web statistics

Cardfinans Gerçekten Sözünüze Sıfır Faizli Kredi Veriyor mu ?


Öncelikle şunu söyleyelim ki bu yazının uzunluğu sizi korkutmasın, bahsedeceğimiz kampanyanın koşullarının yer aldığı sayfayı görseniz eminiz daha çok korkarsınız.

Bu aralar Finansbank ağımıza çok takılır oldu, ancak sizi temin ederiz ki, ne Finansbank’la ne de başka bir bankayla bir alıp veremediğimiz yok. Finankbank son zamanlarda reklam kampanyalarını arttırmış durumda, bu yüzden de tüketiciyi bilinçlendirmek adına ister istemez bu reklamlarda sözü geçen ürünlere öncelikle yer veriyoruz.

Sempatik Sarı Çizmeli Mehmet Ağa reklamıyla çıkan yeni bir kampanyadan bahsedeceğiz. Cardfinans’tan Sözünüze Sıfır Faizli Kredi Kampanyası. Tanıdık geldi mi? Bundan yaklaşık bir sene öncesinde Cardfinans tamamiyle aynı mekaniğe dayalı, daha az test ettiği bir ürün ile tüketicilerin karşısına çıkmıştı. Kampanya çok uzun süreli olmadı ne yazıkki. Teknik bir detaydan dolayı (yanlış bilgilendirme gibi bir şey) rekabet kurulundan ceza yiyince sessiz sedasız kampanyayı çektiler.

Sözünüze Sıfır Faizli Kredi Kampanyası‘nın ürün mekaniği çok basit aslında. Finansbank, faizsiz kredi kullanmak isteyen Cardfinans müşterilerine, müsait kredi kartı limitinin belli bir kısmını nakit avans olarak kullanma imkanı veriyor (Yukarıda bahsettiğimiz teknik konu buydu; nakit avans işlemini kredi gibi tanıttıkları için rekabet kurulundan ceza aldılar).

Evet bu konunun altını özellikle çizmek istiyoruz. Bu bir tüketici kredisi değil. Müşteriye kredi kartından 0 Faizli Nakit Avans kullandırmış oluyorlar.

Bu nakit avans işlemini kullanabilmeniz için alınan krediye karşılık gelen aylık kredi kartı harcama taahhütünde bulunmanız gerekiyor. Cardfinans müşterisi tahhahütte bulunduğu ekstre bakiyesinin altına kaldığı anda, banka nakit avansa ait faiz ve ücretleri ilk ekstrede yansıtmaya başlıyor.

sari cizmeli mehmet agaDaha önce Cardfinans Nakit Kart ile ilgili açıklanmayan maliyetleri buradan sizlerle paylaşmıştık. Bugün de Cardfinans Güçsizde altında Sarı Çizmeli Mehmet Ağa kampanyasının detaylarından bahsetmek istiyoruz.

İlk olarak bilinmesi gereken, bu bir kredi kartı hacim taahhütlü ücretsiz faizsiz nakit avans kampanyası. Şartlarında belirtildiği gibi Cardfinans müşterilerine, 12 ay süresince verecekleri ekstre bakiyesi sözü karşılığında, 12 aya varan vade ve tutarda %0 faizle kredi kartı limitinden kredi kullandırılmasını sağlayan bir kampanya.

Aşağıda diğer detaylarını paylaşıyor olacağımız bu kampanyadan faydalanmak isteyen Cardfinans sahipleri; 444 0 900 çağrı merkezi, internet şubesi veya Finansbank şubelerinden başvurabilirler.

Kampanya katılım ön şartlarından biri, geçerli bir Cardfinans sahibi olmak. Diğer bir şartı ise Finansbank’ta bir vadesiz hesap sahibi olmak. Bu ilkine kıyasla daha kolay çünkü kredi kartı veya Cardfinans Nakitcard şifrenizi biliyorsanız www.finansbank.com.tr üzerinden anında şifre menü adımından Finansbank internet şubesi şifrenizi alarak kendinize bir vadesiz hesap açabilirsiniz.

Sözünüze %0 Faizli Kredi (Nakit Avans) kampanyasına katılabilmek için müşterinin vereceği ekstre sözü ile alacağı kredi tutarı toplamı, müşterinin toplam limitinin %80’ine eşit ya da %80’inden küçük olmalıdır. Müşteri toplam kullanılabilir limitinin %50’si kadar kredi kullanabilir.

Yani toplam limitiniz 7,000 YTL ve kredi kartı ekstreniz 2,500 YTL ise sizden isteyecekleri harcama tutarı artı kullanacağınız kredinin toplamı 5,600 YTL’yi (7,000 x 0.8)geçemez.

