aylık 2 tl kesmişler. halbuki son altı ayda bankadan tek bir kez bile mesaj gelmedi.. Lanet olsun bu akbank a ve diğerlerine. hepsi aynı bok..

  9. bende garanti bankasından kredi çekmiştim banka kredi tutarını günü gününe ödedim banka benden son taksitle beraber 150 tl aldı.bu parada yetmiyormuş gibi o dönemden o kadar sormama rağmen daha borcum varmı dememe rağmen bana borcunuz yoktur demelerine rağmen 7,5 tl borç çıkarttılar 7,5 tl lik borç olmuş 1 senede 200 tl yazıklar olsun böyle bir bankaya.bu bankaları şikayet etme gibi bir kurum yokmu arkadaşlar.sinirden ne yazacağımı bilemiyorum.o kadar öfkeliyimki anlatamam.

  10. Finans banktan tüketici kredim var onu ödüyorum benim haberim olmadan kredi taksidi yatırdığım paranın içinden hesap işletim ücreti kestiler ve kredi taksidim eksik bakiye nedeniyle yatmadı şuanda faizi ile birlikte benim kredi borcum artırıldı.

  11. Arkadaşlar ben bu olayın sadece YapıKredi bankasına has olduğunu zannediyordum ama hepsi öyleymiş. Adamlar benden bu yıl toplam 100 lira çektiler ve vergisini de bana ödettiler. Hesabımı bile iptal etmiyorlar. Bulunduğum ilde şubeleri yok ve benimle alay eder gibi hesabımın bağlı olduğu yere gitmemi söylediler yani 1000 km yol gidip ancak öyle hesabımı kapattırabilirmişim. Hesabımı bir kapatayım birdaha reklamlarını bile izlemem…

  12. Arkadaşlar Finans bank hesabımdan 18 TL kesinti oldu,gidip sorduğumda yılda üç kez bu kesintinin olucağanı söylediler.Hesabımdaki tüm parayı çekip hesabı kapattıracaktım ama tüketici haklarına başvuruda gerek olur diye kapattırmadım.Şimdi bu dilekçeyi gönderip sonuçu bekleyeceyim ,umarım işe yarar

  13. yapıkredi bankasından almış oldum 35 yaprak çek ve 2 bin tl esnek hesap için benden 3 ay hesap işletim için 570 tl alınması sizce ne kadar doğru yapıkredi bankasını benden yaptıkları kesintiden dolayı ticaretle çalışan tanıdığım herkese bunu anlatacağım ve kötülemek için ne gerekirse yapacağım

  14. Arkadaşlar Yapı Kredi Bankasına hesap işletim ücreti ve Garanti Bankasına hizmet bedeli adı altında hesabımdan mahsup edildiğine dair itiraz dilekçesi gönderdim.Sonuç ne olacak merak ediyorum.

  15. Yukarıda belirtilen itiraz dilekçelerinin posta yoluyla iadeli taahhütlü gönderdim.Doğru mudur , Noter aracılığıyla ihtarname mi göndermem gerekir.Bilgilendirir misiniz.

  16. yapı kredi hiç işlem yapılmayan geçmiş senelerin bile ücretini alıyor.yani bankalar youlunacak kaz arıyor.okadar ağrıma gittiki şu son aldığı geşmiş yılın hesap işletim ücreti derhal hesaplarımı kapattım.

  17. hesap işletim ücreti için ek kısmında dekonttan bhsedilmiş. hesap işetim ücretinin dekontu yok ki. banka hesaptan kesiyor. hesap işletim ücreti çıktısı filan mı kast edilmiştir acaba ?

  18. bankalar hakkını aramayanların sırtından kazanç sağlıyor. herkes hakkını aramalı, ama anlamadığım şey herkes neden bireysel olarak uğraşmak zorunda. bankalar şikayet etmeyenlerin kanını emiyor.

  19. ING Bank’ın günlük paketi aktif olan müşterilerine ait günlük paket hesabından hesap işletim ücreti almayacağı bilgisi tamamen gerçek dışıdır.

    ING Bank’ın web sitesinde, yazılı ve görsel medyada yapmış olduğu:

    ”Vadesiz hesabınızla her türlü günlük bankacılık ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Fatura, kira ve düzenli ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik hesap işletim ücreti ödemeden!”

    şeklindeki reklama aldanarak 30 Kasım 2011 tarihinde günlük paket hesabı açıp, bu hesaba 2 adet otomatik ödeme talimatı verdim. Ardından, bu otomatik ödeme talimatlarının sayısını 5’e çıkarttım.

    Fakat ekteki ekran görüntülerinde görüleceği üzere 24 Ocak 2012 tarihinde hesabımdaki 22 TL’nin tamamı ”2011 yılı 12. ay için hesap işletim ücreti” açıklamasıyla kesinti yapılmıştır.

    Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak 3 ayrı telefon şubesi personeline ”Günlük paket hesabından hesap işletim ücreti alınır mı?” diye sordum ve hepsinden ‘Alınmaz!” cevabını aldım, fakat ne hikmetse hepsi de itirazda bulunmamı bile kabul etmediler.

    ING Bank müşterilerinin bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyorum…

  20. garanti bankası itiraz ettiğim halde benden ortalama 3 ay içerisinde 77,5 TL hesap işletim ücreti kesti. şuan çok iyi anlıyorumki bankalarla çalışmak için bankacılardan daha cin olmak lazım. dilekçemi yazdım ve pazartesi tükeci haklarına başvurcağım.

  21. ARKADAŞLAR MERHABA 31.12.2009 TARİHİNDE İŞTEN ÇIKARILDIĞIMDA ŞİRKET TRF DAN GARANTİBANKASI HS A TAZMİNAT TUTARI YATTI VE ÇEKTİM VE HESABI SIFIRLADIM…BAKİYE “0” DI ANCAK 15.03.2012 DE TARAFIMA 160 TL LİK BİR BORÇ MEKTUBU GÖNDERDİLER 4.12 TL LİK BİR KOMS MASRAFI OLUŞMUŞ BU GÜNE KADAR BANA BU RAKAM İLE İLGİLİ HİÇ BİR BİLGİ GELMEDİ..ÖDER KURTULURDUM ÖZELLİKLE UZUN BİR SÜRE SONRA GÖNDERİP BANKAYA BİNLERCE KİŞİDEN GELİR ELDE ETMEK YAZIK DEĞİLMİ BİZLERE HIRSIZLIK DEĞİLMİ BU..?? VE NE YAPMAM GEREKİYOR ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ.. SAYGILAR C YALÇIN

  22. benden yapı kredi bankasında hesap işletim ücreti 50 tl kesildi.haksız yere alınan bu parayı helal etmiyorum.hakkımı sonuna kadar arayacağım………

Yorumlar kapalı.