web statistics

2020 Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi kredi kartı ödeme kampanyaları


Bir çok ev / gayrimenkul sahibinin de bildiği üzere; her yıl 2 taksitle belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti için son ödeme tarihi 31 Mayıs 2020. Normal şartlar altında son ödeme tarihi tatil gününe denk gelen vergi ödemelerinde vergiyi cezasız olarak takip eden ilk iş günü, yani 1 Haziran 2020’de yatırmak mümkün. Ama belediyelerin tahsilat birimleri hafta sonları çalışırlarken Covid-19 sonrası büyük illerde haftasonu ve tatil günleri devreye giren sokağa çıkma yasakları buna çok imkan vermeyecek gibi gözüküyor.

Evden çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü gayrimenkul sahiplerinin bu son ödeme tarihinden kısıtlama kalkana kadar muhaf tutulup tutulmayacağı konusu henüz açıklığa kavuşmadı.

Emlak ve Çevre Temizlik vergisi ödemeleri gayri menkulun bulunduğu ilçenin belediyesi tahsilat birimleri tarafından tahsil edilmektedir. Bağlı bulunulan belediyenin internet sayfası varsa, bu internet sayfası üzerinden online olarak da ödeme yapılabiliyor. Bankalar bu ödemeleri yaparken kredi kartlarını tercih eden müşterilerine taksit imkanı sunuyor. İşte size emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde kredi kartına taksit imkanı sunan banka kampanyaları

Yapı Kredi Worldcard Sahipleri

Worldcard sahiplerine 01- 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında 100 TL ve üzeri peşin yapacakları Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri için ücretsiz, faizsiz 3 taksit imkanı sunuluyor.

Kampanyaya sadece, Yapı Kredi Taksitçi kart dahil değil. Ödeme yaptıktan sonra “EMLAK” yazıp bir boşluk bırakarak işleme özel yapı kredi tarafından cep telefonunuza gönderilen şifreyi ekleyip 4454’e SMS göndererek kampanyaya katılabiliniyor. Daha önceki kampanyalardan farklı olarak önceden SMS veya World Mobil üzerinden katılım seçeneği burada geçerli değil.

01 Mayıs tarihinden önce yapılan vergi ödemeleri kampanyaya dahil değil. Kampanya belediyelerde bulunan tüm banka POS’larında yapılan işlemlerde geçerli. Kampanyaya sanal POS ve sanal kart ile yapılan işlemler dahil; lisans bankalarına ait Worldcard’lar dahil değil. Taksitlendirme işlemi kısa mesaj gönderildikten bir gün sonra gerçekleşiyor.

Emlak ve cevre Temizlik Vergisi

Garanti BBVA Bonus Kart Sahipleri

1 Mayıs – 1 Haziran 2020 tarihleri arasında Belediye / kamu hizmetleri alanında faaliyet gösteren işyerlerinde 100 TL ve üzeri kredi kartı ile yapılan peşin ödemelerde; Garanti BBVA, Bonus kartları, Bonus Flexi, Bonus Genç, Money Bonus, Flexi, Shop&Fly, Miles&Smiles kredi kartları, American Express Card, Bonus American Express, Bonus Business, Dragon Bonus Business, Bonus Business American Express, Shop&Fly Business, Shop&Fly Business American Express, Miles&Smiles Business, Miles&Smiles Business American Express, Filo Card, Easy ve American Express Business kart sahipleri ücretsiz 3 taksit imkanından faydalanabiliyor.

Kampanyadan yararlanmak için; ödeme yapmadan önce BonusFlaş üzerinden, uygulama içinde HEMEN KATIL’ın tıklanması veya Garanti BBVA sisteminde bulunan cep telefonundan EVET EMLAK yazıp bir boşluk bırakarak kart son 6 hane ile 3340’a SMS gönderilmesi gerekiyor.

Taksitlendirme işlemi ödeme gerçekleştirildikten bir gün sonra gerçekleşeceğinden; işlemin yapıldığı tarihle ekstre kesim tarihi aynı olması durumunda ise taksitlendirme yapılmayabilir. Bunu işlem için önlemek için hesap kesim tarihi öncesi veya sonrasını tercih etmenizde fayda var.

Teb Bonus Card sahipleri de Emlak ve Çevre temizlik vergisi taksit imkanından faydalanabiliyor. Bunun için ödeme yapmadan önce CEPTETEB Mobil Uygulaması’ndan “Kampanyaya katıl”ı tıklaması veya bankada kayıtlı cep telefonu numarasından EMLAK yazıp 4616’ya SMS göndemesi gerekiyor.

İş Bankası Maximum Kart Sahipleri

5 Mayıs-30 Haziran 2020 tarihleri arasında, Belediye vezneleri ve Belediyelere ait internet siteleri üzerinden Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’ni tek ödemeli olarak, ödemelerinin ardından, Maximum Mobil, İşCep uygulamalarından veya isbank.com.tr İnternet Şubesinden
vergi tutarınızı faizsiz olarak 3 taksite bölebilirsiniz.

Taksitlendirme işlemi
– Maximum Mobil > Kartlarım > İşlemlerim menüsü altından Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ödemenize ulaşıp “taksitlendir” seçimini yaparak,
– İşCep > Kartlarım > Harcamalarım menüsü altından Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ödemenize ulaşıp “taksitlendir” seçimini yaparak,
– İnternet Şubemiz > Kredi Kartlarım > Kampanyalar > Taksitlendir / Ertele menüsü altında Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ödemesinii seçerek yapılabiliyor.

Ücretsiz taksitlendirme işlemini, Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi ödemesini kredi kartı dönem içi hareketleri arasında gördüğünüz tarihten itibaren kredi kartınızın hesap kesimine kadar, en geç 30 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kredi kartı hesap kesimi gerçekleştikten sonra taksitlendirme yapılamıyor.

Kampanyaya İş Bankası Maximum özellikli kredi kartları (Maximum, MercedesCard, Maximiles, Maximum Genç) dahil.

Halkbank Paraf Card Sahipleri

1 Mart – 31 Mayıs 2020 tarihlerinde yapacakları 100 TL ve 100.000 TL arasındaki peşin Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemelerini ücretsiz, faizsiz 3 taksite böldürebilecekler.

Kampanyaya katılmak için harcama yapmadan önce bankada kayıtlı cep telefonu numarasından VERGİ yazıp 3404‘e SMS göndermeleri ya da Paraf Mobil’den HEMEN KATIL butonuna tıklamaları gerekiyor. Kampanyaya Paraf, Parafly, Business ve sanal kartlar kampanyaya dahil olup, Halkcardlar kapsam dışı.

Bu yazı için araştırma yaptığımız tarihte; Akbank Axess veya QNB Finansbank tarafından kurgulanmış Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi kredi kartı taksit kampanya bilgisine ulaşamadık.