Burdan sonrası biraz karışıyor. Ürünün mekaniğini net olarak anlayabilmek için bize sunulan alternatifleri burda görebilirsiniz :

sifir faizli kredi tablosu

Burdaki teklif ile yukardaki kampanya şartını bir araya getirirsek 12 aylık geri ödemede Finansbank, 7,000 YTL kredi limiti bulunan 1,000 – 1500 YTL arasında ortalama ekstre bakiyesi sahibi bir müşterisinin karşısına 4,250 ekstre taahhüdüne karşılık 2,000 YTL’lik 0 faizli kredi alternatifi ile çıkabiliyor.

Yani aktif olarak kredi kartı kullanan bir Cardfinans müşterisiyseniz attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmeyecek. Finansbank kredi kartı harcamalarınızı %183 arttırmanızı isteyecek ve bunun karşlığında girdiğiniz taahhüdün yarısı kadar maliyetsiz kredi veriyor olacak.

Diğer kampanya koşullarına devam edersek; altyapısal bir sorundan kaynaklanıyor olsa gerek, erken ödemelerde (kredi kartı ekstresi kesilmeden yapılan ödemelerde) erken ödenen tutar ekstre bakiyesinden düşüleceği için verilen ekstre hedefinin altında kalınması durumunda, o aya ait aylık kampanya ücreti müşterinin ekstresine yansıyor olacak.

Tekrar hatırlatmakta fayda var; kampanya “0” faizli bir nakit avans işlemi. Yani kampanya koşulları yerine getirilmediği durumda kredi kartından nakit çekiminde alınan BSMV, KKDF ve diğer oluşacak masraflar müşteriye ait olacak.

Sizi bilmiyoruz ama biz zaten zorlanmadan 4,250 YTL ekstre ödeyebileceksek bu işe girmeyiz. Zorlanmadan 4,250 YTL ödeyebileceksek de bu 2,000 YTL krediye ihtiyacımız olmaz.

Finansbank’ın böyle bir ürünü hayır için tasarlamadığının farkındayız. Taahhüdün altına düşmeniz durumunda nakit avans ile ilgili o aya ait tüm masrafları banka ekstreye yansıtıyor. Finansbank bu üründe talep ettiği taahhütlerle müşterisinin aktivasyonundan çok faiz ödemek zorunda kalmasını hedefliyor gibi geliyor. Bu kampanyada taahhüt altına giren müşteri hedeflerine ulaşamazsa, geçmişteki ortalama harcamalarının neredeyse %180 daha fazlası için akdi kredi kartı faizi ödemek zorunda kalacak.

Finansbank’ın son zamanlarda çıkardığı ürün ve kampanyalarına baktığımızda kafamızda süslü bir anlatım ve tanıtıma sahip, ancak satın alındığı anda kazıklandığınızı hissettiren ürünler sunan kurnaz bir tacir imajı canlanıyor (Bir tür Bizans entirikası ile karşı karşıya olma hissi).

Geçmişte iki tarafın da (hem bankanın hemde tüketicilerin) yararına olan akıllı kampanyalar ve ürünler tasarladıklarını özlemle hatırladığımız Finansbank’ın, bu ürünle Cardfinans’ını aktif olarak kullanan ve borçlanma maliyetleri konusunda hassas davranan tüketicilere hitap etmediğini söyleyebiliriz. Kredi kartını kullanmayan ve limiti boş olan müşterilerin diğer kartlarındaki harcamalarını buraya geçirmesi durumunda bir avantaj sağlaması mümkün olabilir. Teorik olarak böyle bir mutlu senaryo ihtimali çok düşük olsa da var.

“Cardfinans Gerçekten Sözünüze Sıfır Faizli Kredi Veriyor mu ?” üzerine 13 yorum

  1. zaten aynısını bende deişm müşteri hizmetlerine yok ben 2000 ytl cekecem de her ay 1790 ytl harcama yapacam ulen ben ayda 1790 ytl öduyebiliorsam ne diye cekeyim finansbank çalişanlarını kınıyorum halkı kandırmıayın

  2. Bu dolap Yunan Banka ve çalışan üst düzey yöneticilerinden başka kimsenin aklına gelmez.Ken dilerini Yaptıkları Bu mükemmel Şer.. ötürü Kutlarım.

  3. @Ziyaretci //30 Temmuz 2008 Çarşamba 11:43

    Bu uygulamanın bankanın sahibinin hangi milletten olduğu ile alakası olduğuna birilerinin gerçekten inanıyor olması üzücü.

