web statistics

Gezi’ci ‘Kırmızılı Kadın’a Vakıfbank’tan sponsorluk yok


Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, bu yıl 29.’su düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda anasponsor olan Vakıfbank‘ın, sponsorluk sözleşmesini gerekçe göstermeden tek taraflı olarak fesh ettiği belirtildi. Kulislerde, kararın alınmasında Gezi Parkı direnişinde simge olduğu gerekçesiyle Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın çektiği “Kırmızılı Kadın” karesinin 24 Şubat 2014 tarihinde “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü almış olmasının etkili olduğu konuşuluyor.

kirmizili kadin

TFMD, konuyla ilgili olarak twitter hesabından yaptığı duyuruda şu satırlara yer verdi:

“TFMD olarak düzenlediğimiz Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda Vakıfbank, “Anasponsorluk Sözleşmesi”ni tek taraflı olarak fesh etmiştir.

Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın saygınlığı bağımsız bir jüri tarafından hiçbir siyasi görüş ve taraf gözetilmeden belirlenmesindedir.

Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması, Türk medyasının en önemli organizasyonları arasındadır ve 29 yıldır aralıksız olarak sürdürülmektedir.

TFMD’nin ödüllendirdiği fotoğraflar tarihin görsel belgeleridir. Kareler, foto muhabirlerinin hayatları pahasına görüntülediği gerçeklerdir.

TFMD, Kamu Yararı’na çalışan bir sivil toplum örgütüdür, isminin başında gururla “Türkiye” ismini taşımaktadır.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 30 yıldır hiçbir siyasi görüşün temsilcisi veya tarafı olmamıştır, gelecekte de olmayacaktır.”

29.03.2013 tarihinden beri Vakıfbank Genel Müdürü olarak görevine devam eden Halil Aydoğan eski bir Ak Parti Milletvekili. Aydoğan 22 ve 23. dönem Afyonkarahisar Milletvekilliği ile birlikte iki yıl KİT Komisyonu ve yedi yıl da Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yapmıştı. Vakıfbank, 2009 yılından bu yana TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın ana sponsoruydu.