web statistics

2010 Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne Kredi Kartıyla Taksit İmkanı


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle özel araca sahip tüketiciler için en önemli masraf kalemlerinden birisi de hiç şüphesiz ocak ayı sonuna kadar ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi. Aracın tipine, modeline, motor hacmine ve ağırlığına göre değişiklik gösteren bu vergiyi bankalar aracılığı ile ödemek mümkün. Geçtiğimiz yıl Gelir İdaresi İnternet Vergi Dairesi‘nden bu vergileri 3D Secure güvenlik sistemini destekleyen kredi kartınız ile ödeyebileceğinizi daha önceki yazılarımızda buradan sizlerle paylaşmıştık.

Doğrusunu söylemek gerekirse bayram ve yılbaşı harcamalarının ardından bu tutarlarda bir vergiyi nakit olarak ödemek yerine, kredi kartı ile ödemek birçok tüketiciye cazip gelen bir alternatif. 3D Secure’u destekleyen kredi kartı hizmetleri veren bankalar da, toplam kredi kartı cirosundaki paylarını arttırmak için bu özelliği geliştirerek müşterilerin Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine ilave taksit imkanı getirdiler. Bu bankaları ve ödeme seçeneklerini sizler için araştırdık.

Denizbank Bonus kredi kartı ile www.gib.gov.tr’den 01 – 31 Ocak tarihleri arasında Motorlu Taşıt Vergisi’ni ödeyenler 2 taksit imkanından faydalanabilecekler. Buradaki önemli detay bu taksit imkanının sadece www.gib.gov.tr üzerinden yapılan işlemler için geçerli olması.

TEB Bonus Card ve ile Gelirler İdaresi Başkanlığı internet sitesinden yapılacak olan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerine 4 taksit imkanı, ING Bonus Card ile yapılan ödemelere de 2 taksit imkanı veriliyor.

Bonus markasının asıl sahibi Garanti Bankası’nın kampanyasından bahsetmemek olmaz. Garanti Bankası da Denizbank ile aynı şartlarda iki taksit imkanı sunuyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 2 taksit ile ödeme imkanı sadece Garanti Bonus ile sınırlı değil. Garanti ödeme sistemleri çatısı altında bulunan Shop&Miles ve Money Card sahipleri de www.gib.gov.tr üzerinden yaptıkları ödemelerde iki taksit imkanına sahip olacaklar. Makalenin konusu ile alakalı gelmeyebilir ama, 31 Temmuz’a kadar Motorlu Taşıt Vergisi’ni Garanti Şubesiz Bankacılık aracılığı ile İnternet Şubesi’nden ödeyen herkes, TomTom One Türkiye haritalı navigasyon cihazında yüzde 25 indirim imkanına sahip oluyor. Ayrıca çekilişle 25 kişiye de hediye verilmesi söz konusu. Malum, şans oyunlarına meraklı bir milletiz, bu alternatifi de değerlendirmek isteyenler olabilir.

Garanti’nin kart sayısında sıkı rekabet halinde olduğu Yapı Kredi ve Worldcard’ın konuyla ilgili kampanyasından bahsetmek gerek. 1-31 Ocak tarihleri arasında gelirler.gov.tr adresinden Worldcard ile yapılacak olan MTV ödemelerinde 3 taksit uygulanacak. Tüm Yapı Kredi kredi kartları ve Fortis Worldcard’ların da dahil olduğu bu kampanyada, 3 taksit imkanı 100 TL ve üzeri vergi ödemelerinde geçerli. Kampanyaya katılmak istemeyen kart sahiplerinin, 444 0 444 Yapı Kredi Telefon Bankacılığı’ndan taleplerini ilettikleri takdirde 3 taksit uygulanmıyor, yoksa 3 taksitten kaçış yok. Ayrıca 31 Ocak 2010 tarihine kadar MTV ödemelerini gelirler.gov.tr adresinden Worldcard ile gerçekleştiren kart sahipleri 15 Şubat 2010 tarihine kadar navking.com adresine girerek kampanya bannerından ulaşacakları ortak kampanya sayfasından, vergi ödemesini yaptıkları araç plakasını girerek Navking ROUTE 66 Navigasyon cihazında yüzde 40 indirimden faydalanabilecekler.

Finansbank MTV KampanyasiKredi kartı ile Motorlu Taşıt Vergisi ödeme kampanyalarında en yüksek sayıda taksit imkanı ise Finansbank’a ait. Cardfinans kredi kartlarıyla 31 Ocak 2010 tarihine kadar www.gib.gov.tr internet adresi üzerinden MTV ve trafik cezası ödeyenlere 4 taksit kolaylığı bulunuyor. Söz konusu kampanya kapsamında 4 taksit avantajının yanısıra, Ziebart firmasından ücretsiz ozonlama ve boya koruma sistemlerinde yüzde 30 oranında indirim uygulanıyor.

MTV kampanyaları arasında en az dikkati çeken ise İşbankası Maximum kredi kartına ait. İlave taksit imkanı bulunmuyor. Türkiye İş Bankası, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni isbank.com.tr’den veya İş Bankası kredi kartları ile ödeyen müşterilerine, Zorunlu Trafik Sigortası poliçe prim tutarının yüzde 10’u kadar MaxiPuan hediye ediyor.

Akbank da Axess, Wings veya Fish kredi kartıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini http://www.gib.gov.tr/ adresinden gerçekleştiren kredi kartı müşterilerine, 3 taksit imkanı sunuyor ve ücretsiz Bosch Service Otomobil Check-Up Fırsatı veriyor. Taksit imkanından yararlanmak istemeyen kart sahiplerinin 444 25 25 Akbank Telefon Şube’sini arayarak, taksit kampanyasından yararlanmak istemediklerini iletmeleri gerekiyor.

Özel araç sahiplerinin bu ay içinde Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 1. taksidi olarak 22.5 Lira ile 7 bin 344 Lira arasında tutarlarda ödeme yapması gerektiğini düşünürsek, ilk taksidi 100 TL’nin üstünde tutarlarda olan kart sahipleri için kredi kartına ek taksit imkanı oldukça cazip görünüyor. MTV’yi www.gib.gov.tr adresinden kredi kartı ile ödemeyi düşünenlerin sistem yoğunluğu gibi olası bir aksilik yaşamamaları için, ödemeleri ayın son gününe bırakmamalarını ve kredi kartlarının hesap kesim tarihinin ertesi günü ödeme işlemini gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu şekilde ekstra taksit imkanının yanısıra, vergi tutarını 40 güne yakın bir süre bankanıza taşıtmış olursunuz.