web statistics

2021 Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı Taksit Kampanyaları


Geçen yıl Covid -19 Pandemisi nedeniyle, 31 Mart 2020 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2019 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 30 Nisan 2020 Perşembe günü sonuna kadar uzatılmıştı. Bu seneki kampanya yazımızı yine bir erteleme olur beklentisi ile geciktirmiştik ancak 2021 yılı için böyle bir uzatmaya gidilmedi. Dolayısıyla kira gelir vergisi ödemesi için bankaların açıkladığı kredi kartı taksit kampanyalarını paylaşmak istedik. Ama öncesinde bir kaç ön bilgiyi de paylaşalım istedim.

Kira gelir vergisi nedir? Kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Eğer sahip olduğunuz gayrimenkulden 2020 için bir kira geliri elde etmişseniz ve söz konusu gelir yıllık 6000 TL nin üzerinde ise bu kira geliri için 2021 yılının son iş günü akşamına kadar (31 Mart 2021) beyanname vermeniz ve ilk taksiti ödemeniz gerekiyor. Beyannameyi Gelirler idaresi tarafından hazırlanan hazır beyan sistemi üzerinden verebilirsiniz.

Hazır Beyan Sistemi nedir?

Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlara ilişkin gelir vergisi beyannamelerini, Gelir idaresi başkanlığı tarafından geliştirilen “Hazır Beyan Sistemi” üzerinden web (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulamaları üzerinden vergi dairenize gönderme ve tahakkuk eden vergileri aynı ortamda banka kartı veya kredi kartı ile ödeme imkanı sunuyor. Hazır beyan mobil uygulamasını Android uyumlu telefonlarınıza buradan yükleyebilirsiniz. iOS uyumlu iPhone, iPad gibi cihazlara buradan yükleyebilirsiniz.

Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı ile Ödeme Banka Kampanyaları

İş Bankası Maximum Özellikli Kredi Kartları Kira Geliri Vergisi (GMSİ) 4 Taksit Kampanyası

1-31 Mart 2021 tarihleri arasında Maximum Kart sahipleri gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştireceği 250 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 2,3 ve 4 taksit imkanına sahipler. Aidatsız kartlar ile yapılan işlemler kampanyaya dahil değil. Taksit ayrıcalığı için 250 TL alt tutar limiti var. İnternet Şube ve İşCep uygulaması üzerinden yapılacak ödemelerde tek çekim ve 2 taksit seçeneği, gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirilecek ödemelerde peşin ödeme, 3 ve 4 taksit seçenekleri bulunuyor. Gib.gov.tr üzerinden, Maximum Mobil ile Öde seçeneği dışında, kredi kartı ile yapılacak ödemelerde taksitlendirme imkanı bulunmuyor.

İş bankası maximum mobil uygulamasını android uyumlu cihazlar için buradan; iOS uyumlu cihazlar için buradan indirebilirsiniz.

Yapı Kredi Worldcard Kira Gelir Vergisi 3 Taksit Kampanyası 2021

Yapı Kredi bu sene nedense taksit sayısı açısından Garanti Bankasının gerisinde kalmayı tercih etmiş. 1-31 Mart 2021 tarihleri arasında gib.gov.tr ve Yapı Kredi internet üzerinden yapılan 100 TL ve üzeri kira geliri vergisi peşin işlemlere ücretsiz 2 taksit imkanı sunarken, gib.gov.tr’den QR kod (Yapı Kredi Pay) ile yapılan 100 TL ve üzeri ödemeler ücretsiz olarak 3 taksite bölünüyor. Eğer Garanti Bonus kredi kart ve İŞ Bankası maximum kredi kartı sahibi değilseniz; kira gelir vergisini worldcard ile 3 taksitte ödemek istiyorsanız; telefonunuzda world mobil uygulamasının yüklü olması gerekiyor. World Mobil’i yüklemek için buraya tıklayın. Yapı Kredi Pay ile vergi ödemesi nasıl yapılır öğrenmek için buraya tıklayın.

Garanti BBVA Bonus Card ile Kira Gelir Vergisi 4 Taksit Kampanyası 2021

Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan Kira Geliri Vergisi ödemelerine Bonus Card sahipleri için ücretsiz 2 taksit imkanı bulunuyor. İlave 2 taksit daha kazanmak için gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden, “Mobil Ödeme” altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 4 taksit fırsatı bulunuyor.

Garanti BBVA Bonusflaş (Garanti Pay) ile vergi ödemesi nasıl yapılır öğrenmek için burayı tıklayın.

TEB Bonus kredi kartları ile 2 taksit imkanı bulunuyor. Kampanyadan faydalanmak için ödeme yapmadan önce KIRA yazıp 4616’ya SMS gönderilmesi veya CepteTEB bankacılık uygulamasından kampanyaya katılmak mümkün.

QNB Finansbank CardFinans Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı 3 Taksit kampanyası

1- 31 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemelerine CardFinans sahipleri, QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr, İnternet/Cep Şubesinden yapacakları ödemelerde; tüm tek çekim ödemeler 3 taksite bölecek olup, tek çekim ödeme opsiyonu bulunmayacak.

Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi’nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir.QNB Finansbank İnternet/Cep Şubesinden ödeme yaparken “0012-Gelir Vergisi (GMSI)” seçimi yapılması gerekiyor

Halkbank Paraf Kart Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı 3 Taksit Kampanyası

1 Mart -31 Mart 2021 tarihleri arasında Paraf Card sahipleri için Halkbank İnternet Şubesi’nden ve gib.gov.tr ‘den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak geçecek işlemler. Kampanya üst limiti baremi 500.000 TL ile sınırlı olup, yapılandırılmış borçlar kampanya kapsamında değil.

Kampanyaya katılım için ödeme yapmadan önce ‘KİRA’ yazıp 3404 ‘e SMS gönderilmesi veya Paraf Mobil uygulamasından “HEMEN KATI”L butonuna tıklamanız yeterlidir.

2021 yılı kira gelir vergisi ödemelerinde hangi kredi kartı avantajlı?

Bu sorunun yanıtı çok bariz. İş Bankası Maximum Mobil kullanıcıları 4 taksitte ödeme imkanına sahipler. Attığın kuş ürküttüğün kurbağa’ya değecek bir avantaj. Yapı Kredi Zayıf kalmış. Garanti BBVA Bonus ve Halkbank Paraf rekabetçi. QNB Finansbank ben de varım benim kartlarım la vergi ödemesi yapın mesajı vermiş. Akbank Axess bu yazıyı hazırladığımızda henüz bir kampanya açıklamamıştı.