web statistics

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni İnternetten Kredi Kartı ile Ödeyebilirsiniz


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

İlk olarak 2008 Kasım ayında internetten kredi kartı ile Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nin (MTV) ödenebileceğini duyurmuştuk. Bu hizmet başladığında ilk başta sadece Akbank ve Garanti Bankası kredi kartlarıyla ödeme yapılabiliyordu. Diğer bankalara ait kredi kartlarının da yapılacak entegrasyon çalışmaları sonrasında ekleneceğini belirtmiştik. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi bünyesinde sürdürdüğü çalışmalar tamamlandı ve şu an itibariyle Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezalarını 16 bankanın kredi kartlarıyla internetten ödeyebilirsiniz. Kredi kartına taksit imkanı veren bankalar için buraya tıklayın.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme sayfasına girdiğinizde öncelikle sayfanın sol alt kısmında bulunan MTV Sorgulama linkine tıklayıp araç plakanız, T.C. kimlik numaranız veya vergi numaranız, plaka tescil tarihi gibi bilgileri girerek sorgulama yapmanız gerekiyor. Sorgulama sonrasında aracınıza ait MTV ve trafik cezası bilgileri ekranınıza yansıyor. Eğer borcunuz gözüküyorsa bu tutarları internet üzerinden kredi kartı ile anında ödeyebiliyorsunuz.

İnternet Vergi Dairesi’nden MTV ve trafik cezası ödemesi yaparken kullanabileceğiniz anlaşmalı bankalar ve kredi kartları şunlar : Akbank Axess, Fish, Wings ve Citi Axess kredi kartları (Wings Business ve Bizcard hariç), tüm Garanti VISA ve MasterCard kredi kartları, DenizBank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, tüm Halkbank VISA ve MasterCard kredi kartları, tüm İş Bankası VISA ve MasterCard kredi kartları, ING MAXIMUM, tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard kredi kartları, Fortis Worldcard, tüm HSBC VISA ve MasterCard kredi kartları, tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard kredi kartları, tüm BANK ASYA VISA ve MasterCard kredi kartları, tüm TEB Bonus VISA ve MasterCard kredi kartları, tüm Vakıfbank VISA ve MasterCard kredi kartları, tüm Ziraat Bankası VISA ve MasterCard kredi kartları.

internet vergi dairesiSorgulama ve kredi kartı ile ödeme hizmeti, vergi dairelerinde kayıtlı tüm araçlar için veriliyor. İçinde bulunulan yıla ait Motorlu Taşıtlar Vergisi taksitlerinden vadesi geçenler bankalardan da ödenebiliyor. Kredi kartı ile de geçmiş yıllar da dahil olmak üzere tüm borçlarınızı internetten ödeyebilirsiniz. Anlaşmalı bankalar ve kredi kartları dışında ödeme kabul edilmiyor.