web statistics

Kredi kartıyla SGK Primi ödemesi nasıl yapılır?


Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) işbirliğinde hayata geçirilen ödeme platformu ile SGK prim ödemeleri internet üzerinden kredi kartı ve banka kartlarıyla ödenebiliyor. SGK web sitesi www.sgk.gov.tr üzerinden borç sorgulama yapan herkes, dilerse işleme devam ederek 13 bankanın banka ve kredi kartları ile borcunu ödeyebiliyor.

Kredi kartı ile SGK prim ödemenizi bankanızın internet şubesi yerine SGK’nın web sitesinden yapmak isterseniz aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor:

1. SGK Web Tahsilat Sayfası‘na gidilir. Sorgu Türü ve Tipi seçilir. Sigortalı sicil numarası ve güvenlik kodu girildikten sonra , borç sorgula butonu ile ilgili işveren veya sigortalının borcu sorgulanır.

skg prim odeme 1

2. Sorgulama Sonuç bölümünde bulunan Ad Soyad / Ünvan bilgileri kontrol edilir. Ödenmek istenen borç ödeme butonu ile seçilir.

skg prim odeme 2

3. Ödenecek Tutar bilgisi isteğe bağlı (sadece kısmi tahsilat yapılabilecek tahsilat tipleri için eksik ödeme yapılabilir) olarak güncellenerek onay butonuna basılır.

skg prim odeme 3

4. Açılan sayfada ödenecek tutar için bankalar tarafından alınabilecek maksimum komisyon tutarlarının kontrolü yapılır.

skg prim odeme 4

Not : İlgili banka müşteriye özel komisyon tutarı uygulayabilir. Bu tutar banka kartı girildiğinde görülmektedir.

5. Kredi kartı / Bankomat kartı bilgileri girişi yapılır.

skg prim odeme 5

6. 3D Secure işlemleri tamamlanır.

skg prim odeme 6

7. “Ödemeniz alınmıştır” mesajı ile tahsilat tamamlanır. “Dekont” butonuna tıklanarak dekont sayfasına yönlendirme yapılır.

skg prim odeme 7

8. “Dekont bas” buttonuna tıklanarak dekont pdf olarak kaydedilebilir veya çıktı alınabilir.

skg prim odeme 8