    Türkiyede faaliyet gösteren her ticari kurum kar amacı gütmektedir ve çalışmalarını ürünlerini bu şekilde tasarlıyorlar. Önemli olan ürünü tasarlarken veya tanıtırken bunu karşı tarafa mümkün olduğu kadar az hissettirebilmektir.

    Söz konusu bankanın yöneticilerini bu konuda beceriksiz olmakla suçlanabilir başka bir şeyle değil.

    Türkiyede % 100 Türk olan kaç banka kaldı devlet bankaları hariç. Akbank’ın %20’si Citi’nin Garanti GE’nin iş bankası bu şekilde.
    Bunun nedenlerini düşünmek daha önemli bence.

  4. türkiyeyi ele geçirecekler aynı denizbank gıbı mılletı batıracaklar

  5. merhabalar benim bir sorum var bilenler cevaplasın lütfen finans bank bana bir ön ödemeli kredi kartı gönderdi içinde 1 ytl var ama ben hala bu bir ytl le ne yapacağımı anlamadım daha doğrusu kartın amacını anlamadım bu kartla ilgili bilgisi olan bu kartın nasıl kullanılacağını söylesin lütfen şimdiden teşekkürler

  6. ön ödemeli kart riskinizi kendinizin belirleyebileceği bir kart, yani kk nıza ne kadar nakit yüklerseniz o kadar harcama yapabilirsiniz. Kredi kartı özelliği taşıdığından taksitlendirme, parapuan kazanma özellikleri var, atm kartında bu özellikler yok ancak kredi kartı olduğu için ücret ve aidata tabi.

  7. bence sözüne 0 faiz para vermiyor hepsi reklam amaçlı ve kendilerine cekmek istiyorlar kimse buna inanmsın benim gimbi vatandaşlar kanıyor ve soymaya calışıyorlar elimize gecen iki kuruş parayıda onlar alıyor.

  8. kullanmayın kardeşim şu finansbank ı türkiyedeki en berbat soyguncu banka bunlar yunan sermayesi adamlardan tüketici kredisi kullandık o krediyi ödemek için bile normal taksitlerin haricinde 26 ytl para alıyorlar abuk subuk sebeblerle gidin türk bankalarına borçlanın hiç değilse paramız türk sermayesinde kalır

  9. merhaba ben oğuz arkadaşlar eğer tüm tüketiciler bir olur aynı tepkileri verirsek bu kadar yontamazlar bizi dünyanın hiç bir yerinde bizlerden kazandıkları paraları kazanamıyorlar kullanmayın yunan sermayesini normal taksidi 165 tl olan kredi borcumu hesap işletim ücreti yok sigorta yok farklı şubeden yatırıyorsun havale masrafı gibi abuk subuk sebeblerle 200 tl gibi rakamla ödüyorum her ay, güya faiz i düşüktü bu ekstraları hesapladığında diğer bankaların iki katı nerdeyse allah kimseyi finanbank ın eline düşürmesin ben ve tüm çevrem şu kararı aldık ki zaten borçlanıyoruz en azından bu borç u türk varlıklarına yapalım bari onlara yarasın bu ek ödemeler bi zamanlar citibank yapıyordu bunları ne oldu o kadar insanın bedduaları ile şimdi batma noktasındalar gidin kendi vatandaşlarınızı yontun ayrıca bu bankaları yabancılara satan zihniyete de yazıklar olsun gözünü para bürüyen patroncuklara yazıklar olsun

  10. yaw ne gülmüştüm ama. finansda otururken bi köylü amca geldi 1500 ytl istedi.
    amca kredi kartı limitin yetmez , gel limiti yükseltelim dediler.
    kaç olsun
    3000
    ozaman 3000 kullanabilirmiyim….
    valla ozaman kart limitinizi yükselmek lazım dediler …
    amca nası pardoksun içine girdiğini anlamadı bile…
    sanırım bankacıda çözümsüzlüğü fark etmiş, sadece beyin jimnastiği yada geyik yapıyodu….

  11. gelen mesajlardan çoğu yalan bu gidişle kartı değiştirecem artık inan mıyorum

  12. Şimdide hesabını bilen paket aldatmacası çıkmış finansbankta web sitesinde inceledim yaklaşık banka ürünlerinden 5 adet mi ne kullanmanız gerekiyor ve kulanırsanız size 125 lira yem 🙂 yani ödül vaddediliyor kampanyayı iyice detaylı tüm şartlarını okudum
    bir hataya düşer Finansbank Hesabını bilen paketi kullanırsanız yandınız 125 lira ödül yerine her ay 125 lira faiz vs ödeyebilirsnizi hiç yoktan benden söylemesi

Yorumlar kapalı.