web statistics

2020 Kira Gelir Vergisi ödemesi kredi kartı kampanyaları


Bazılarını takip etmiş olabilir; Covid -19 Pandemisi nedeniyle, 31 Mart 2020 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2019 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 30 Nisan 2020 Perşembe günü sonuna kadar uzatıldı. İnternet Vergi Dairesi üzerinden gelir vergisi ödeyecek mükellefler için bankalar da kampanyalarını da açıkladılar. Detaylara geçmeden önce bazı kısa bilgileri paylaşalım:

Kimler Kira Gelir Vergisi Ödemeli?
Eğer sahip olduğunuz gayrimenkulden 2019 için bir kira geliri elde etmişseniz ve söz konusu gelir yıllık 5400 TL’nın üzerindeyse 30 Nisan 2020 tarihine kadar Gib.gov.tr üzerinden beyanname vermeniz ve ödemeyi yapmanız gerekiyor.

Hazır Beyan Sistemi nedir?
Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi beyannamelerinizi, Gelir idaresi başkanlığı tarafından geliştirilen “Hazır Beyan Sistemi” üzerinden web (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresi veya mobil (HAZIR BEYAN) uygulaması üzerinden vergi dairenize gönderme ve tahakkuk eden vergilerinizi aynı ortamda banka kartı veya kredi kartı ile ödeme imkanı sunuyor.

hazir beyan sistemi

60 Yaş üzeri vatandaşlar için Kira Gelir Vergisi Beyannamesi için Evde Destek Hizmeti
Kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükellefler ile engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek durumda olan mükelleflerin,Vergi İletişim Merkezini (189)aramaları durumunda, adreslerine gidilerek beyannamelerini hazırlamalarına ve göndermelerine yardımcı olunacağı belirtilmiş.

Her ne kadar işlem çok zor olmasa da işlemleri tamamlamak biraz vakit alabiliyor o yüzden son güne bırakmamanızı tavsiye ederim.

Kira Gelir Vergisi Kredi Kartı ile Ödeme Kampanyaları

Yapı Kredi Worldcard ile Gelir Vergisi Ödemeleri İçin,
01 Mart – 30 Nisan 2020 tarihleri arasında gib.gov.tr ve Yapı Kredi internet üzerinden yapılan 100 TL ve üzeri kira geliri vergisi peşin işlemlere ücretsiz 2 taksit imkanı sunarken, gib.gov.tr’den QR kod (Yapı Kredi Pay) ile yapılan 100 TL ve üzeri ödemeler ücretsiz olarak 3 taksite bölünüyor

Yapı Kredi Pay ile vergi ödemesi nasıl yapılır öğrenmek için buraya tıklayın.

Garanti BBVA Bonus Card ile Gelir Vergisi Ödemeleri İçin,
Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden kredi kartı seçilip kart bilgileri girilerek yapılan Kira Geliri Vergisi ödemelerine Bonus Card sahipleri için ücretsiz 3 taksit imkanı bulunuyor. İlave 1 taksit kazanmak için gib.gov.tr’de ödeme seçeneklerinden, Mobil Ödeme altında GarantiPay seçilip kart bilgileri girmeden yapılan ödemelere ücretsiz 4 taksit fırsatı bulunuyor.

Garanti BBVA Bonus Flaş (Garanti Pay) ile vergi ödemesi nasıl yapılır öğrenmek için burayı tıklayın.

İş Bankası Maximum Kart ile Gelir Vergisi Ödemeleri İçin,
3 Mart-30 Nisan 2020 tarihleri arasında Maximum Kart sahipleri gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştireceği 250 TL ve üzeri Kira Geliri Vergisi (GMSİ) ödemelerinde 3 taksit imkanına sahipler. Aidatsız kartlar ile yapılan işlemler kampanyaya dahil değil. Taksit ayrıcalığı için 250 TL alt tutar limiti var. İnternet Şube ve İşCep uygulaması üzerinden yapılacak ödemelerde tek çekim ve 2 taksit seçeneği, gib.gov.tr üstünden Maximum Mobil ile Öde seçeneği ile gerçekleştirilecek ödemelerde peşin ödeme, 2 ve 3 taksit seçenekleri bulunuyor. Gib.gov.tr üzerinden, Maximum Mobil ile Öde seçeneği dışında, kredi kartı ile yapılacak ödemelerde taksitlendirme imkanı bulunmuyor.

Halkbank Paraf Card ile Gelir Vergisi ödemelerinde,
1 Mart -30 Nisan 2020 tarihleri arasında Paraf Card sahipleri için Halkbank İnternet Şubesi’nden ve gib.gov.tr ‘den yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemeleri 3 taksit olarak geçecek işlemler. Kampanya üst limiti baremi 500.000 TL ile sınırlı olup, yapılandırılmış borçlar kampanya kapsamında değil.

QNB Finansbank CardFinans ile Gelir Vergisi ödemelerinde,
10 Mart -30 Nisan tarihleri arasında yapılacak Kira Gelir Vergisi ödemelerine CardFinans sahipleri, QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr, İnternet/Cep Şubesinden yapacakları ödemelerde; tüm tek çekim ödemeler 2 taksite bölecek olup, tek çekim ödeme opsiyonu bulunmayacak.

Kampanya kapsamında; QNB Finansbank web sitesinden, www.gib.gov.tr ya da İnternet/Cep Şubesi’nden ve tüm şubelerden kredi kartları ile ödeme yapılabilir.

Akbank Kredi Kartları (Axess) ile Gelir Vergisi ödemeleri ile ilgili bir kampanyaya bu yazı için araştırma yaptığımız tarihte ulaşamadık.