web statistics

Tüketici Hakları ve Tüketiciyi Koruma Dernekleri


Tüketici finansmanı konusunda elimizden geldiğince sizleri bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de özellikle konumuz dışına çıkmamaya, sadece bankaların ve diğer tüketici finansmanı şirketlerinin sizlere sunmuş olduğu finansal ürünler hakkında yazmaya çalışıyoruz.

Hesap işletim ücreti iadesi için dilekçe örneği yazımızın beklediğimizden de fazla ilgi gördüğünden daha önce bahsetmiştik. Bu yazımızdaki dilekçe örneğini Tüketici Dernekleri Federasyonu‘nun web sitesinden almıştık. Ancak tüketici hakları konusunda faaliyet gösteren bu tip dernekler sadece tüketici finansmanı hakkında değil, bir ürüne veya hizmete konu olan her türlü sorunda tüketicilere yardım etmeyi amaçlıyor. Dolayısıyla hayatınızın her döneminde ihtiyaç duyabileceğiniz tüketici hakları konusunda faaliyet gösteren bu sivil toplum örgütlerinin listesinin paylaşmanın faydalı olacağını düşünüyoruz.

Özellikle mal veya hizmet almış olduğunuz kuruluşla aranızda hukuki bir sorun yaşandığınızda, aşağıda vermiş olduğumuz tüketici hakları derneklerine ulaşarak yasal haklarınız konusunda yardım alabilirsiniz :

“Tüketici Hakları ve Tüketiciyi Koruma Dernekleri” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.