web statistics

TEB kredi kartlarında 2013 Temmuz MTV kaç taksit?


(2023 EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) KASIM TAKSİDİ Kampanyaları için buraya tıklayın.)

Daha önce Temmuz ayında motorlu taşıtlar vergisine, www.gib.gov.tr üzerinden veya internet şubelerinden kredi kartıyla taksitle ödeme imkanı sunan bankalar ve taksit imkanlarını paylaşmıştık. Paylaştığımız makalede  TEB kredi kartlarına ait MTV taksit imkanları yer almıyordu. Bunun nedeni TEB’in diğer kredi kartı lisans programına üye bankalardan farklı durumundan kaynaklanıyor.

TEB, Fortis ile birleşmesinin ardından hem Yapı Kredi Worldcard, hem de Garanti Ödeme sistemleri Bonus kredi kartı programlarının ikisinden de lisansı olan tek banka konumuna geldi. Bu da MTV taksitli ödeme kampanyaları gibi özel durumlarda lisans markasından bağımsız olarak TEB markasıyya kampanya geliştirmelerini gerektiriyor.

TEB kredi kartı müşterileri ellerindeki kredi kartı ister TEB Worldcard ister TEB Bonus Card olsun;  motorlu taşıt vergilerini tutardan bağımsız olarak 31 Temmuz 2013 tarihine kadar www.gib.gov.tr üzerinden 6 taksitte ödeyebilecekler.

Daha önceki yazımızı takip edenler hatırlayacaktır; Yapı Kredi Worldcard MTV kampanyasında 100 TL üzerinde MTV ödemelerine 6 taksit fırsatı sulunurken, Garanti Bankası Bonus kampanyasında gib.gov.tr’den veya Garanti Bankası internet şubesinden kredi kartıyla yapılan MTV ödemelerinde 300 TL’ye kadar 3 taksit, 300 TL üzerine 6 taksit  olmak üzere iki kademeli taksit imkanı sunuluyor.

TEB MTV kampnyasiTEB kredi kartı sahipleri için bir haberimiz daha var. TEB Worldcard sahibiyseniz ve kredi kartınızın yenileme tarihi yaklaştıysa büyük ihtimalle elinize Worldcard yerine Bonus Card geçecektir. TEB Worldcard sahipleri daha ne kadar Worldcard imkanlarından faydalanabilirsin bilemiyoruz, zira TEB birleşme sonrası aldığı karar gereği Yapı Kredi ile devam eden lisans anlaşmasını sessiz sedasız sona erdirecek. TEB bundan böyle kredi kartında yoluna Bonus lisanslı banka olarak ilerleyecek.

TEB, rekabet ettiği orta ölçekli bankalar liginde iki büyük kredi kartı programıyla da lisans anlaşması bulunan tek bankaydı. Bu özelliğini bir avantaj olarak kullanıp Denizbank ve ING gibi rakipleriyle arayı en azından kredi kartında açabilecekken, bu fırsatı izlediği stratejisi ile maalesef kullanamadı. Bu açıdan bakıldığında TEB’in kredi kartı lisansında tek markaya dönmesi daha makul olabilir.